رگولاتوری

May 12, 2015
15:58 سه شنبه، 22ام اردیبهشتماه 1394
کد خبر: 69989

مخالفان طرح ادغام شورای عالی فناوری اطلاعات: ادغام شورای عالی فناوری اطلاعات با شورای عالی فضای مجازی منجر به کاهش نظارت مجلس می‌شود

مخالفان طرح ادغام شورای عالی فناوری اطلاعات با شورای عالی فضای مجازی معتقد بودند این کار منجر به کاهش نظارت مجلس می‌شود.
نمایندگان در نشست علنی امروز (سه‌شنبه 22 اردیبهشت‌ماه) مجلس شورای اسلامی، طرح ادغام شورای عالی فناوری اطلاعات با شورای عالی فضای مجازی را در دستور کار داشتند و موافقان و مخالفان، نظرات خود را مطرح کردند.
 
اظهارات سیداحسن علوی، رمضانعلی سبحانی فر و علی محمد احمدی که به عنوان مخالف این طرح صحبت کردند، در ادامه می‌آید:
 
علوی: شورای عالی فضای مجازی، وظیفه سیاست‌گذاری دارد؛ شورای عالی فناوری اطلاعات، وظیفه اجرایی
 
براین اساس سید احسن علوی در مخالفت با این طرح افزود: شورای عالی فضای مجازی شورای سیاست گذاری است در حالیکه شورای عالی فناوری اطلاعات بیشتر جنبه اجرایی دارد، این در حالی است که شورای عالی فضای مجازی سیاست گذاری‌های کلان را انجام می‌دهد و شان آن بالاتر از آن است که بخواهد به اقدامات اجرایی روی آورد.
 
نماینده مردم سنندج، دیوان دره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: از مهمترین مصوبه‌ای که اخیرا شورای عالی فناوری اطلاعات داشته است ضوابط اجرایی دولت الکترونیک است که یک دستورالعمل اجرایی بوده و سیاست گذاری کلان ندارد، از این رو اگر دولت الکترونیک واگذار شود قدرت نظارت از مجلس کاسته خواهد شد.
 
سبحانی‌فر: شورای عالی فضای مجازی، یک شورای فرا قوه‌ای است
 
در ادامه رمضانعلی سبحانی‌فر نیز در مخالفت با طرح مذکور افزود: این موضوع چندین بار در کمیسیون صنایع مطرح شد و بحث و بررسی‌های زیادی روی آن صورت گرفت.
 
نماینده مردم سبزوار در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: شورای عالی فناوری اطلاعات در سال 82 از سوی مجلس شورای اسلامی تصویب شد و تشکیل شورای عالی فضای مجازی نیز در سال 90 به اذن رهبری صورت گرفت که با توجه به حساسیت‌ها، قلمرو و گسترش این صنعت تکنولوژی امروز با حساسیت بیشتری پیش می‌روند.
 
وی یادآور شد: اولین نکته در مخالفت با ادغام این طرح آن است که اگر ضرورتی بر این کار بود رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز بر ادغام شورای عالی فناوری اطلاعات و شورای عالی فضای مجازی تاکید می‌کردند اما این اتفاق نیفتاد. از سوی دیگر شورای عالی فضای مجازی، یک شورای فرا قوه‌ای است که به ریاست رئیس جمهور تشکیل شده و سران سه قوه نیز در آن حضور دارند. این در حالی است که شورای فناوری اطلاعات وظایف هماهنگی بین دستگاه‌های اجرایی را عهده‌دار است.
 
احمدی: وجود شوراها در ساختارهای مختلف باعث دنبال کردن دقیق امور می‌شود
 
بنابراین گزارش علی محمد احمدی نیز افزود: امروزه بحث فضای مجازی و همچنین فناوری اطلاعات در حوزه‌های سیاست گذاری، نظارت و پایش از موضوعات اساسی است که ایجاب می‌کند ساختارهای مختلفی را در سطوح مختلف داشته باشد. لذا اگرچه هم پوشانی آن می‌تواند زمان را از ما بگیرد اما وجود شوراها در ساختارهای مختلف می‌تواند باعث دنبال کردن دقیق امور ‌شود.
 
وی یادآور شد: اگر بخواهیم فضای مجازی را در کشور نهادینه کنیم لازم است که کارگروه‌های مختلفی داشته باشیم تا بتوانیم دولت الکترونیک را دنبال کرد. از سوی دیگر برخی‌ها عنوان می‌کنند که این ادغام منجر به تضاد تصمیمات شورای عالی فضای مجازی با شورای عالی فناوری اطلاعات می‌شود در حالیکه رئیس جمهور به عنوان قدرت اجرایی و رئیس هر دو شورا می‌تواند مانع از چنین تضادی در تصمیمات شود.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.