رگولاتوری

January 21, 2013
12:38 دوشنبه، 2ام بهمنماه 1391
کد خبر: 52867

جای خالی حمایت وزیر

 

سعید نوری آزاد – جام‌جم : حدود دو ماه است که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بدون وزیر مانده و سرپرستی یک وزیر دیگر هم بر این وزارتخانه از سوی مجلس مردود اعلام شده است که البته اگر مردود هم نمی‌شد، سرپرست مربوط اصولا هیچ سررشته‌ای در اداره یکی از تخصصی‌ترین وزارتخانه‌ها نداشت.
وزارت ارتباطات که به گفته معاون اول رئیس‌جمهور به تنهایی به اندازه سایر وزارتخانه‌ها مهندس دارد، این روزها مشخص نیست بر مبنای کدام محوریت فکری اداره می‌شود. بر این شرایط یک شورای عالی را هم اضافه کنید که ظاهرا اختلاف سلیقه زیادی با تصمیمات متخذه در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات دارد و آن‌طوری که از صحبت‌های مدیران شورای عالی فضای مجازی استنباط می‌شود، آنها تقریبا بخش قابل توجهی از تصمیماتی را که در واحدهای مختلف ستادی وزارتخانه گرفته می‌شود دارای ایراد می‌دانند و لذا خود دست به کار سیاستگذاری در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات شده‌اند.
 
جالب است که این شورا در حالی تدوین آیین‌نامه‌ها و اصلاح اساسنامه وزارتخانه را بر عهده دارد که صندلی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در آن خالی است و طبیعی است که کسی هم به اندازه وزیر از تصمیمات بازوی اجرایی دولت در زیرساخت ارتباطی کشور اطلاع ندارد.
 
سازمان‌های زیرمجموعه وزارت ارتباطات که پیش از این هم در نوع و سرعت فعالیت‌هایشان تردید بسیاری وجود داشت، این روزها در یک بلاتکلیفی به سر می‌برند و تمام اینها در حالی است که این وزارتخانه با موضوعی سر و کار دارد که در تمام دنیا از روزآمدی و لحظه‌ای بودن تحولات آن صحبت می‌شود.
 
شاید دیدگاه سنتی و غیرتخصصی برخی تصمیم‌گیران دولتی در رابطه با موضوع فناوری اطلاعات که آن را با سیمکشی تلفن و فروختن سیمکارت و نهایتا ارائه یک اینترنت بی‌کیفیت برابر می‌دانند در مقیاس بزرگ‌تر باعث این شده است که هیچ لزومی به استفاده از نظر وزیر در تصمیم‌گیری برای مجموعه ارتباطات کشور، احساس نشود.
 
در شرایطی که تغییرات قیمت ارز و محدودیت‌های خارجی مشکلاتی را برای بخش‌های مختلف ایجاد کرده و خواست رهبر معظم انقلاب از مسئولان، فعالیت در شرایط اقتصاد مقاومتی است، مشخص نیست اوضاع ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور با کدام تدبیر به این روز افتاده است؟ از سوی دیگر اهداف مشخص شده در برنامه پنجساله حوزه ارتباطات هنوز روی زمین مانده است و با ادامه این شرایط بعید است کشور حتی به نیمی از این اهداف دسترسی پیدا کند و ناگفته پیداست تنها قربانی این شرایط بخش‌های مستقل خصوصی هستند که متحمل هزینه سنگینی شده و هیچ‌کسی حمایت از آنها را – البته جز در شعار- بر عهده نمی‌گیرد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.