اپلیکیشن

تلفن همراه

December 29, 2014
10:42 دوشنبه، 8ام دیماه 1393
کد خبر: 66159

تکنولوژی هراسی موجب اجتناب سالمندان از نرم‌افزارهای موبایل مدیریت دیابت می‌شود

براساس تحقیقات جدید دانشگاه واترلو، سرویس‌های تحت وب و نرم‌افزارهای موبایل که به مدیریت دیابت نوع دو کمک می‌کنند، با استقبال زیادی روبرو شدند اما با این وجود، تعداد افراد مسنی که از آنها استفاده می‌کنند، بسیار کم است. حدود ۲٫۲ میلیون کانادایی مبتلا به دیابت نوع دو هستند که دو میلیون نفر از آنها را افراد بالای ۵۰ سال تشکیل می‌دهند.
یافته‌های پژوهشی (که در نسخه اینترنتی مجله علوم و تکنولوژی دیابت منتشر شد) نشان داد؛ هرچند که ۹۰ درصد شرکت‌کنندگان در این پژوهش صاحب کامپیوتر شخصی بودند یا به شکل روزانه به اینترنت دسترسی داشتند، فقط ۱۸ درصد از آنها از این نرم‌افزارها برای مدیریت دیابت خود استفاده کرده‌اند.
به گفته پروفسور پیتر هال از دانشکده علوم کاربردی بهداشت دانشگاه واترلو و نویسنده ارشد این تحقیقات، بین سن و اعتماد به نفس ارتباطی قوی وجود دارد و افراد مسن برای استفاده از فناوری، اعتماد به نفس‌شان را به شدت از دست داده اند. این کاهش اعتماد به نفس ناشی از کاهش لزوم به استفاده از تکنولوژی در آینده نزدیک از طرف افراد مسن است.
پژوهش‌های پیشین نشان می‌دهد؛ افرادی که طبق توصیه پزشک از گوشی‌های هوشمند و برنامه‌های تحت وب برای مدیریت بیماری‌های مزمن خود استفاده کرده‌اند (که بیشتر شامل کسانی بوده که نسبت به فناوری خوش‌بین بوده‌اند)، تغییرات مثبتی در روند سلامتی شان اتفاق افتاده است. در مدیریت دیابت، فناوری می‌تواند بستری را برای گزارش‌گیری از سطح گلوکز، رژیم غذایی و فعالیت‌های بدنی روزانه و ایجاد فرصت‌هایی برای مداخلات برنامه‌ریزی شده فراهم سازد.
کتلین دوبسن فارغ‌التحصیل و یکی از نویسندگان این تحقیات می‌گوید، ممکن است بعضی از افراد مسن اطلاعی از برنامه‌های موجود نداشته باشند یا در برخی دیگر اعتماد به نفس استفاده متناوب از این برنامه‌ها وجود نداشته باشد یا در پاره‌ای از اوقات افراد مسن با هر دو این مسائل درگیر باشند.
باوجود اینکه تعداد کمی از افراد مسن از فناوری‌های یاری‌رسان استفاده کردند، بیشت شرکت‌کنندگان در مطالعه احساس کردند که استفاده از برنامه‌های تحت وب یا گوشی‌های هوشمند برای مدیریت دیابت‌شان راهکار خوبی است و بیشتر از دو سوم این افراد تصمیم گرفتند که از این ابزار های کمکی استفاده کنند.
پرفسور هال اضافه کرد، موفقیت در مدیریت دیابت کیفیت زندگی را بهبود می‌بخشد، خطر ابتلا به عوارض را کاهش می‌دهد و به طور کلی باعث افزایش امید به زندگی می‌شود.
توسعه برنامه‌های متناسب با سالمندان که در آن اساس استفاده آسان‌تر به شکل “ببین و انجام بده” به همراه توصیه و تشویق پزشکان به استفاده از فناوری‌های یاری‌رسان می‌تواند تعداد افراد مسنی از موبایل و رایانه‌های خود به عنوان ابزاری برای مدیریت بهتر دیابت خود کمک کند را افزایش دهد. کلید افزایش استفاده از فناوری‌های یاری‌رسان در میان افراد مسن، بالا بردن آگاهی در مورد برنامه‌های موجود و افزایش اعتماد به نفس در این افراد است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.