رگولاتوری

June 6, 2015
11:13 شنبه، 16ام خردادماه 1394
کد خبر: 70781

اجرای پروژه احراز هویت کاربران ایران با تغییر متولی دوباره جان می‌گیرد

entezari3.jpg
 
دبیر شورای عالی فضای مجازی از اجرای پروژه احراز هویت کاربران در فضای مجازی توسط یک دستگاه اجرایی خبر داد و گفت: از میان ۳ دستگاه متولی، یکی از دستگاهها برای اجرایی کردن این پروژه انتخاب می شود.
 
محمدحسن انتظاری در گفتگو با مهر، در مورد آخرین وضعیت هویت بخشی به کاربران اینترنت از طریق شناسایی نشانی های اینترنتی – IP آدرسها – تاکید کرد: در این پروژه چند دستگاه اجرایی حاکمیتی متولی هستند و براین اساس قرار است برنامه عملیاتی شدن این طرح توسط این دستگاهها به مرکز ملی فضای مجازی ارائه شود.
 
وی با بیان اینکه تاکنون این نهادها برنامه های خود را در این زمینه ارائه نکرده اند، افزود: پس از دریافت برنامه های این دستگاهها، طرح اجرایی پروژه احراز هویت کاربران اینترنت در دستور کار کمیسیون های عالی مرکز ملی فضای مجازی برای بررسی قرار خواهد گرفت.
 
رئیس مرکز ملی فضای مجازی خاطرنشان کرد: از میان ۳ دستگاهی که متولی ارائه برنامه هویت بخشی به کاربران اینترنت هستند، برنامه ارائه شده یکی از دستگاهها انتخاب می شود و سایر دستگاهها باید به صورت همکار اجرایی در این طرح نهایی حضور داشته باشند.
 
وی با تاکید براینکه احراز هویت کاربران تنها در شبکه‌ ملی اطلاعات معنی دارند، افزود: به طور قطع هویت بخشی به کاربران در فضای مجازی مختص شبکه های داخلی خواهد بود و نه شبکه خارجی چرا که در صورت احراز هویت در شبکه اینترنت جهانی، شناسایی هویت کاربران به خارجی‌ها صورت گرفته است.
 
انتظاری اجرای این طرح را مستلزم اجرا و پیاده سازی هر چه سریعتر شبکه ملی اطلاعات توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات عنوان کرد.
 
عملیاتی شدن طرح هویت بخشی به کاربران در فضای مجازی در حالی در دست پیدا کردن متولی جدید است که آذرماه سال گذشته این طرح برای نخستین بار از سوی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات مطرح شده بود.
 
محمود واعظی در یک نشست خبری گفته بود: با اجرای این طرح که هم اکنون بخش فنی آن در حال انجام است، قصد داریم جلوی استفاده غیرمجاز و کلاهبرداری را در فضای اینترنت بگیریم به این ترتیب هیچ کاربری نخواهیم داشت که با هویت نامعلوم وارد فضای اینترنت شود
 
به گفته وی  در این طرح به هیچ وجه قصد ورود به حریم شخصی افراد را نداریم و فقط کاربر با یک تابلو و هویت مشخص از اینترنت استفاده می‌کند و همانطور که شماره تلفن و موبایل به مشترکان هویت می بخشد، شماره اینترنت نیز می تواند به کاربری که از این فضا استفاده می کند، هویت بدهد.
 
از آن زمان تاکنون در مورد اجرای این طرح اخباری از سمت وزارت ارتباطات منعکس نشده است و به نظر می رسد قرار است این پروژه با یک متولی جدید به اجرا درآید.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.