رگولاتوری

June 16, 2014
12:56 دوشنبه، 26ام خردادماه 1393
کد خبر: 62683

رگولاتور: رومینگ ملی از لوازم تحول در ICT است

علی‌اصغر عمیدیان رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیوئی در این مراسم اعلام کرد: امروز شاهد تحقق اموری هستیم که از لوازم تحول در ICT است. 
 
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت، وی با بیان این که مهمترین بحث فعلی استراتژی باند پهن است، گفت: اخیرا با توجه به دیدگاه دولت تدبیر و امید، کمیسیون تنظیم مقررات به اصلاح دو مصوبه سال 90 مربوط به استفاده متقابل از شبکه که بر اساس آن اپراتورهای سیار موظف شدند خدمات رومینگ ملی را بر حسب درخواست اپراتور دیگر در اختیار آن قرار دهند، پرداخت.
 
وی با اشاره به بازنگری مصوبه 186در اسفند 92، افزود: به این ترتیب اپراتورهای سیار غالب ملزم شدند خدمات رومینگ ملی را بر حسب درخواست اپراتور سیار غیرغالب در اختیار آنها قرار دهند.
 
عمیدیان از جمله مزایای این مصوبه بازنگری شده به معافیت اپراتور میزبان از پرداخت حق السهم دولت از درآمدهای رومینگ ملی پرداخت و گفت: در این طرح مشترکان سیم کارت رایتل در نقاط فاقد پوشش می توانند از سرویس های صوت (voice)، پیامک (sms) و GPRS(خدمات نسل دوم )، شبکه همراه اول و ایرانسل استفاده کنند.
 
وی در خصوص آخرین مصوبه رومینگ ملی هم گفت: قرار شد اپراتورهای غالب به غیر غالب اجازه رومینگ داده و همچنین بین خود هم رومینگ برقرار کنند که در فاز دوم که ظرف بیست روز آینده نهایی می شود، این اتفاق رخ خواهد داد. 
 
معاون وزیر ارتباطات گفت : طی چند ساعتی که این سرویس راه اندازی شده، 8 هزار مشترک رایتل از خدمات اپراتور اول و 5 هزار نفر به ایرانسل رومینگ شده اند. وی ابراز امیدواری کرد با بهره برداری از فاز نخست رومینگ ملی تعداد مشترکان استفاده کننده از این خدمت افزایش یابد.
 
دکتر عمیدیان در خصوص اعطای نخستین پروانه رادیو ترانک عمومی در کشور نیز با اشاره به اینکه طیف فرکانس از منابع ملی است و مدیریت آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است، گفت: اعطای پروانه رادیو ترانک عمومی به منظور استفاده بهینه از فضای فرکانسی محدود و مورد نیاز امور خدماتی، امدادی و شغلی صورت می گیرد.
 
معاون وزیر ارتباطات افزود: به دلیل اشباع شدن فضای فرکانسی کشور به ویژه در شهرهای بزرگ و مناطق صنعتی صدور مجوز برای تاسیس شبکه های رادیوی اختصاصی بیشتر یا توسعه شبکه های موجود در باندهای فرکانسی UHF-VHF تقریبا غیر ممکن شده و تعداد بسیار زیاد پروانه های رادیویی اختصاصی صادر شده در این زمینه ، تامین فضای فرکانسی عاری از تداخل و نظارت بر پروانه های رادیویی را دچار مشکل کرده است. 
 
وی گفت: تقاضاهای بسیاری برای تاسیس شبکه‌های رادیوئی اختصاصی خدماتی، امدادی و شغلی به رگولاتوری هست که این سازمان به دلیل اشباع فضای فرکانسی، امکان صدور پروانه رادیوئی در این حوزه را ندارد. 
 
وی تصریح کرد: از آن جا که بسیاری از متقاضیان برای مدت محدود نیازمند برخورداری از ارتباطات رادیویی هستند در حالی که فرایند اداری صدور پروانه های رادیویی اختصاصی زمان بر است بررسی های فنی نشان داد، تنها راه حل عملی پیشگیری از این وضعیت، استفاده از فناوری رادیو ترانک و ایجاد اپراتور ارائه کننده خدمات رادیو ترانک عمومی است. بر همین اساس کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در اردیبهشت سال 1390،" اصول حاکم بر ایجاد و بهره داری از شبکه های رادیو ترانک عمومی" را تصویب کرد.
 
وی با اشاره به اعطای نخستین پروانه رادیو ترانک عمومی گفت: پس از انتشار فراخوان و برگزاری مزایده، اولین پروانه رادیو ترانک عمومی در خرداد 1393 از سوی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به شرکت خدمات جامع آوای ارتباطات نوین خاورمیانه متشکل از شرکت های داده گستر عصر نوین، ارتباطات جامع نوین، رایانه دانش گلستان و سفیر فناوری شرق اعطا می شود.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.