اینترنت و شبکه

باندپهن ثابت

July 22, 2014
2:53 سه شنبه، 31ام تیرماه 1393
کد خبر: 63411

خطوط کلی و اصول طراحی “شبکه ملی اطلاعات” تشریح شد

تدوین خطوط کلی و اصول طراحی "شبکه ملی اطلاعات" بر اساس قانون برنامه پنجم خطوط کلی و اصول طراحی شبکه ملی اطلاعات بر اساس قانون برنامه و سیاست های ابلاغی از سوی شورای عالی فضای مجازی تدوین شده است.
 
 
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، مهندس نصراله جهانگرد با بیان این مطلب که از آغاز به کار دولت جدید،‌ از سوی دکتر واعظی،‌ پیاده سازی شبکه ملی اطلاعات به عنوان یکی از مهمترین برنامه های وزارت ارتباطات معرفی و پیگیری شده است.
 
وی ادامه داد: برای این منظور کمیته متشکل مسوولان عالی وزارت ارتباطات تشکیل و خطوط کلی و اصول طراحی شبکه ملی اطلاعات بر اساس قانون برنامه و سیاست های ابلاغی از سوی شورای عالی فضای مجازی تدوین شد.
 
وی افزود: بررسی برنامه پنجم و تکالیف پیش بینی شده در آن و همچنین زیرساخت های موردنیاز برای تحقق برنامه، از جمله نخستین اقدام های صورت گرفته در این حوزه بود که عملیاتی شد.
 
معاون وزیر ارتباطات تصریح کرد: با مطالعات صورت گرفته مشخص شد که می بایست حدود 18 میلیون پورت پرسرعت ایجاد شود که تا شروع این دولت 15 درصد آن محقق شده و می بایست با همکاری بخش خصوصی مابقی زیرساخت های مورد نیاز در این حوزه،‌در کوتاهترین زمان ممکن عملیاتی شود.
وی با بیان این مطلب که بر اساس استاندارهای موجود، حداقل پهنای باند مورد نیاز در هر پورت در این حوزه دو مگابایت است خاطرنشان کرد: برای تامین پهنای باند مورد نیاز به منظور ارائه سرویس به مخاطبان،‌میبایست‌ پهنای باند داخل با افزایش 20 برابری به 20 ترابایت و این شاخص در حوزه بین الملل با افزایش 50 برابری به چهار ترابایت افزایش پیدا کند.
 
وی ادامه داد: در تکمیل مطالعات ،در راستای حرکت کشور هم عرض سطح جهانی و تحقق ماموریت تاریخی به عنوان کشور نخست منطقه متوسط رشد کشور مورد بررسی قرار گرفت و بر اساس آن می بایست متوسط رشد کشور در دهه پیش رو باید بیش از 10 درصد حوزه ICT طی یک دهه آینده می تواند بخش مهمی از این رشد را تامین کند.
 
نصراله جهانگرد با بیان این مطلب که خطوط کلی طراحی شده در شبکه ملی اطلاعات بر اساس مطالعات انجام شده، در نظر گرفتن قانون و مصوبه شورای عالی فضای مجازی تدوین شده گفت: این برنامه شامل پنج سطح اصلی و دو سطح کناری است.
 
وی افزود: از مجموع پنج لایه اصلی ، سه لایه مربوط به شبکه زیرساخت و دو لایه متعلق به دیتا و سرویس ها است و ارتباط بین الملل در لایه شبکه ملی IP کشور عملیاتی می شود.
وی خاطرنشان کرد: زیرساخت سراسری شبکه فیبر، شبکه ملی IP کشور،‌ شبکه ابری دیتای کشور و سرویس ها از جمله مهمترین سطوح اصلی تدوین شده در شبکه ملی اطلاعات است.
 
مجری شبکه ملی اطلاعات با اشاره به اینکه لایه زیرساخت ها ترکیب کاملی از فیبر،‌ ماهواره و کمی ماکروویو است اظهارداشت:‌ براساس برنامه ریزی های صورت گرفته و با پروژه های تعریف شده،‌تا پایان برنامه پنجم توسعه ظرفیت شبکه فیبر کشور به بیش از 60 هزار کیلومتر رسیده و روی آن تجهیزات انتقال نصب خواهد شد.
وی تاکید کرد: همچنین،‌برنامه مشخص به منظور پیاده سازی ابر مراکز داده برای تحقق لایه شبکه دیتای کشور و همچنین ایجاد شبکه دسترسی در لایه سرویس ها صورت گرفت است.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران خاطرنشان کرد: برنامه دولت الکترونیکی و انواع سرویس های مختلف که مردم به صورت مسقیم با آنها در ارتباط خواهند بود در لایه سرویس پیاده سازی می شود.
وی افزود: با بررسی های صورت گرفته، حدود یک هزار و 400 خدمت قابل ارائه احصاء شده و دستگاهای متولی و خوشه های آن مشخص شده است.
معاون وزیر ارتباطات تصریح کرد: بر اساس پیش بینی صورت گرفته، امکان برقراری ارتباط میان شبکه های اختصاصی دستگاه ها با هر سطح از امنیت و با قابلیت مدیریت از سوی دستگاه به اشتراک گذارنده دیتا در شبکه ملی اطلاعات فراهم خواهد شد.
وی ادامه داد: در کنار اقدام های انجام شده برای پیاده سازی شبکه ملی اطلاعات،‌هفت پیوست در حوزه هایی نظیر فرهنگی،‌اقتصادی،‌تکنولوژی،‌حقوقی و زیست محیطی پیش بینی است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.