امنیت

September 16, 2014
19:52 سه شنبه، 25ام شهریورماه 1393
کد خبر: 64363

نحوه جاسوسی آمریکا از شرکت‌های اینترنتی

 
آژانس امنیت ملی آمریکا و سازمان اطلاعاتی انگلیس از تله‌کام، نت کولون و سه شرکت دیگر آلمانی جاسوسی می‌کردند.
 
 
بر اساس اطلاعاتی که ادوارد اسنودن در اختیار یک نشریه آلمانی گذاشته، آژانس امنیت ملی آمریکا و سازمان اطلاعاتی انگلیس، ارتباطات داخلی به سرورهای تله‌کام و نت‌کولون آلمان دسترسی داشتند و از این طریق مبادلات اطلاعاتی کاربران اینترنتی مشترک این شرکتها را کنترل می‌کردند.
 
ادوارد اسنودن کارمند سابق آژانس امنیت ملی آمریکا پیش از این نیز با افشاگری‌های خود باعث ایجاد یک موج اعتراضی بین‌المللی به کنترل اینترنت و شنود تلفن‌ها توسط سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا و انگلیس شده بود.
 
هرچند مشخص شده که سازمانهای آژانس امنیت ملی آمریکا و سازمان امنیت انگلیس برای شنود تلفن‌ها و کنترل اینترنت در سراسر جهان جاسوسی می‌کنند اما هر دو سازمان یاد شده علیه تله کام و نت کولون و سه شرکت دیگر آلمانی نیز جاسوسی می‌کردند.
 
بنا به گزارش هفته نامه اشپیگل، این سازمانها از طریق کانالهای پنهان به برخی شرکتها و غولهای مخابراتی آلمانی مثل تله کام، نت کولون، ستهلار و سهتل "ای آ ب گ" رخنه کردند.
 
تا به حال گفته می‌شد که سازمانهای جاسوسی آمریکا و انگلیس برای کنترل فیبرنوری بین قارهای همکاری میکنند. اسناد مربوط به آژانس امنیت ملی آمریکا نشان می‌دهد که این آژانس برای کنترل اینترنت، 13 سرور در سراسر جهان در اختیار دارد و یکی از این سرورها به صورت مخفیانه در آلمان فعالیت میکند.
 
به گزارش دویچه وله، صحبت بر سر یک برنامه به نام "نقشه گنج" است که جاسوسی علیه شرکتهای آلمانی را نشان میدهد. تصاویر گرافیکی ایجاد شده نشان دهنده آن است که شرکت تله‌کام و نت کولون و سه شرکت دیگر آلمانی به عنوان سرورهایی مشخص شده‌اند که در داخل این شبکه‌ها نظارت فنی برای کنترل ایجاد شده است.
 
بر این اساس سازمانهای جاسوسی آمریکا و انگلیس ارتباطات مهم داخل شبکه‌ها را کنترل می‌کنند. اشپیگل می‌نویسد سازمانهای جاسوسی مذبور قادرند از طریق اینترنت به دستگاه کامپیوتر، تلفنهای هوشمند و تابلت مشترکین شرکتهای یادشده آلمانی رخنه کنند. هدف این بوده است که هر دستگاهی را در همه جا و در هر زمان، مشخص و شناسایی کنند.
 
شرکت تله کام از نهادهای دولتی آلمانی خواسته است در رابطه با جاسوسی سازمانهای امنیتی خارجی اقدام کنند. اشپیگل از سندی مربوط به سازمان جاسوسی انگلیس پرده برداشته است که در آن فهرستی از کارمندان و اشخاص مورد نظر با کلمه رمز از سرور سته‌لار آمده است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.