امنیت

فناوری اطلاعات

April 25, 2015
11:53 شنبه، 5ام اردیبهشتماه 1394
کد خبر: 69323

آیا مرورگرهای اینترنتی امنیت دارند؟

کاربران بسیاری در سراسر جهان، برای ورود به‌حساب کاربری، ایمیل، سیستم‌های مدیریت اینترنتی و… مجبور هستند تا گذرواژه‌های بسیاری را در ذهن خود بسپارند یا در حالت بد، آنها را از خاطر ببرند.
ایمن‌رایانه‌پندار یکی از شرکت‌های حوزه امنیت فضای مجازی در گزارشی به بررسی این مسئله پرداخته و در گزارش خود آورده است: تقریبا تمامی مرورگر‌های اینترنتی برای سهولت کاربران، از ویژگی کاربردی تحت عنوان «Remember Passwords» استفاده می‌کنند. طبیعی است که استفاده از این قابلیت در مرورگرها کمک بسزایی در سرعت کار و جلوگیری از اتلاف وقت خواهد داشت؛ از این طریق کاربران تنها با فشردن یک کلیک، بدون وارد‌سازی مکرر گذرواژه‌ها، وارد حساب کاربری خود می‌شوند. علاوه‌براین، چه کاربران خانگی و چه کارمندان یک سازمان، دیگر دغدغه به‌فراموشی‌سپردن گذرواژه‌های خود را نخواهند داشت. مرورگر‌های اینترنتی طوری تنظیم شده‌اند که به محض وارد‌سازی یک گذرواژه جدید توسط کاربران در بالای نوار آدرس گزینه‌ای مانند «Remember Password» را به نمایش درآورند تا کاربر با کلیک روی آن در دفعات بعد، نیازی به وارد‌سازی مجدد آن نداشته باشد. براساس گزارش شرکت پاندا سکیوریتی اسپانیا، استفاده صحیح از ویژگی‌های موجود در مرورگرهای اینترنتی حتی می‌تواند در بالاتربردن سطح امنیت گذرواژه کاربران مؤثر باشد؛ چراکه با واردنکردن گذر واژه‌ها به صورت مکرر، می‌توان از شر بدافزار‌های Key Logger هم خلاص شد. اما در مقابل، می‌تواند یک آسیب جدی برای امنیت گذرواژه کاربران باشد، اولین نکته‌ای که باید به آن اشاره کرد، این است که تمامی گذرواژه‌های به‌خاطر سپرده مرورگر، در محلی ذخیره می‌شود که دسترسی به آنها غیرممکن نیست. گذرواژه‌ها تا زمانی که رمزنگاری شده و در یک پوشه مخفی نگهداری شوند، احتمالا امن خواهند بود، اما نباید فراموش کرد دسترسی به آنها از طریق یک بدافزار نه‌چندان پیشرفته هم امکان‌پذیر است. از طرفی، تمامی گذرواژه‌ها روی یک سیستم رایانه‌ای ذخیره می‌شود؛ بنابراین کاربران دیگری که به آن سیستم دسترسی داشته باشند، عملا به تمامی حساب‌های کاربری شما دسترسی خواهند داشت.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.