رگولاتوری

February 2, 2014
6:43 یکشنبه، 13ام بهمنماه 1392
کد خبر: 60569

کارگروه فاوای دولت منحل شد/4 سال بروکراسی برای طرح فراموش شده دورکاری

کارگروه فاوای دولت با هدف پیشرفت ICT و امنیت در سال 88 ایجاد شد. مهم‌ترین اقدام آن در 4 سال عمر دولت دهم، آیین‌نامه دورکاری بود که سپس فراموش شد. اکنون جهانگرد می‌گوید: این کارگروه به همراه تمام کارگروه‌های فرعی منحل شده است.
به گزارش  خبرگزاری فارس، کارگروه مدیریت فناوری اطلاعات، ارتباطات و امنیت (فاوا) در سال 88 ایجاد شد.
 
این کارگروه با حضور رضا تقی‌پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات (رییس)، مهدی غضنفری وزیر بازرگانی، سیدشمس‌الدین حـسینی وزیر امور اقتصادی و دارایی، صـادق محصولی وزیر رفاه و تأمین اجتماعی، ابراهیم عزیزی معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس‌جمهور، لطف‌اله فروزنده معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییس‌جمهور و مهرداد کارگری مشاور و رییس مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات نهاد ریاست جمهوری، کارش را آغاز کرد و هدف آن بررسی و تصمیم‌گیری در امور مربوط به سیاست‌گذاری، پیگیری، هدایت، راهبری و نظارت بر چگونگی پیشرفت فعالیت‌های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات و امنیت، اختصاص و هدایت صحیح منابع مالی و بودجه برای اجرای طرح‌های کلان فنـاوری اطلاعات، اصـلاح مقررات، استانداردسازی، فرهنگ‌سازی و ایجاد فضاهای مناسب برای تولید محتوای الکترونیکی، رعایت اصول حاکمیت و توازن بین توسعه و امنیت اطلاعات و دولت الکترونیک عنوان شد.
 
قرار بود تصمیم‌گیری درخصوص امور اجرایی موضوعات یادشده به اعضای کارگروه به عنوان نمایندگان ویژه رییس جمهور و تصویب و اصلاح آیین‌نامه‌ها و مقررات مربوط به وزیران عضو کارگروه تفویض ‌شود.
 
همچنین مقرر شده بود تصمیمات و مصوبات اکثریت اعضاء یا وزیران عضو کارگروه، در حکم تصمیمات رییس‌جمهور و هیئت وزیران بوده و با رعایت ماده (19) آیین‌نامه داخلی هیئت دولت قابل صدور باشد.
 
اکنون نصرالله جهانگرد در پاسخ به فارس می‌گوید: 2 ماه پیش دولت تمامی کارگروه‌های فرعی را لغو کرد و دستور داد تمام شوراهای عالی قانونی کشور فعال شوند.
 
دبیر شورای عالی فناوری اطلاعات افزود: به این ترتیب مصوبات تشکیل تمام زیرگروه‌های غیر رسمی لغو شد.
 
رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران تصریح کرد: دولت معتقد است این کارگروه‌های فرعی، بروکراسی زاید هستند.
 
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: در این راستا شورای عالی فناوری اطلاعات بار دیگر احیا شد و کمیته فاوا (فناوری اطلاعات و ارتباطات) که در دولت دهم در هیات دولت ایجاد شده بود را لغو کرد.
 
این کارگروه دارای 19 کمیته بود که از آن جمله می‌توان به کمیته سلامت الکترونیک، دولت الکترونیک، تجارت الکترونیک، توسعه فرهنگ ایرانی اسلامی در فضای مجازی و زیرساخت‌های فناوری اطلاعات و امنیت اشاره کرد.
 
مهم‌ترین اقدام این کارگروه در 4 سال فعالیت دولت دهم، تصویب آیین‌نامه دورکاری بود.
 
این آیین‌نامه ابتدا مورد توجه رئیس‌جمهور و دولت قرار گرفت و سپس فراموش شد.
 
کارگروه فاوا نیز در ابتدا با امیدواری بسیار کار خود را آغاز کرد اما در نیمه‌های فعالیت دولت دهم که رابطه رئیس جمهور با وزیر ارتباطات تیره‌شد، این کارگروه نیز از اهمیت افتاد. به طوری که دیگر حتی جلسات آن تشکیل نشد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.