امنیت

فناوری اطلاعات

December 27, 2012
12:58 پنجشنبه، 7ام دیماه 1391
کد خبر: 52347

هشدار درباره یک ای‌میل مشکوک

 

"سلام .من ای‌میل آدرسم را عوض کردم از این به بعد با این ای‌میل آدرس به من میل بزنید" شاید شما هم ایمیلی با این مضمون دریافت کرده باشید که طی هفته گذشته برای برخی از کاربران اینترنت ارسال شده است.
 
ای‌میل ارسال شده با نام واحد برای کاربران، علاوه بر پیغام ذکر شده، شامل آدرس ای‌میل‌هایی است که نشان دهنده‌ی ارسال ای‌میل مشابه به دیگر کاربران بوده و تنها نام ای‌میل‌ها برای هر فرد تغییر کرده است، به طوری که ای‌میل ارسالی با نام غیر متعارف و ناخوانا و بر اساس نام اولیه کاربر دریافت‌کننده ارسال شده است به طور مثال در صوتی که ای‌میل با واژه "ALI " آغاز شده و یا این واژه در نام کاربری فرد باشد، ای‌میل‌های دریافتی کاربر نیز با همین اسامی مشابه است.
"سلام .من ای‌میل آدرسم را عوض کردم از این به بعد با این ای‌میل آدرس به من میل بزنید" شاید شما هم ایمیلی با این مضمون دریافت کرده باشید که طی هفته گذشته برای برخی از کاربران اینترنت ارسال شده است.
با افزایش ارتباطات در فضای مجازی و در کنار آن افزایش ای‌میل‌های دریافتی و ارسالی میان کاربران و گسترش کلاهبرداری‌های اینترنتی،‌ این هشدار به کاربران ضروری‌تر شده که مراقبت بیش‌تری در قبال ای‌میل‌های دریافتی داشته باشند و از پاسخ دادن به چنین ای‌میل‌های مشکوکی و ناشناس خودداری کنند.
 
ایمیل‌های تبلیغاتی ناخواسته و نامعلوم که از آن‌ها به عنوان اسپم یا هرزنامه نام برده می‌شود، ای‌میل‌هایی بیهوده و آزار دهنده هستند. گاهی اوقات اسپم‌ها شامل پیشنهادهای جعلی هستند که فقط وقت و پول شما را از بین خواهند برد.
 
برای توقف و محدود کردن اسپم‌ها شما می‌توانید پیشنهادی را که از طریق اسپم دریافت می‌کنید، همانند یک تماس تلفنی ناخواسته و نابجا، رد کنید. هرگز وعده و وعیدهایی که از طریق اسپم و از طرف غریبه‌ها دریافت می‌کنید، باور نکنید. سعی کنید در مورد تشخیص کلاهبرداری‌های رایج اینترنتی بیشتر اطلاعات کسب کنید و اطلاعات خود را در زمینۀ تشخیص کلاهبرداری‌ های رایج اینترنتی افزایش دهید.
 
چگونه می‌توانیم تعداد ایمیل‌های را که به صورت اسپم دریافت می‌کنیم، کاهش دهیم؟
 
از یک فیلتر ای‌میل استفاده کنید:
 
اطمینان پیدا کنید که در کامپیو‌تر شما ابزاری که هرزنامه‌ها را از ایمیل اصلی جدا و به پوشۀ ایمیل‌های ناخواسته ارسال می‌کند، وجود دارد.
 
بر اساس اطلاعات سایت پلیس فضای تبادل اطلاعات شما می‌توانید از دو آدرس ایمیل استفاده کنید؛ از اولی برای پیغام‌های خصوصی و از دومی برای خرید اینترنتی، خبرنامه‌ها، چت روم و دیگر سرویس‌های موجود. همچنین می‌توانید از یک آدرس ایمیل دیگری استفاده کنید که با آن ایمیل‌های مورد نیاز را به ایمیل دائمی و اصلی خود بفرستید تا در صورت دریافت اسپم ، آن را (بدون هیچ اثری روی آدرس ایمیل اصلی یتان)، حذف کنید.
 
سعی کنید، ایمیل‌هایتان را در مقابل دید عموم قرار ندهید. برای مثال در پیام‌های وبلاگ‌ها، در چت روم، شبکه‌های اجتماعی یا دیگر فضاهایی که به صورت عمومی است، آدرس ای‌میل خود را در معرض نمایش نگذارید، زیرا فرستندگان اسپم، از اینترنت برای بدست آوردن ایمیل‌ها استفاده می‌کنند.
 
حتماً سیاست های حفظ حریم خصوصی و ملاحظات را چک کنید:
 
قبل از ارسال ای‌میل به یک وب سایت، سیاست‌های حفظ حریم خصوصی آن را بررسی کنید؛ زیرا بعضی شرکت‌ها در سیاست‌های خود این اجاره را دارند تا ای‌میل شما را به دیگران بفروشند. به طور قطع شما تمایلی به ارسال ای‌میل به سایت‌هایی که از لحاظ امنیت در سطح پایینی هستند، ندارید.
 
چگونه می‌توانیم فرستادن ایمیل اسپم، به دیگران را کاهش دهیم:
 
هکر‌ها و فرستندگان اسپم در اینترنت به دنبال کامپیوترهایی با امنیت پایین هستند و زمانی­ که یک کامپیو‌تر حفاظت نشده یافتند، سعی می‌کنند تا یک نرم افزار پنهان به نام malware برروی آن نصب کنند که از طریق آن می‌توانند کنترل کامپیو‌تر شما را از راه دور به دست بگیرند.
 
بسیاری از این کامپیوتر‌ها به هم وصل می‌شوند تا یک شبکه‌ای که فرستندگان اسپم از آن برای فرستادن میلیون‌ها ایمیل در لحظه استفاده می‌کنند، تشکیل شود. میلیون‌ها کامپیو‌تر خانگی بدون اینکه صاحبانشان بدانند، در این شبکه که بوت‌نت نام دارد مشترک هستند. در حقیقت، اغلب اسپم‌ها از این طریق فرستاده می‌شوند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.