رگولاتوری

March 21, 2017
10:33 سه شنبه، 1ام فروردینماه 1396
کد خبر: 82835

طلسم ۱۰ ساله شکست

بی شک اجرایی شدن دو فاز اول شبکه ملی اطلاعات را می‌توان مهم‌ترین اقدام وزارت ارتباطات در سال ۱۳۹۵ دانست.
 
بیش از ۱۰ سال از تکلیف دولت به اجرای شبکه ملی اطلاعات می‌گذرد و طی این مدت به دلایل متعدد اجرای این طرح همواره ناکام مانده و به فرصتی دیگر موکول شده بود، این اتفاق در حالی رخ می‌داد که طبق برنامه پنجم توسعه لازم بود با اجرایی شدن این طرح حداقل ۶۰ درصد خانوارها و ۱۰۰ درصد کسب و کارها به این شبکه دسترسی داشته باشند.
 
زمانی که دولت یازدهم کار را برعهده گرفت اینگونه اعلام شد که در زمینه انجام تعهدات برنامه پنجم توسعه بیش از ۸۰ درصد کار بر روی زمین مانده و اجرایی نشده است. بر این اساس طی سال‌های فعالیت دولت برنامه‌ریزی‌های متعددی برای اجرایی شدن این موارد صورت گرفته و تاکید شد شبکه ملی اطلاعات مهم‌ترین برنامه وزارت ارتباطات به شمار می‌رود.
 
در نهایت در آخرین سال فعالیت دولت همزمان با هفته دولت فاز اول شبکه ملی اطلاعات اجرایی شد تا بدین ترتیب ضریب نفوذ دسترسی پهن‌باند ثابت خانگی به ۴۰ درصد و دسترسی به پهن‌باند سیار به ۳۰ درصد برسد.
 
ضریب نفوذ در فاز دوم این شبکه که دهه فجر امسال رونمایی شد، در بخش‌های ثابت و سیار به ترتیب تا ۶۰ و ۳۵ درصد افزایش یافت و حال گفته می‌شود با اجرای فاز سوم شبکه ملی اطلاعات در اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۶ این رقم به ۶۵ درصد در زمینه‌ی پهن‌باند ثابت و ۴۰ درصد در زمینه پهن‌باند همراه برسد.
 
سرعت اینترنت از دیگر موضوعات حائز اهمیت در دسترسی به اینترنت است که گفته می‌شود با اجرای فاز اول این شبکه متوسط سرعت دسترسی به پهن‌باند ثابت تا سه مگابیت بر ثانیه افزایش داشته و پس از اجرای فاز دوم این عدد به چهار مگابیت رسیده و در فاز سوم به پنج مگابیت بر ثانیه خواهد رسید.
 
متوسط سرعت دسترسی در حوزه پهن‌باند موبایل نیز در فاز اول این شبکه دو مگابیت بر ثانیه بوده که در فاز دوم این سرعت تا سه مگابیت افزایش داشته و طبق وعده‌های داده شده قرار است با اجرای فاز سوم به پنج مگابیت بر ثانیه برسد.
 
همچنین در فاز اول نسبت ترافیک داخلی کشور در قیاس با ترافیک بین‌الملل ۴۵ درصد اعلام شده که این رقم در فاز دوم به ۵۰ درصد رسیده و پیش‌بینی می‌شود در فاز سوم به ۵۵ درصد برسد.
 
طبق وعده‌های داده شده از سوی وزارت ارتباطات قرار بر آن است که فاز سوم این شبکه همزمان با روز جهانی ارتباطات اردیبهشت ماه سال آتی به بهره‌برداری رسیده و با رویکرد رونق کسب و کارهای الکترونیکی اجرایی شود.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.