اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

July 22, 2017
8:29 شنبه، 31ام تیرماه 1396
کد خبر: 84091

طرحی برای جلوگیری از اخاذی در فضای مجازی

دبیر شورای عالی فضای مجازی با اشاره به روند نظام پیشگیری حوادث در فضای مجازی که توسط شورای عالی به مرکز ملی فضای مجازی واگذار شده است، گفت: برای جلوگیری از توسعه یک کلاهبرداری در شبکه، چه در سطح شهروند و چه شرکت های خصوصی، طرحی وجود دارد که امیدواریم در شورای عالی به بحث گذاشته شده و تصویب شود.
 
ابوالحسن فیروزآبادی(جمعه) در حاشیه بازدید از نمایشگاه الکامپ، درباره نظام پیشگیری حوادث در فضای مجازی که توسط شورای عالی به مرکز ملی فضای مجازی واگذار شده است، توضیح داد: ما در فضا شاهد حوادث زیادی برای شهروندان خود و شرکت های خصوصی هستیم. کلاهبرداری ها و اخاذی ها و جعل هایی صورت میگیرد. به دلیل خاصیت هایی که در شبکه وجود دارد و فاصله های زمانی و مکانی از بین میرود، یک کلاهبرداری میتواند به سرعت در کشور گسترش یابد. برای جلوگیری از توسعه یک کلاهبرداری در شبکه، چه در سطح شهروند و چه شرکت های خصوصی، طرحی وجود دارد که امیدواریم در شورای عالی به بحث گذاشته شده و تصویب شود.
 
وی ادامه داد: هر نوع حادثه ای که باعث اختلال در فعالیت در این فضا می‌شود، که ناشی از حمله ها، آسیب های سیستم ها می‌شود و موجب شده کارکرد شبکه‌های ICT و سامانه های سخت افزاری و نرم افزاری دچار اختلال شود را شامل می‌شود. برخی از این حوادث هم منجر به جرم می‌شود. با این طرح قصد داریم مدیریت حوادث را در برنامه داشته باشیم. نظامی که باید در سازمان‌ها برای مقابله وجود داشته باشد، اصولی که شرکت ها باید رعایت کنند و اینکه چه شرکت‌هایی صلاحیت این کار را دارند، در این طرح بررسی می شود.
 
دبیر شورای عالی فضای مجازی با بیان اینکه در دنیا الکترونیکی شدن با مشکلاتی همراه است، افزود: از بزرگترین این مشکلات تعامل سازمان ها و شرکت ها و هویت های حقیقی و حقوقی در فضازی مجازی است. کاری که دولت انجام می دهد تسهیل این تعامل است. به همین دلیل هم در سازمان فناوری اطلاعات به دنبال است که GSB یعنی باسی که دولت برای تعامل سازمان ها فراهم می کند را ایجادکند. در این راه حتما موازی کاری هایی وجود دارد و مداخله دولت این است که اینها را به حداقل برساند.
 
فیروزآبادی در ادامه اظهار کرد: برای اتصال تجارت الکترونیک و بانک الکترونیکی در کشور نیاز به زیرساخت هایی داریم. از قبیل امضای دیجیتال و تعیین هویت که باید در کشور شکل بگیرد. درباره اتصال اینها مقداری عقب افتادگی داریم که امیدواریم این اتصال برقرار شود و با نوعی جامعیت سیستم تجارت و بانکداری الکترونیکی روبرو شویم.
 
وی با بیان اینکه حمایت از استارت آپ ها به صورت جدی در برنامه است، گفت: روند اقتصاد جهانی به همین سمت است که اقتصادها به سمت دانش مبتنی بر استارت آپ ها حرکت کنندو ذائقه مردم بسیار متنوع و تغییران آن بسیار سریع است و تنها استارت آپ ها می توانند این نیازها را برطرف کنند. با توسعه ICT در دنیا فضای بزرگی خلق شده که امکان شکل گیری کسب و کارها در آن فراهم شده است. کار استارت آپها تبدیل پتانسیل ها به فعلیت ها در فضای مجازی است.
 
رییس مرکز ملی فضای مجازی با اشاره به فراهم شدن زیرساخت های شبکه ملی اطلاعات اظهار کرد: در سندی که ما در شورای عالی تصویب کردیم، در حوزه های مختلف برای بسیاری از سازمان ها تعیین تکلیف هایی از جمله شبکه اختصاصی برای زیرساخت ها و یا سالم سازی فضا شده است. اخیرا در مرکز ملی فضای مجازی برای سازمانها جلسات توجیهی گذاشتیم که استقبال کردند. امیدواریم الزاماتی که قرار دادیم موجب اتصال جزایر موجود در فضای مجازی شود.
 
ورود شورا در صورت ادامه‌دار بودن اختلافات
 
فیروزآبادی با اشاره به اختلافات موجود بین قوه قضاییه و دولت درباره برخی از مباحث مطرح‌شده در کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه اظهارکرد: در کارگروه تعیین مصادیق مکانیزمی برای این اختلافات پیش‌بینی شده است. این روش پاسخگو است. در این کارگروه نظام رای‌گیری وجود دارد و صلاح نیست که موارد آن به بیرون تسری پیدا کند. البته در صورت ادامه‌دار شدن این موضوع ما قطعا در شورا به آن خواهیم پرداخت.
 
وی همچنین خاطرنشان کرد: در توسعه فضای مجازی کشور، بخش قابل توجهی از ترافیک کشور VOD و تصویر است. این عدد شاید در بسیاری از کشورها از ۶۰ درصد ترافیک تجاوز کرده اما درکشور ما این عدد ۱۵ درصد است و صدا و سیما و وزارت ارشاد هم در این زمینه بی‌تقصیر نیست. ما در حوزه فرهنگ‌سازی که مبتنی بر ویدیو است،‌ ما شاهد کم‌کاری هستیم.
 
دبیر شورای عالی فضای مجازی با اشاره به افتتاح فاز سوم شبکه ملی اطلاعات در روز یکشنبه بیان کرد: در فاز سوم ما یک موضوع ایمن‌سازی شبکه موجود داشتیم، تا ضمن حصول شبکه ملی اطلاعات در سه فاز، این شبکه فعلی بدون اینکه در کارکردهایش وقفه‌ای ایجاد شود و ضمن اینکه توسعه خود را داشته باشد، بستر را برای شبکه ملی اطلاعات آماده کند.
 
فیروزآبادی با اشاره به اقدامات انجام‌شده در راستای سالم‌سازی فضای مجازی در سال گذشته گفت: سال گذشته ما مصوباتی در شورای عالی داشتیم که در جهت ساماندهی این فضا بود. از جمله این مصوبات می‌توان به مدیریت شبکه‌های اجتماعی، تقویت شبکه‌های اجتماعی داخلی، استقرار سامانه‌ای برای معرفی کانال‌ها و اقداماتی در راستای کاهش تخلفات در انتخابات اشاره کرد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.