February 10, 2012
19:32 جمعه، 21ام بهمنماه 1390
کد خبر: 39989

رقابت تنگاتنگ در بازار گوشی‌ها; دگردیسی هوشمندها


طی دوره‌ای ساخت گوشی‌ هوشمند انگیزه‌ای رقابتی میان تولیدکنندگان ایجاد کرده بود، کم کم ساخت این مدل گوشی‌ها همه‌گیر شد، تا آنجا که اکثر تولیدکنندگان حتی آنهایی که در کارگاه‌های کوچک چین هم گوشی می‌ساختند اقدام به تولید گوشی هوشمند کردند.


به گزارش دنیای اقتصاد در آن زمان سیستم‌عامل‌ها انگشت شمار بودند و از یکی دوتا تجاوز نمی‌کردند، به طوری که 80 درصد گوشی‌های هوشمند مبتنی بر ویندوز موبایل مایکروسافت ساخته‌ می‌شد. به گزارش یک وبسایت خبری، پس از ورود اپل به عرصه گوشی‌های هوشمند، کلا ساخت گوشی متحول شد. در آن زمان اکثر تولیدکنندگان سعی کردند گوشی‌هایی بسازند که به اپل شباهت داشته باشد و تولید گوشی با صفحه نمایش لمسی باب شد. همه شرکت‌ها سعی می‌کردند گوشی‌هایی در سایزهای مختلف بسازند که فقط صفحه نمایش لمسی داشته باشد. کم‌کم علاوه بر نمایشگر لمسی، صفحه کلید کامل و کشویی در بازار مد شد. از این رو تولیدکنندگان به فکر افتادند گوشی‌هایی بسازند که علاوه بر صفحه نمایش لمسی، صفحه کلید کامل هم داشته باشد.پس از آن گوشی‌های هوشمند به سوی بزرگ‌تر شدن و افزایش سایز صفحه نمایش سوق پیدا کرد و به این ترتیب گوشی‌های هوشمندی که بزرگ‌ترین‌شان آی فون با سایز 5/3 اینچ بود رشد کردند و به 4 اینچ و 2/4، 3/4، 5/4، 6/4 رسید و تا آنجا که سامسونگ بزرگ‌ترین گوشی هوشمند دنیا را با نام Galaxy Note و سایز 3/5 اینچ ساخت.در این میان تولید گوشی‌ها با پردازنده قدرتمند، رقابت شدیدی را میان تولیدکنندگان به راه انداخت و پردازشگر گوشی‌ها از مگاهرتز به گیگاهرتز سوق پیدا کردند و از تک هسته‌ای به دوهسته‌ای کوچ کردند، اما به اینجا هم ختم نشد و چندی پیش در نمایشگاه CES 2012 فوجیتسو از گوشی هوشمندی رونمایی کرد که به پردازنده 4 هسته‌ای مجهز شده‌ بود.
ساخت گوشی‌های هوشمند با دوربین‌های پیشرفته‌ هم دوره‌ای را به خود اختصاص داد و از زمانی که گوشی N95 نوکیا با دوربین 5 مگاپیکسلی در بازار غوغا کرد و در رده پرفروش‌ترین و گران‌ترین گوشی‌های دنیا قرار گرفت، مدت زمان زیادی نگذشت که ساخت گوشی‌هایی با دوربین 8 مگاپیکسلی رونق گرفت و نوکیا باز هم در این زمینه پیش دستی کرد و نخستین گوشی دنیا با دوربین 12 مگاپیکسلی با نام N8 را به بازار آورد و HTC از اولین گوشی هوشمند خود با دوربین 16 مگاپیکسلی در نمایشگاه CES رونمایی کرد. با همه این تفاسیر رقابت در میان تولیدکنندگان هر روز بیشتر می‌شود و هر زمان آنها سوژه‌ای برای رقابت در برابر یکدیگر پیدا می‌کنند. به نظر می‌رسد این روزها ساخت گوشی‌های هوشمند با ضخامت کم، ذهن بسیاری از تولیدکنندگان را درگیر کرده است.البته ساخت این گوشی‌ها از دو سال گذشته با عرضه
آی فون 4 آغاز شد. این گوشی 3/9 میلی‌متر ضخامت داشت و در آن زمان توانست عنوان باریک‌ترین گوشی هوشمند دنیا را به خود اختصاص دهد. مدت زمان زیادی نگذشت که سامسونگ برای رقابت با این غول آمریکایی از گوشی Galaxy S رونمایی کرد. البته این گوشی چند دهم میلی‌متر از آی فون ضخیم‌تر بود اما صفحه نمایش بزرگ‌تر و وزن کمتری داشت. این گوشی هم طرفداران زیادی را به خود جذب کرد و به یکی از پرفروش‌ترین گوشی‌های هوشمند دنیا تبدیل شد. پس از آن سونی‌اریکسون گوشی هوشمندی از سری Xperia با نام Arc ساخت که به لحاظ طراحی، کمی با گوشی‌های هوشمند هم دوره‌اش متفاوت بود. این گوشی فقط 7/8 میلی‌متر ضخامت داشت، اما به گونه‌ای طراحی شده بود که هر بخشی از کناره‌های گوشی ضخامت متفاوتی نسبت به بخش‌های دیگر داشت و به این ترتیب شکل و شمایل خاصی به خود گرفته بود. در این زمان بود که سامسونگ ساکت ننشست و برای رقابت با این گوشی نسخه بعدی Galaxy S را با نام Galaxy SII تولید کرد که فقط 5/8 میلی‌متر پهنا داشت. بنابراین رقابت به دهم میلی‌متر کشیده شد.کم کم ضخامت گوشی‌های هوشمند رو به کم شدن می‌رفت که همزمان با برگزاری نمایشگاه‌ Ces 2012 شرکت چینی هواوی از گوشی هوشمندی رونمایی کرد که ضخامت آن فقط 7/7 میلی‌متر بود، اما این شهرت هواوی خیلی عمر طولانی نداشت.سامسونگ که احساس می‌کرد از قافله عقب مانده به تازگی گوشی هوشمندی از سری Galaxy با نام S III ساخته که 7 میلی‌متر ضخامت دارد. از آنجا که هنوز سامسونگ از این گوشی به شکل رسمی رونمایی نکرده، اطلاعات دقیقی درباره آن منتشر نشده است، اما انتظار می‌رود که از قابلیت نمایش تصاویر به شکل سه بعدی پشتیبانی کند و بتوان از قلم برای دسترسی به کاربردهای آن استفاده کرد.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.