اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

May 7, 2015
16:41 پنجشنبه، 17ام اردیبهشتماه 1394
کد خبر: 69770

افتتاح رسمی «پارسی‌جو» دومین بار و پس از 5 سال فعالیت!

دبیر شورای راهبری موتور جستجوی بومی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از رونمایی رسمی از دومین موتور جستجوی بومی با نام «پارسی‌جو» در تیرماه امسال خبر داد.

در حالی که موتور جستجوی پارسی‌جو مدت‌ها قبل فعالیت خود را آغاز کرده، و یک بار در سال ۹۱ توسط مسوولان وقت وزارت‌خانه در دولت دهم به عنوان موتور جستجوی بومی معرفی شده بود، قرار است در تیرماه افتتاح شود.
علیرضا یاری در مورد آخرین وضعیت فعالیت موتورهای جستجوی بومی در کشور روز گذشته به خبرگزاری مهر گفت: نسخه جدید موتور جستجوی بومی «پارسی جو» که ارتقا یافته نسخه آزمایشی این پروژه است، تیرماه امسال رونمایی رسمی می‌شود.
وی افزود: موتورهای جستجو از نظر الگوریتم‌های رتبه‌بندی و مستندات موجود با یکدیگر تفاوت دارند و به همین دلیل موتور جستجوی پارسی‌جو با دارا بودن سرویس ترجمه ماشینی انگلیسی به فارسی و تصویر و ویدیو تفاوت‌هایی با موتور جستجوی «یوز» دارد که چند ماه گذشته به بهره برداری رسید.
یاری در مورد ویژگی‌های راه‌اندازی موتور جستجوی بومی در کشور توضیح داد: هدف از راه‌اندازی جویشگر بومی، جستجوی زبان فارسی در محیط وب است که هم اکنون دو موتور جستجوی بومی «یوز» و «پارسی‌جو» در حوزه مستندات فارسی فعالیت خود را آغاز کرده‌اند.
وی ملاک ارزیابی موتورهای جویشگر را تعداد صفحات آن ندانست و گفت: تعداد صفحات با کیفیت که از سوی موتور جستجو ایندکس شده و همچنین نحوه رتبه بندی و نمایش صفحات، ملاک ارزیابی بهتری برای جویشگر محسوب می‌شود.
دبیر شورای راهبری موتور جستجوی بومی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه موتورهای جستجوی پارسی‌جو و یوز بالغ بر ۵ سال است که شروع به کار کرده و هم اکنون برای تجاری‌سازی نیاز به حمایت دارند، گفت: هر یک از این پروژه‌ها نیازمند سرور و پهنای باند با حجم بالایی برای پردازش هستند.
رییس پژوهشکده فناوری اطلاعات مرکز تحقیقات مخابرات ایران در مورد ویژگی‌های موتور جستجوی پارسی‌جو گفت: تعداد صفحات ایندکس شده توسط موتور جستجوی پارسی جو حدود ۵۰۰ میلیون صفحه است و ارایه سرویس‌های بومی، جستجوی کالا، خبرهای فارسی، اطلاعات داخلی، امکان جستجوی هوشمندانه سرویس ها و ترجمه ماشینی، نقشه، تصویر و ویدئو از جمله ویژگی‌های این جویشگر بومی است.
براساس این گزارش  اواخر سال گذشته وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از نخستین موتور جستجوی بومی با نام  یوز که قابلیت ارایه مستندات در زبان فارسی را دارد رونمایی کرد.
در راستای حمایت از کسب و کارهای مرتبط با جویشگر بومی سال گذشته شورای راهبری موتور جستجوی بومی نیز تشکیل شد و فراخوان حمایت از این نوع کسب و کار از سوی مرکز تحقیقات مخابرات اعلام شد.
هنوز معلوم نیست موتور جست‌وجویی که یک بار پیشتر افتتاح شده و 5 سال از فعالیت آن می‌گذرد، به چه دلیل باید مجددا افتتاح شود؟ آن هم با یک مراسم افتتاحیه رسمی دیگر.
 

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.