امنیت

اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

December 10, 2012
12:10 دوشنبه، 20ام آذرماه 1391
کد خبر: 51968

وضعیت جرایم اخلاقی در اینترنت از زبان معاون پلیس فتا

 

معاون تشخیص و پیشگیری پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات نیروی انتظامی با بیان اینکه بیش از 20 درصد پرونده‌های این پلیس مربوط به هتک حیثیت است، گفت: جرایم اخلاقی روند نزولی را در فضای سایبری در پیش گرفته است.
سرهنگ نیک‌نفس در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در تشریح وضعیت جرایم غیراخلاقی در فضای مجازی، گفت: متاسفانه افرادی که در حوزه ناامن‌کردن فضای مجازی فعالیت می‌کنند، تصور می‌کنند که ناشناس باقی می‌مانند.
 
وی افزود: متاسفانه موضوع احساس ناشناخته‌ماندن افراد در فضای سایبری، آزادی عمل بیشتری را برای آنان ایجاد کرده است و این موضوع سبب شده که مجرمان ارتکاب جرم را در فضای سایبری راحت‌تر انجام دهند.
 
معاون تشخیص و پیشگیری پلیس فتای ناجا با بیان اینکه پیش از تشکیل پلیس فتا، جرایم اخلاقی روند رو به رشدی را در فضای مجازی در پیش گرفته بود، گفت: معتقدم با حضور پلیس فتا و همچنین افزایش سرعت رسیدگی به پرونده‌های متعدد، روند افزایش جرایم اخلاقی کاهش پیدا کرده است.
 
وی با بیان اینکه این روند کنترل شده است، گفت: باید پذیرفت که بخشی از جرایم از خارج از کشور در قالب تهاجم فرهنگی و جنگ نرم ساماندهی می‌شود که به ویژه جوانان و نوجوانان را هدف قرار داده است، اما باید اعلام کنیم پلیس آمادگی کاملی را در برخورد با این پدیده دارد.
 
وی با بیان اینکه هتک حرمت و حیثیت دومین جرم در فضای تولید و تبادل اطلاعات است، گفت: بیش از 20 درصد پرونده‌ها مربوط به هتک حیثیت است که این مسئله می‌طلبد که افراد در نگهداری اطلاعات شخصی‌شان دقت لازم را داشته باشند.
 
معاون تشخیص و پیشگیری پلیس فتای ناجا در مورد عدم‌شکایت برخی از مالباختگان و آسیب‌دیدگان، با بیان اینکه این مسئله مختص به ایران نیست، گفت: مرکز بین‌المللی جرایم اعلام کرده است که 30 درصد از جرایم بیشتر گزارش نمی‌شود.
 
نیک‌نفس با بیان اینکه برخی افراد به دلیل عدم‌هزینه و فایده و شاید ترس از ارائه گزارش در این حوزه خودداری می‌کنند، گفت: هنگامی که فردی آسیب‌دیده از ارائه شکایت خودداری می‌کند، سبب می‌شود که نه تنها حق پایمال شده فرد احراز نشود، بلکه مجرم آزادانه نسبت به اعمال جرم علیه دیگران اقدام می‌کند.
 
وی با بیان اینکه گاهی افراد به دلیل ترس از ارائه شکایت در این حوزه خودداری می‌کنند، گفت: افراد مطمئن باشند که اطلاعاتشان محرمانه نزد پلیس نگهداری می‌شود و علاوه بر این نظارت شدیدی نیز بر محرمانگی اطلاعات خصوصی فرد اعمال می‌شود.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.