اینترنت و شبکه

باندپهن ثابت

فناوری اطلاعات

June 29, 2013
10:59 شنبه، 8ام تیرماه 1392
کد خبر: 55870

از اینترنت آزاد تا سیاه‌چاله‌های اینترنتی

«دسترسی شما به تارنمای مورد نظر امکان پذیر نیست.» آغازی برای اینکه به کاربر اطلاع دهد که نمی‌تواند به درگاه مورد نظر دسترسی داشته باشد. اما وضعیت فیلترینگ و دسترسی کاربران به شبکه جهانی در سایر نقاط دنیا چگونه است؟
 
به گزارش خبرگزاری ایسنا تقریبا در اکثر کشورهای دنیا بحث فیلترینگ اعمال می‌شود اما حد و حدود این مبحث در هر کشور با توجه به خط مشی آن متغییر است.
 
در بعضی از کشورهای دنیا که اکثر آنها شامل کشورهای آفریقایی و آمریکای لاتین هستند مبحثی به نام فیلترینگ وجود ندارد. اما در کشورهایی همچون آمریکا فیلترینگ بصورت نامحسوس و بسیار کمرنگ اعمال می‌شود. تقریبا اکثر کشورهای جهان در محدوده‌ی اعمال این نوع فیلترینگ‌ها قرار می‌گیرند.
 
روسیه، استرالیا و ترکیه از جمله کشورهایی به حساب می‌آیند که بحث فیلترینگ در آنها بصورت شدیدتری اعمال می‌شود. در روسیه و استرالیا این فیلترینگ بیشتر روی سایت‌هایی با مضمون غیراخلاقی متمرکز شده است.
 
اما در این بین کشورهایی همچون چین، عربستان سعودی و کره‌ی شمالی به چشم می‌خورند که جزو سیاه‌چاله‌های اینترنتی به حساب می‌آیند. سیاه‌چاله‌های اینترنتی کشورهایی هستند که در آنها شدیدترین نوع فیلترینگ اعمال می‌شود.
 
بر اساس اطلاعات تارنمای پیوندها، در جوامع شرقی و مذهبی فیلترینگ فراتر از موارد فوق است و نظارت شدید بر اشاعه افکار و عقاید سیاسی در شبکه جهانی را نیز شامل می شود.
 
بر اساس تصویری که سازمان گزارشگران بدون مرز تهیه کرده و نشان دهنده وضعیت فیلترینگ در سطح جهان است؛‌ نواحی آبی بدون فیلترینگ، نواحی زرد فیلترینگ بصورت کمرنگ، نواحی قرمز فیلترینگ بصورت شدید و نواحی خاکستری سیاه‌چاله‌های اینترنت را نشان می‌دهند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.