اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

لبه تکنولوژی

March 10, 2014
15:10 دوشنبه، 19ام اسفندماه 1392
کد خبر: 61247

تأمین اینترنت در آفریقا با کمک پهپاد

شبکه اجتماعی فیس‌بوک قصد دارد برای تأمین اینترنت ساکنان مناطق دور افتاده آفریقا از هواپیماهای بدون سرنشین خورشیدی دور برد استفاده کند.
 
 
 
برای انتقال اینترنت به قاره آفریقا، مسئولان این سایت اجتماعی قصد دارند با بودجه 60 میلیون دلاری شرکت هوافضا تیتان (Titan Aerospace) را خریداری کنند.
 
این شرکت سازنده پهپادهای خورشیدی Solara50 و Sloara60 است که تا پنج سال بدون نیاز به فرود و تنها با استفاده از انرژی خورشیدی در آسمان پرواز می‌کنند.
 
شبکه اجتماعی فیس‌بوک علاقه‌مند به استفاده از مدل Solara60 است که یک هواپیمای بدون سرنشین خورشیدی سبک وزن با سرعت پرواز 104 کیلومتر در ساعت محسوب می‌شود.
 
این پهپاد بمدت پنج سال بی وقفه در ارتفاع 19 کیلومتری پرواز می‌کند و برد پروازی آن حدود چهار میلیون و 500 هزار کیلومتر است؛ بر روی بال هواپیما به طول 60 متر، 3000 پنل خورشیدی نصب می‌شود که قادر به تولید هفت کیلووات برق است.
 
پهپاد با پرواز بر فراز ابرها، حداکثر نور خورشید را در طول روز دریافت و با ذخیره‌سازی، برای پرواز در شب استفاده می‌کند.
 
هواپیمای بدون سرنشین Solara اصطلاحا «ماهواره جوی» نیز گفته می‌شود، چراکه می‌توان از آن در مأموریت‌های شناسایی، ارتباطی، نظارت بر وضعیت آب و هوایی استفاده کرد.
 
با استفاده از این پهپاد دور برد، امکان تأمین اینترنت برای ساکنان مناطق روستایی و دورافتاده آفریقا و سایر نقاط جهان فراهم می شود.
 
نسخه‌های تجاری مدل‌های Solara50 و Sloara60 سال آینده عرضه خواهند شد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.