امنیت

اینترنت و شبکه

September 9, 2013
0:05 دوشنبه، 18ام شهریورماه 1392
کد خبر: 57291

گزارش شفافیت یاهو از درخواست دولت‌ها

شرکت یاهو نیز به جمع شرکت‌هایی پیوست که درخصوص درخواست دولت‌ها برای دریافت اطلاعات کاربران گزارش شفافیت منتشر کرد.
 
 
شرکت یاهو در گزارش خود عنوان کرده است که در سال جاری میلادی حدود 29 هزار درخواست برای اطلاعات کاربرانش از سوی دولت‌های مختلف دریافت کرده است.
 
در گزارش شفافیت یاهو که روز گذشته منتشر شد این غول دنیای فناوری اطلاعات گفته است که تقریبا نیمی از این درخواست‌ها از سوی دولت آمریکا بوده است.
 
بر اساس اطلاعات خبرگزاری فرانسه، در شش ماه نخست سال جاری میلادی دولت آمریکا 12 هزار و 444 درخواست برای دریافت اطلاعات کاربران یاهو به این شرکت ارائه کرده است.
 
ران بل، یکی از مثامات ارشد شرکت یاهو در این خصوص گفت: ما در یاهو موضوع حریم خصوصی کاربرانمان را بسیار جدی می‌گیرم و در همین حال به عنوان یک شرکت جهانی از حق آزادی بیان دفاع می‌کنیم و به همین دلیل است که گزارش شفایت خود را منتشر کرده‌ایم.
 
وی گفت: درخواست دولت‌ها کمتر از یک صدم یک درصد از کاربران ما در سراسر جهان را تحت تاثیر قرار داده است.
 
دویچه وله نیز در گزارشی به این موضوع پرداخته و عنوان کرده است این گزارش در بحبوحه‌ جنجال‌ها بر سر افشای اسناد آژانس امنیت ملی آمریکا و لو رفتن این موضوع که دولت آمریکا بسیاری از ارتباطات آنلاین کاربران را کنترل می‌کند، منتشر شده است.
 
گزارش شفافیت یاهو اسامی 17 کشور را فهرست کرده است که در موارد متعددی خواستار اطلاعات کاربران سرویس‌های یاهو شده‌اند.
 
بعد از آمریکا، دولت آلمان بیشترین درخواست را از یاهو داشته است. یاهو می‌گوید آلمان در شش ماه اول سال جاری میلادی 4295 درخواست دسترسی به اطلاعات کاربران برای این کمپانی فرستاده است. ایتالیا، تایوان، فرانسه و انگلیس در رتبه‌های بعدی این لیست جا گرفته‌اند.
 
یاهو اعلام کرد که به 55 درصد درخواست‌های دولت آمریکا پاسخ مثبت داده و اطلاعات و داده‌های کاربران را در اختیار مقامات امنیتی قرار داده است. یاهو همچنین می‌گوید در 37 درصد موارد تنها بخشی از داده‌ها و محتوای ارتباطات کاربران را در اختیار آمریکا قرار داده است و در دو درصد موارد حاضر نشده است هیچ اطلاعاتی را در اختیار نهادهای امنیتی قرار دهد.
 
مقامات آمریکا به یاهو نیز همچون دیگر کمپانی‌ها اجازه ندادند در گزارش شفافیت خود دقیقا مشخص کنند چه تعدادی از درخواست‌ها مربوط به موارد امنیت ملی کشور بوده است.
 
یاهو در گزارش خود نوشت: دولت آمریکا به ما اجازه نداد که اعلام کنیم چند درصد نامه‌های درخواست دسترسی به داده‌های کاربران که برای ما فرستاد مربوط به امنیت ملی کشور بوده است.
 
یاهو اعلام کرد که از این پس هر شش ماه یک‌بار گزارش شفافیت منتشر خواهد کرد و تاکید کرد که آن‌ها به تلاش خود برای متقاعد کردن مقامات امنیتی آمریکا برای انتشار و اعلام دقیق درخواست‌های مربوط به امنیت ملی ادامه خواهند داد.
 
شرکت‌های اینترنتی بزرگ بعد از افشاگری‌های ادوارد اسنودن در معرض اتهام‌های بسیاری قرار گرفتند که اطلاعات کاربران را به آسانی در اختیار نهادهای امنیتی قرار می‌دهند. آن‌ها می‌گویند درباره‌ی این موضوع "اغراق" شده است و مدعی‌اند که تنها با حکم دادگاه اطلاعات کاربر را در اختیار نهادهای امنیتی قرار داده‌اند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.