لبه تکنولوژی

January 24, 2014
13:11 جمعه، 4ام بهمنماه 1392
کد خبر: 60455

رهگیری آتش نشانان با کفش های موقعیت یاب دیجیتالی

محققان کفش هوشمندی برای آتش نشانان طراحی کرده اند که می تواند به ماموریت ایمن و خارج شدن آنها از ساختمانهای پر دود و مشتعل کمک کند.
 
ساختمانهای آتش گرفته و دودآلود نا آشنا برای آتش نشانان، موجب می شود این افراد مسیر خود را گم کرده و به خوبی نتوانند به یاری قربانیان آتش بشتابند.
 
محققان در موسسه فناوری  KTH Royal  در استکهلم هلند، این مشکل را با ساخت نوعی کفش برای آتش نشانان حل کرده اند که به آنها کمک می کند در جاهایی که جی پی اس عمل نمی کند مانند عمق 25 متری زمین، راه خود را بیابند .
 
این سیستم موقعیت یاب دیجیتالی که توسط "هاندل جان اولوف نیلسون" و "جونی رانتل کوکو" طراحی شده ،شامل یک پردازشگر و حسگرهایی مانند شتاب سنج و ژیروسکوپ است.
 
این سیستم در پاشنه چکمه آتش نشانان که می توانند ضربه و دماهای بسیار بالا را تحمل کند تعبیه می شود و وقتی که فناوری جی پی اس از کار می افتد، وارد عمل می شود.
 
داده های جمع آوری شده از حسگرها از طریق یک مودول بی سیم که بر روی شانه آتش نشان قرار داده می شود، به فرمانده عملیات منتقل می شود.
 
این شیوه به فرماندهان ماموریت های اورژانسی کمک می کند موقعیت، حرکات و مسیر هر یک از آتش نشانهای خود را داشته باشند و از اینکه که در مسیر دور شدن از خطر و رسیدن به جای امن هستند مطمئن شوند.
 
محققان می گویند این کفش حسگر، به طور موفقیت آمیزی با آتش نشان های واقعی در زمان واقعی و در عمق 25 متری از سطح زمین آزمایش شده است.
 
این دانش پژوهان می گویند وقتی آتش نشان می تواند به طور ایمن تر و موثرتر کار کند می تواند جان افراد بیشتری را نجات دهد.
 
گام بعدی برنامه ریزی شده برای محققان تعبیه این حسگرها در کفه کفش است که به گفته آنها می تواند انعطاف پذیری سیستم را افزایش داده و استفاده های بیشتری را از جمله تولید انرژی مورد نیاز خودش فراهم کند.
 
هدف نهایی خلق یک کفی حسگر است که آن قدر نازک باشد که بتوان از آن در کفش های معمولی نیز استفاده کرد.
 
این گروه می گوید چنین کفش های موقعیت یاب دیجیتالی می توانند برای کاربران دیگری از جمله پلیس، پزشکان و نیروهای واکنش نظامی نیز کاربردی شود.
 
از آنجایی که این اپلیکیشن در زیرزمین کارآمد است می توان از آن در استخراج معدن، کارگران و گروه های نجات بدون نیاز به زیرساخت های گران قیمت استفاده کرد.
 
این طرح تحقیقاتی با همکاری سازمان تحقیقات دفاعی سوئد ، خدمات امداد و نجات سوئد و موسسه علوم هند انجام شده است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.