امنیت

فناوری اطلاعات

June 25, 2013
9:40 سه شنبه، 4ام تیرماه 1392
کد خبر: 55789

بازار آنتی ویروس سرگردان بین اورجینال و قفل شکسته

بازار نرم‌افزارهای ایران به دلیل عدم رعایت کپی‌رایت یکی از مغشوش‌ترین بازارهای نرم‌افزار است.
 
در این بازار می‌توان انواع و اقسام نرم‌افزارها را با قیمت ارزان‌تر از آنچه  نمونه‌های اورجینال آن دارد یا خریداری کرد یا اینکه از طریق سایت‌های اینترنتی دانلود کرد. 
 
این وضع در بازار نرم‌افزارهای آنتی‌ویروس نیز به شدت محسوس است. هرچند که طبق بررسی‌های به عمل آمده از سطح بازار و اعلام فعالان و کسبه بازار و همچنین شرکت‌های فعال در این حوزه با جدی‌تر شدن کاربری کامپیوتر و اینترنت در کشور بازار، نرم‌افزارهای اصل یا اورجینال نیز جای خود را در این کاربری باز کرده است و بسیاری از کاربران حتی حاضرند سیستم‌های عامل خود را از نمونه‌های غیر اصل انتخاب کنند، اما وقتی به آنتی ویروس می‌رسند ترجیح‌شان نرم‌افزارهای اصل است، اما به هر حال نمونه‌های غیر اورجینال نیز همچنان مخاطبان خود را دارند. فعالان بازار می‌گویند: توجه به میزان امنیت کامپیوترهای شخصی نزد کاربران در حدی است که حتی در دوران رکود هم بازار آنتی ویروس گرم است.
به گفته بهروز کمایان، یکی از عرضه‌کنندگان نرم‌افزارهای آنتی ویروس در بازار کامپیوتر پایتخت، طی سال‌های اخیر شرکت‌های عرضه‌کننده آنتی ویروس تمام تلاش خود را کرده‌اند تا استفاده از آنتی ویروس‌های اورجینال را بین مصرف‌کنندگان فرهنگ‌سازی کنند و این تلاش هم نتیجه داده است، چرا که طی سال‌های اخیر حدود ۹۵ درصد از ارگان‌های دولتی، نظامی و انتظامی ‌و… به سمت نمونه‌های اورجینال کشیده شده‌اند و همچنین کاربران خانگی و شرکتی و… نیز با توجه به خطراتی که ویروس‌های مخرب برای سیستم و اطلاعات آنها ایجاد می‌کند به سمت استفاده از نرم‌افزارهای امنیتی اورجینال رفته‌اند.
به گفته این فعال بازار، رشد تنوع در بازار آنتی ویروس طی سال‌های اخیر و همچنین عرضه نمونه‌های تک کاربره، دو کاربره و چند کاربره باعث شده است تا کاربران در رده‌های درآمدی گوناگون به خرید نمونه‌های اورجینال روی آورند.
یکی دیگر از فعالان بازار هم با بیان این مطلب که بازار آنتی ویروس به سوی حذف غیراورجینال‌ها خیز برداشته است به «دنیای‌اقتصاد» اعلام کرد، با توجه به رشد سطح اطلاعات کاربران کامپیوتر و افزایش استفاده از کامپیوترهای شخصی و همچنین اهمیت یافتن حفظ اطلاعات شخصی کاربران روی دستگاه‌های شخصی، اکثرا کاربران کامپیوتر به سراغ نمونه‌های اورجینال رفته و با خرید نمونه‌های غیر اورجینال اطلاعات خود را به خطر نمی‌اندازند. یکی دیگر از فعالان بازار هم به «دنیای‌اقتصاد» اعلام کرد: قیمت آنتی ویروس‌های اصل طی سال‌های اخیر بسیار کاهش یافته و همین انگیزه خوبی برای تمایل مردم به خرید آنها بوده است.
اما برخی از فعالان بازار در این مورد اعتقاد دیگری دارند. مومنی یکی از فعالان بازار در این باره می‌گوید: «در بازار ما نمونه‌های قفل شکسته پشت ویترین نمایش داده می‌شوند و حتی به خریدار پیشنهاد می‌شوند. پس نمی‌توان گفت که توجه مردم به طور کلی به سمت نمونه‌های اورجینال کشیده شده است.»
به گفته فعالان بازار، در حال حاضر در بازار آنتی ویروس برندهای گوناگونی وجود دارند که هر کدام برای کسب سهم فروش بیشتر با یکدیگر رقابت می‌کنند. برندهایی نظیر کسپرسکی، نود 32، بیت دیفندر و….
همچنین بر اساس اعلام باشگاه فعالان آی سی تی، در بین برندهای گوناگون عرضه‌کننده آنتی ویروس، برند eset/nod 32 با کسب 5/28 درصد از سهم محبوبیت بازار آنتی ویروس در رتبه نخست محبوب‌های بازار آنتی ویروس ایستاده است. این درحالی‌است که سهم محبوبیت آنتی‌ویروس‌های این برند در خرداد‌ماه سال 91 در حدود 2/26 درصد بوده است.
پس از این برند هم kaspersky با کسب سهم محبوبیت 7/25 درصد در رتبه دوم محبوب‌های بازار آنتی‌ویروس ایستاده است. سهم محبوبیت آنتی ویروس‌های این برند در خرداد‌ماه سال 91 در حدود 6/26 درصد گزارش شده است. پس از این برند نیز bit defender با کسب سهم محبوبیت 9/10درصد ایستاده است. سهم محبوبیت آنتی ویروس‌های این برند در آذرماه سال گذشته در حدود 8/6 درصد گزارش شده است.
avira هم برندی است که در رتبه چهارم محبوب‌های بازار آنتی ویروس ایستاده است. سهم محبوبیت آنتی‌ویروس‌های این برند 4/10 درصد از کل بازار گزارش شده است که با حدود نه ماه قبل تفاوتی نکرده است. برند notron هم با کسب سهم محبوبیت 1/8 درصد در رتبه پنجم محبوب‌های بازار ایستاده است. سهم محبوبیت آنتی ویروس‌های این برند در آذر ماه سال قبل در حدود 7/9 درصد گزارش شده است. mcafee هم با کسب 3/6 درصد در رتبه بعدی محبوب‌های بازار آنتی ویروس ایستاده است. این درحالی‌است که سهم محبوبیت آنتی‌ویروس‌های این برند  در آذرماه سال قبل در حدود 6/17 درصد گزارش شده است.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.