امنیت

November 26, 2014
21:51 چهارشنبه، 5ام آذرماه 1393
کد خبر: 65567

سمانتک از حمله بدافزار آمریکایی به ایران و روسیه از سال 2008 خبر داد

سمانتک از شناسایی بد‌افزاری خبر داد که به گفته کارشناسان از سوی کشورهای غربی و احتمالا آمریکا طراحی شده و اولین هدف آن روسیه است؛ایران هم با 5 درصد آلودگی در رده‌های بعدی اهداف آن قرار گرفته است.

 

 به نقل از زد دی نت، شرکت امنیتی سمانتک از شناسایی بدافزار خطرناکی خبر داده که Reign نام دارد و از نظر فنی در سطح بسیار بالایی است.
 
این بدافزار از سال 2008 تا به حال برای جاسوسی و خرابکاری علیه دولت‌ها، زیرساخت‌های صنعتی، صاحبان مشاغل، محققان و افراد به کار گرفته شده است.
 
تحلیل ها و بررسی های سمانتک نشان می‌دهد که این تروجان کیفیت خوبی دارد و تلاش زیادی برای مخفی نگهداشتن فعالیت‌های آن در 6 سال اخیر به عمل آمده است. کارشناسان معتقدند که این بدافزار ابرازی برای جاسوسی سایبری از دولت های جهان است.
 
Reign قادر به طراحی حملات متنوع و متعددی است که در مراحل مختلف صورت می‌گیرند. تبادل اطلاعات از طریق این بدافزار به صورت رمزگذاری شده صورت می‌گیرد و لذا ردگیری عملکرد آن هم کار دشواری است.
 
دور اول حملات این بدافزار از سال 2008 آغاز و در سال 2011 پایان یافت و سپس این بدافزار برای مدتی ناپدید شد. سپس فعالیت آن از سال 2013 مجددا آغاز شد و Regin با تفاوت هایی به کار خود ادامه داد. نسخه جدید این بدافزار 64 بیتی بوده و می تواند خود را بر روی ویندوزهای 64 بیتی نیز به سهولت نصب کند که نشانگر حرفه ای بودن طراحان بدافزار یاد شده است.
 
دامنه فعالیت های تخریبی این بدافزار هنوز به دقت مشخص نشده است، به خصوص که بدافزار یاد شده تحرکات ایذایی فراوانی را نیز انجام می دهد که درک نیات عملی و واقعی آن را دشوار می کند. اما از جمله خرابکاری های آن می‌توان به سرقت کلمات عبور، تصویربرداری از نمایشگر رایانه، سرقت فایل های مختلف و .. اشاره کرد.
 
بدافزار مذکور از روش های قدیمی خرابکاری هم غافل نیست و به عنوان مثال از روش های کهنه برای رمزگذاری فایل های سیستمی استفاده می کند.
 
برخی صاحب نظران می گویند این بدافزار از سوی کشورهای غربی و احتمالا آمریکا طراحی شده و برای اثبات ادعای خود به کشورهای هدف آن اشاره می کنند. اولین هدف این بدافزار روسیه است و 28 درصد از موارد فعالیت بدافزار یاد شده در این کشور بوده است. عربستان سعودی با 24 درصد در رتبه دوم و مکزیک و ایرلند در رتبه های سوم و چهارم هستند. ایران هم با 5 درصد آلودگی در کنار پاکستان، اتریش، بلژیک، افغانستان، هند قرار گرفته است.
 
اولین هدف این بدافزار صنایع کوچک و افراد بوده، به گونه ای که 48 درصد از آلودگی ها به این افراد مربوط است، رتبه دوم با 28 درصد مربوط به صنایع مخابراتی است. بیمارستان ها با 9 درصد در رتبه سوم و بخش انرژی، صنعت هواپیمایی و تحقیقات در رتبه های بعدی آلودگی هستند.
 
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.