امنیت

اینترنت و شبکه

رگولاتوری

فناوری اطلاعات

December 25, 2013
20:18 چهارشنبه، 4ام دیماه 1392
کد خبر: 59770

وزیر ارتباطات: ویچت یک شبکه چینی است که توانسته در مقابل شبکه‌های غربی قد علم کند

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر اینکه ما هیچ ارتباطی به توقیف وی‌چت نداریم، گفت: ‌فکر می‌کنم راه‌حل برخورد در این روزگار با توجه به پیشرفت تکنولوژی این‌چنین نیست و باید اجازه دهیم مردم خودشان تصمیم بگیرند.
 
 
محمود واعظی در حاشیه جلسه هیات دولت در پاسخ به سوالی درباره مرورگرهای ایرانی که مورد توجه این وزارتخانه است، با بیان اینکه محققان ما در مرکز مخابرات و هم در دانشگاه‌ها از آخرین دستاوردهای دنیا استفاده می‌کنند، اظهار کرد: کارهای مقدماتی مرورگری به نام زمین انجام شده و به عنوان پایلوت در یکی از دانشگاه‌ها مورد توجه قرار گرفته است و امیدواریم وقتی جواب داد به بازار بیاید.
 
وی افزود: در ارتباط با موضوع نرم‌افزار محققان و دانشگاهیان ما به خوبی عمل می‌کنند و ما هم طی چهار ماه گذشته اعلام کردیم که وزارت ارتباطات مصمم است به تحقیقات داخلی بها دهد و از بخش خصوصی حمایت کند و با این وجود شاهد بودیم که در بخش‌های مختلف گروه‌های دانشگاهی و شرکت‌ها علاقه‌مندی بیشتری نشان دادند و مورد حمایت ما هم هستند و امیدواریم بتوانیم بخشی از فعالیت‌های نرم‌افزاری خود را حل کنیم.
 
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه اظهار کرد: تصمیم جدی دولت از روز اول این بوده که برای مردم کار کند و سیاست دولت تفاهم است و ما به هیچ وجه به دنبال درگیری نیستیم تا اینکه از این درگیری‌ها فضایی به وجود بیاید و طی آن مشکلات به گردن این و آن انداخته شود.
 
واعظی در ادامه با انتقاد از آنانی که می‌خواهند دولت را با توجه به اینکه سیاست آشتی را در پیش گرفته است به حاشیه برانند، گفت: من به عنوان یک عضو دولت از اینکه این همه خبر از طرف آقای رییس‌جمهور جمع شده است خیلی ناراحت شدم و به نظر می‌رسد برخی جریان‌ها به دلایل مختلف به دنبال توفیق و پیشرفت این دولت نیستند.
 
وی خاطرنشان کرد: به عنوان کسی که در عرصه سیاست خارجی کار کرده‌ام می‌گویم آنچه که در ارتباط با سیاست خارجی و انرژی هسته‌یی اتفاق افتاد توفیق بزرگی بود و البته این توقیف مربوط به یک وزارتخانه و یا تنها به دولت نمی‌شود. این توفیقی است که با هدایت مقام معظم رهبری و با توجه به حماسه‌ای که مردم آفریدند کسب شده است.
 
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه تاکید کرد: در هشت سال از حاشیه‌ها ضرر کردیم. ما به جای اینکه در وزارتخانه‌های مختلف وقت‌مان را صرف برنامه‌ریزی و کار کردن کنیم باید وقت‌مان را برای پاسخگویی به این مسائل بگذاریم البته دولت فقط نباید دفاع کند، رسانه‌ها بهترین قوایی هستند که می‌توانند به این مسائل بپردازند.
 
واعظی درباره علت فیلتر شدن وی‌چت که مورد سوال یکی از خبرنگاران در این نشست بود، گفت:‌ وی‌چت یک شبکه اجتماعی چینی است که تقریبا توانسته در مقابل شبکه‌های اجتماعی غربی قد علم کند. این شبکه 400 میلیون عضو دارد و یک درصد این اعضا را ایرانیان تشکیل می‌دهند.
 
وی افزود: فرق این شبکه با شبکه‌های دیگر وجود people nearby است و آنچه که در کمیته تعیین مصادیق مجرمانه برای توقیف آن مدنظر قرار گرفت وجود این آیکون است چرا که معتقد بودند ما به نوعی وارد حریم خصوصی دیگران می‌شویم. البته ما هیچ ارتباطی به توقیف وی‌چت نداریم و فقط یک عضو از اعضای دوازده‌گانه این کمیته هستیم.
 
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خاطرنشان کرد: ما حتی این پیشنهاد را هم داشتیم که این گزینه حذف شود و مردم بتوانند از بقیه بخش‌های وی‌چت استفاده کنند چرا که بسیاری از افراد جامعه به صورت صحیح از این شبکه استفاده می‌کنند.
 
واعظی همچنین تاکید کرد: ‌فکر می‌کنم راه‌حل برخورد در این روزگار با توجه به پیشرفت تکنولوژی این‌چنین نیست و ما باید کارهای فرهنگی کنیم و از نظر تکنولوژی خود را توسعه دهیم و اجازه دهیم مردم خودشان تصمیم بگیرند.
 
وی در ادامه درباره شبکه ملی اطلاعات نیز اظهار کرد: ما باید بتوانیم همه نیازمندی‌های مردم را در چنین شبکه‌ای مرتفع کنیم و طراحی شبکه ملی اطلاعات و فراهم کردن زیرساخت‌های آن را مورد توجه قرار خواهیم داد و امیدواریم از اول سال آینده این پروژه را تعریف کنیم.
 
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین گفت: در آینده پهنای باند بین‌الملل چهار هزار و پهنای باند داخل 20 هزار می‌شود و طبیعی است که مردم در این پهنای باند با سرعت بیشتری می‌توانند جستجو کنند.
 
واعظی همچنین اظهار کرد: تلاش من این بوده که تعرفه‌های تلفن ثابت گران نشود و من در این راستا مقاومت کردم و فشار هم روی من بود. همچنین من در نظر دارم که بحث استفاده از اینترنت یک به هشت شود در حالیکه هم‌اکنون یک به بیست است و به همین دلیل سرعت در برخی مقاطع پایین می‌آید.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.