تلفن همراه

گوشی

November 29, 2014
0:06 شنبه، 8ام آذرماه 1393
کد خبر: 65596

75 درصد گوشی‌های بالای 500 هزار تومان قاچاق است

رییس اتحادیه لوازم صوتی و تصویری گفت: در حال حاضر حدود 70 تا 75 درصد گوشی های 500 هزار تومان به بالا از طریق قاچاق وارد می شوند، ولی در گوشی‌های با نرخ کمتر از 500 هزار تومان میزان قاچاق بسیار کمتر است. به طور کلی قاچاق گوشی های بالای 500 هزار تومان برای قاچاقچی سودمند است.
 
ابراهیم درستی – رییس اتحادیه لوازم صوتی و تصویری – در گفت‌و‌گو با ایسنا با اشاره به نکاتی که برای خرید گوشی باید مد نظر قرار گیرد تاکید کرد: داشتن پروانه کسب مغازه‌داران، یکی از حداقل‌هایی است که خریدار باید زمان خرید گوشی به آن توجه و به مغازه‌هایی مراجعه کند که دارای پروانه کسب هستند تا حدالامکان از خرید گوشی‌های قاچاق جلوگیری شود. همچنین حتما باید فاکتور خرید از فروشنده دریافت و نوع ضمانت‌نامه در آن قید شود.
 
رییس اتحادیه لوازم صوتی و تصویری ضمن بیان این مطلب گفت: البته نمی‌خواهیم بگوییم همه مغازه‌هایی که پروانه کسب دارند به طور کامل قابل اعتماد هستند. چون هیچ چیز مطلق نیست؛ بنابراین به خریداران موبایل توصیه می‌شود هنگام خرید به مغازه‌های مختلف در مراکز گوناگون مراجعه کنند و بعد از بررسی، تصمیم‌گیری کنند.
 
وی اظهار کرد: بارها اعلام کردیم اگر تعرفه شش درصدی را برای واردات گوشی تلفن همراه حذف کنند و این تعرفه صفر شود، از میزان قاچاق در این بخش کاسته می‌شود.
 
درستی افزود: در حال حاضر واردکننده قانونی گوشی تلفن همراه شش درصد تعرفه گمرکی، هشت درصد مالیات بر ارزش افزوده و چهار درصد هزینه‌های دیگر پرداخت می‌کند و در مجموع حدود 17 تا 18 درصد برای واردات قانونی هزینه پرداخت می‌شود و این درحالی است که برای واردات قاچاق، شش درصد تعرفه گمرکی حذف می‌شود و این به سود قاچاقچیان است.
 
خریداران حتما فاکتور خرید از فروشنده دریافت کنند
رییس اتحادیه لوازم صوتی و تصویری به خریدارن توصیه کرد که زمان خرید گوشی حتما فاکتور خرید را از فروشنده دریافت کنند و به فروشنده تاکید کنند که نوع ضمانت‌نامه را در فاکتور ذکر کند.
 
وی در عین حال تاکید کرد: بازرسان اتاق اصناف، سازمان بازرگانی و اتحادیه ها متحد و هماهنگ هستند ولی موضوع مهم این است که باید فاکتور کالا وجود داشته باشد و در این فاکتور نوع کالا و گارانتی آن ذکر شود.
 
فروشنده مکلف است نوع ضمانت‌نامه را در فاکتور قید کند
درستی با بیان اینکه فروشنده باید خود را مکلف بداند که نوع ضمانت نامه را در فاکتور قید کند، گفت: قید نوع گارانتی در ضمانت نامه به نوعی بازدارنده است و خریدار می‌تواند از طریق همان فاکتور اگر با مشکلی مواجه شد، اقدامات لازم را انجام دهد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.