اپراتورها

تلفن همراه

فناوری

لبه تکنولوژی

December 2, 2012
10:02 یکشنبه، 12ام آذرماه 1391
کد خبر: 51804

روند به کارگیری انرژی‌های تجدیدپذیر در شبکه‌های موبایل

 

سید علی خدام حسینی
khodamhoseini@teyf.ir
 
قاره سیاه و شبه قاره هند: پیشتازان استفاده از انرژی نورانی
افزایش جمعیت جهان و به تبع آن افزایش نیاز به انرژی منجر به افزایش استفاده از سوخت‌های فسیلی شده است که پیامدهایی چون انتشار روزافزون گازهای گلخانه‌ای و افزایش جهانی قیمت سوخت را به دنبال داشته است. تشدید این روند موجب شده است که بسیاری از کشورهای غربی در سال‌های گذشته ارتقاء فناوری‌ها و رونق بازار استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر را دنبال کنند و هر ساله به میزان انرژی تأمین شده از این بخش بیفزایند. اما اخیراً بازارهای نوظهور اقتصادی نیز با درک اهمیت استفاده از این فرصت، به کارگیری انرژی‌های تجدیدپذیر را به یکی از سیاست‌های کلی تأمین انرژی مورد نیاز خود تبدیل کرده‌اند.
در این میان استفاده از انرژی تجدیدپذیر در راه‌اندازی شبکه‌های مخابراتی به خصوص BTSها در مناطق کمتر توسعه یافته که امکان اتصال به شبکه برق را ندارند، و فراهم کردن امکان کاهش یا قطع وابستگی این تجهیزات به سوخت‌های فسیلی اهمیت ویژه‌ای پیدا کرده است. در حال حاضر سالانه 75 هزار BTS که از سوخت فسیلی به عنوان خوراک اصلی تأمین انرژی استفاده می‌کنند، به مجموع BTSهای جهان اضافه می‌شود و بر اساس گزارش GSMA، تعداد آنها در انتهای سال 2012 به 640 هزار خواهد رسید.
 
طرح ملی هند برای استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر
با توجه به وسعت و جمعیت کشور هند، می‌توان حرکت این کشور به سوی استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر را مقدمه جهانی شدن استفاده از انرژی‌های نو دانست. دولت این کشور به دلایلی چون افزایش قیمت و نیاز به مصرف سوخت در این کشور و همچنین در اختیار داشتن (متوسط) 300 روز آفتابی در یک سال، در راستای "طرح ملی جواهر لعل نهرو" قصد دارد با استفاده از مشوق‌های متعدد اقتصادی، بخش قابل ملاحظه‌ای از انرژی این کشور را با استفاده از سلول‌های خورشیدی (PV) و سیستم‌های متمرکزکننده انرژی خورشیدی (CSP) تأمین نماید.
بخش ارتباطات سیار هند با 350 هزار دکل مخابراتی، یکی از مصرف‌کنندگان اصلی گازوئیل در این کشور محسوب می‌شود، که با مصرف سالانه 2.5 میلیارد لیتر از این سوخت فسیلی، پس از راه‌آهن دومین مصرف‌کننده گازوئیل در این کشور محسوب می‌گردد و میزان هزینه پرداخت شده برای سوخت این صنعت در سال به 2 میلیارد دلار می‌رسد.
 
عوامل متعدد در موفقیت به‌کارگیری انرژی‌های تجدیدپذیر
با بررسی بیشتر در به کارگیری انرژی‌های تجدیدپذیر، مواردی از قبیل عدم توفیق نسبی برخی اپراتورها که به استفاده از این انرژی روی آورده‌اند نیز مشاهده می‌شود؛ که این موارد عمدتاً ناشی از تخمین نادرست میزان انرژی مصرفی سایت‌ها و هزینه‌های مربوط در کنار انتخاب ناصحیح فناوری است.
البته در این راستا، موارد دیگری مانند مسائل مربوط به نگهداری از BTSهایی که با انرژی تجدیدپذیر کار می‌کنند و آشنایی مهندسین مربوط با نحوه کارکرد این BTSها، رصد پیشرفت فناوری‌های مبتنی بر انرژی‌های تجدیدپذیر توسط اپراتورها و استفاده از بهینه‌ترین روش‌ها و همچنین مباحث مرتبط با امکان‌سنجی پروژه در شرایط مختلف آب و هوایی نیز از فاکتورهای مهم موفقیت در این حوزه به شمار می‌روند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.