سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

May 6, 2015
19:38 چهارشنبه، 16ام اردیبهشتماه 1394
کد خبر: 69723

اسکنر سه‌بعدی عضو تازه گران‌ترین آزمایشگاه جهان

ایستگاه فضایی بین‌المللی به سرعت در حال تبدیل شدن به همان چیزی است که ۳۰ سال پیش تصور شده بود؛ آزمایشگاهی فوق مدرن در فضا که با ورود نخستین اسکنر سه‌بعدی عیار علمی این سازه فضایی افزایش یافت.
محققان شرکتی دانش‌بنیان در لوکزامبورگ موسوم بهArtec 3D اسکنر سه‌بعدی جدیدی ساخته‌اند که حالا یکی از مهم‌ترین تجهیزات ایستگاه فضایی بین‌المللی به شمار می‌آید.
اسکنر Space Spider (عنکبوت فضایی) دستگاهی کوچک است که به راحتی در دست جای می‌گیرد و قابلیت کار در جاذبه اندک را دارد. یکی از ویژگی‌های مهم این فناوری جدید سیستم خنک‌کننده آن است که مانع از گرم شدن بیش از حد دستگاه می‌شود. این مشکل، مشکلی رایج در بسیاری از تجهیزات الکترونیکی مورد استفاده در فضا است که حالا در عنکبوت فضایی دیده نمی‌شود.
مدیرعامل شرکت سازنده این دستگاه جدید می‌گوید: استفاده از اسکن سه‌بعدی در ایستگاه فضایی بین‌المللی درحالی که با یک چاپگر سه‌بعدی هماهنگ شده است این امکان را فراهم می‌کند که فضانوردان بتوانند از هر چیزی که در اطرافشان قرار دارد نمونه چاپ شده آن را نیز تهیه کنند.
درحقیقت آنها می‌توانند با استفاده از اسکنر سه‌بعدی، تصاویر بسیار دقیق و با جزئیات کامل از اشیای مختلف تهیه کنند و در ادامه شاهد چاپ شدن آنها توسط چاپگر سه‌بعدی باشند. عنکبوت فضایی قابلیت ثبت تصاویر با دقت بالای تا ۵۰ میکرون را دارد. قیمت این فناوری جدید حدود ۲۸ هزار دلار است.
 پیش از این یک دستگاه چاپگر سه‌بعدی راهی ایستگاه فضایی بین‌المللی شده بود و حالا فضانوردان می‌توانند با هماهنگ کردن آن با اسکنر سه‌بعدی، طیف بسیار متنوعی از سازه‌های مورد نظرشان را چاپ کنند.
نزدیک به ۳۰ سال پیش ایده ساخت ایستگاه فضایی بین‌المللی مطرح شد. در این مدت بخش‌های مختلفی به تدریج راهی فضا شده و با سرهم شدن به یکدیگر، ایستگاه فضایی بین‌المللی شکل و شمایل واقعی خود را پیدا کرده است. هم اکنون این آزمایشگاه فضایی با ارزشی فراتر از ۱۵۰ میلیارد دلار گران‌ترین سازه ساخت دست بشر به شمار می‌آید.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.