فریده شریف زاده : مهندس «نصرالله جهانگرد» دبیر شورای عالی اطلاعرسانی دارای مدرك فوق لیسانس مهندسی صنایع از دانشگاه امیركبیر، لیسانس مهندسی كامپیوتر از دانشگاه شهید بهشتی و دیپلم ریاضی میباشد. وی، نمایندهی ویژه رییس جمهور در امور فناوری اطلاعات و ارتباطات از سال 81 تا كنون، مشاور رییس جمهور از سال 77 تا كنون، مسؤول تدوین طرح و برنامه توسعهی كاربری فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران (تكفا)، مسؤول هماهنگی ملی ایران در برنامهی اجلاس جهانی سران جامعه اطلاعاتی، عضو شورای عالی اداری كشور، عضو كمیسیون اطلاع رسانی در شورای پژوهشهای علمی كشور از سال 70 تا كنون، عضو شورایعالی انفورماتیك كشور (سازمان مدیریت و برنامه ریزی كشور)، عضو كمیتهی ملی IT یونسكو، معاون برنامهریزی و توسعه، وزارت پست و تلگراف و تلفن از سال 76 تا تیرماه 82، عضو شورای برنامهریزی برنامهی چهارم توسعه كشور و عضو كمیتهی فرابخشی علوم و فناوری اطلاعات در تدوین برنامهی سوم توسعه بوده است.
جهانگرد مسؤول اجرای پروژههای اتوماسیون اداری فعالیتهای حوزهی وزارت پست و تلگراف و تلفن از سال 63 تا سال 76 در مركز تحقیقات مخابرات ایران، مسؤول بخش مالتی پلكس و شبكهی انتقال دادهی فعالیتهای پژوهشی در پروژههای مختلف مخابراتی و كامپیوتری شبكههای انتقال دیتا، مسؤول گروه طراحی جامع شبكهی انتقال دیتای مخابرات و اطلاع رسانی كشور، مدیریت پروژههای طراحی سیستمهای مخابراتی مودم - نمابر– نرمافزارهای شبكهی انتقال دیتا، مشاركت در تدوین برنامهی استراتژیك تحقیقات در مركز تحقیقات مخابرات ایران، عضو گروه طراحی شبكهی انتقال دیتا و اطلاع رسانی در دانشگاههای كشور، مشاور طراحی سیستم شبكهی انتقال داده و اطلاع رسانی بانكی كشور، مسؤول طراحی سیستم مكانیزه و ماشینی سرشماری ملی كشور در سال 75، مسؤول طراحی روش تكمیل پایگاه اطلاعات كد پستی، آدرس مكان و شماره هویت ملی در طی سرشماری سال 75 سال 61 و 62، عضو دفتر مطالعات عقیدتی سیاسی دبیرخانهی شورای عالی انقلاب فرهنگی سال 62-61، عضو شورای مركزی اتحادیهی انجمن های اسلامی دانشجویان كشور سال 60-59، عضو دفتر سیاسی نخست وزیری دوران شهید رجایی، عضو شورای عالی اطلاعرسانی كمیسیون راهبردی كمیتهی خط و زبان فارسی در محیط رایانهای بوده است.
«محسن ابوالقاسمی» جانشین مركز فناوری اطلاعات ناجا در گفتوگو با خبرنگار سرویس فناوری اطلاعات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، تقدیر و تشكر از جهانگرد را لازم و برای دیگر تلاشگران این عرصه پس از توفیقات الهی مایهی امید و افزایش انگیزه دانست.
جانشین مركز فناوری اطلاعات ناجا، گفت: مهندس جهانگرد مدیری لایق و باتدبیر، با اخلاق و دلسوز در موضوع IT كشور است.
وی، با بیان اینكه جهانگرد و از مدیران مخلص و موفق كشور است، اظهار داشت: باید از تجربیات چنین مدیرانی استفاده شود چون با توجه به تجربیات گذشته قطعا نتایج موفقتری به دست خواهد آمد.
همچنین «سهیل مظلوم» رئیس انجمن شركتهای انفورماتیك كشور، در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، جهانگرد را مدیری لایق و با تدبیر عنوان كرد و افزود: طرحی كه ایشان به عنوان طرح تكفا مطرح كردند هم ردیف طرحهای مهم دیگر در كارنامه دولت خاتمی ثبت میشود و این هم حاصل زحمات جهانگرد بوده است.
وی، افزود: البته كسی منكر ایرادات و اشكالاتی كه احیانا وجود داشت نیست، ولی كسی نمیتواند اثرگذاری فعالیتها و اقدامات ایشان را نادیده بگیرد.
مظلوم، خاطرنشان كرد: انجمن وظیفهی خود میدانست كه از چند ماه گذشته از رئیس جمهور تقاضای اعطای نشان لیاقت و مدیریت برای جهانگرد را داشته باشد و خوشبختانه این نشان تا هفتهی آینده به مهندس جهانگرد توسط رئیس جمهور اعطا میشود.
همچنین «مصطفی كریمیان اقبال» معاون فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینكه طرح تكفا از طرحهای بسیار كلیدی و موفق دولت بودهاست، گفت: این طرح باعث شد از فناوری اطلاعات و ارتباطات به نحو مناسبی برای توسعهی كشور استفاده شود و بودجه و اعتبار مناسبی هم برای این كار اختصاص یابد.
وی افزود: مدیریت این كار مسالهی مهمی است و خوشبختانه مهندس جهانگرد با تجربیاتی كه قبلا در وزارت ICT داشت این كار را به نحو احسن مدیریت كرد و خوشبختانه این اعتبارات توانست حركت خوبی را در بخش دولتی و خصوصی در عرصهی IT به وجود آورد.
معاون فناوری وزیر علوم، در ادامه خاطرنشان كرد: بر اساس آییننامهی طرح تكفا دولت باید نقش مشتری را بازی میكرد و اعتبارات را از طریق بخش خصوصی هزینه میكرد كه خوشبختانه این كار انجام شد.
وی، در پایان تاكید كرد: مدیرانی مثل جهانگرد اقدامات خوبی را انجام دادهاند و باید از ایشان به نحو شایستهای تقدیر و تشكر به عمل آید.
همچنین «محمدرضا حسینی» مدیر اطلاعرسانی و ICT دفتر تبلیغات اسلامی حوزهی علمیهی قم در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، مهندس جهانگرد را جزو مسوولان دلسوز، متعهد و مومن نظام برشمرد و اظهار داشت: ایشان جزو معماران IT در ایران محسوب میشوند و از تجربهی بسیار بالایی نیز برخوردار هستند به ویژه در 4 سال اخیر كه متولی اصلی IT بودند.
وی با تاكید بر اینكه نقش جهانگرد در حوزههای مختلف كاملا بر جسته و شفاف است، ابراز داشت: برگزار شدن جلسات مسوولان و نمایندگان IT نهادها و وزارتخانهها بدون تب و تابهای سیاسی و برگزاری كارگاههای آموزشی پیرامون فناوری اطلاعات و ارتباطات نیز از دیگر نكات مثبت مدیریت جهانگرد محسوب میشود.
مدیر اطلاعرسانی و ICT دفتر تبلیغات اسلامی حوزهی علمیهی قم، گفت: ایشان زیرساخت خوبی در عرصهی IT طراحی و فرآیند مناسبی را در ICT تبیین كرده و تا به امروز نیز طبق برنامه گامهای خوبی را در این زمینه برداشته به نظر میرسد حتی نسبت به برنامه نیز جلوتر است.
وی تاكید كرد: بهتر است از تجربه و توان شخص جهانگرد در تشكیلات آینده به ویژه در حوزهی IT استفاده شود.
حسینی، خاطرنشان كرد: ایشان جو خوب و سالمی را در بدنهی دبیرخانه به وجود آورد و از طرف دیگر تعامل خوبی را با سازمان مدیریت و برنامهریزی ایجاد كرد.
حسینی، وارد نكردن مباحث سیاسی را در بحث IT از دیگر نكات مثبت مدیریت جهانگرد برشمرد و گفت: ایشان Bace مناسب و همچنین ارتباط دقیقی را با نمایندگان ICT و نهادهای این حوزه فراهم كرده و گزارش كار دستگاهها را از نزدیك مشاهده میكردند.
وی در پایان تاكید كرد: به نظر میرسد از ایشان باید به نحو شایسته و در سطح كلان تقدیر شود.
همچنین «عباس ذوقیپور» عضو كمیتهی آموزش الكترونیكی شورای عالی اطلاعرسانی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، گفت: جهانگرد، مدیری آشنا به زمان و دانش روز و نیز مخاطب است و به همین دلیل تفكرات 10 سال گذشتهی ایشان به تازگی در حال بروز و ظهور است.
وی افزود: ایشان با رفتاری باوقار با كاركنان و مدیران برخورد میكرد و پروفسور «زومر» كه شخصیت بسیار كاركرده در حوزهی ICT آلمان است به شخصیت و دانش جهانگرد بسیار احترام میگذارد و بارها شاهد بودم با احترام از ایشان یاد كردهاست.
وی، گفت: اولین برخورد من با جهانگرد تقریبا به سال 79 برمیگردد و ماههای اولی كه میخواستیم شبكهی رشد را راهاندازی كنیم، وقتی این موضوع را با ایشان مطرح كردم انتظار نداشتم با پیگیری ایشان مشكلات ما كه 8 ماه درگیر آن بودیم در 40 ساعت مرتفع شود البته در آن زمان جهانگرد معاون طرح و توسعهی وزارت ICT بود.
وی تاكید كرد: حمایت جهانگرد در حوزهی آموزش و پرورش در نوع خود بینظیر بود و هیچ كس را در جایگاهی غیر از آموزش و پرورش ندیدم كه تا این اندازه برای آموزش و پرورش دل بسوزاند.
ذوقیپور، گفت: بارها شاهد بودم جهانگرد از هزینهها و منابع مالی شخصی خود هزینه كرد تا افرادی به خارج برای دیدن آموزشها اعزام شوند و این نشان از دید بلند و فهمیدهی یك مدیر است.
وی، در پایان گفت: از صمیم قلب برای ایشان احترام قائلم چون افرادی مثل ایشان سرمایههای نظام هستند و دانش ایشان را كمتر كسی دارد و من شخصا از ایشان قدردانی میكنم و باید به نحو احسن نیز از ایشان تقدیر شود و در این زمینه آمادگی انجام هر كاری را دارم.
همچنین «منصور ندافیون» مسؤول ICT سازمان فنی و حرفهیی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، گفت: جهانگرد به عنوان متولی تامالاختیار رئیس جمهور در حوزهی IT حركتهایی انجام داده و زیرساختهایی را ایجاد كرده و از طرف دیگر با مطرح كردن طرح تكفا و دادن بودجههای مورد نیاز به سازمانها بستر مناسب را برای فرهنگسازی IT فراهم كرده است.
وی گفت: قطعا در هر زمینهای نباید تجربیات بدون استفاده بماند و باید از تجربیات استفاده شده و ضعفها برطرف شود و تحت عناوین مختلف فعالیتهای تكفا گستردهتر شود.
ندافیون، اظهار داشت: جهانگرد دید مثبتی به IT داشته و فرهنگ خوبی را در كشور در این عرصه به وجود آورد بنابراین به طور قطع این مسیر باید در دولت جدید ادامه یابد و ضعفها مرتفع شود.
وی در ادامه تقدیر و تشكر از زحمات جهانگرد را ضروری دانست.