سیستم‌عامل و نرم‌افزار

فناوری اطلاعات

July 3, 2015
14:47 جمعه، 12ام تیرماه 1394
کد خبر: 71662

مقایسه‌ نسخه‌های مختلف ویندوز 10

در حالی که به زمان انتشار ویندوز 10 مایکروسافت نزدیک می‌شود، جدولی منتشر شده که تفاوت میان نسخه‌های مختلف این سیستم‌عامل را در کنار قابلیت‌ها و امکانات هر نسخه نشان می‌دهد.
 
ماه می بود که سرانجام مایکروسافت تمامی نسخه‌های موجود ویندوز 10 را معرفی کرد (تقریباً دو ماه قبل)؛ ولی همچنان امکانات واقعی هر کدام از نسخه‌ها در هاله‌ای از ابهام قرار داشت. البته می‌شد با توجه به پیشینه‌ی ردموندی‌ها و سیستم‌عامل ویندوز، حدس و گمان‌هایی را ارائه کرد؛ اما امروز فهرستی از تمامی قابلیت‌ها هر نسخه‌ منتشر شده که به بررسی آنها می‌پردازیم.
 
برای کامپیوترهای شخصی، 4 نسخه‌ی اصلی وجود دارد. اکثر افراد امکان خرید نسخه‌های Home و Pro را خواهند داشت؛ ولی نسخه‌ی Enterprise تنها در اختیار مشتریانی قرار می‌گیرد که توافقنامه‌ی لایسنس مایکروسافت را دارند. همچنین یک نسخه دیگر به نام Education وجود دارد که ویژه‌ی همین بازار منتشر خواهد شد.
مطابق انتظار نسخه‌ی هوم کمترین امکانات را دارد و مشابه نسخه‌های قبلی، از پیوستن به دامنه‌ی Active Directory پشتیبانی نخواهد شد. یکی از مواردی که بسیاری از کاربران انتظار دارند در این نسخه از ویندوز 10 ببینند، پشتیبانی از BitLocker است. بیت‌لاکر بسته کدگذاری مایکروسافت است که متأسفانه نسخه‌ی هوم از آن بی‌بهره خواهد بود. البته هنوز سیستم کدگذاری وجود دارد؛ ولی تنها به عنوان بخشی از InstantGo در اختیار شما خواهد بود که معمولاً به نام Connected Standby شناخته می‌شود. InstantGo در همان Connected Standby به اضافه‌ی سیستم کدگذاری دستگاه است که در نسخه‌ی هوم قابل استفاده خواهد بود.
نسخه‌ی ویندوز 10 پرو از قابلیت ریموت دسکتاپ پشتیبانی می‌کند و همچون نسخه‌های قبلی، امکان پیوستن به دامنه‌ی اکتیو دایرکتوری را دارد. همچنین در این نسخه می‌توان به سرویس جدید Windows Update for Business نیز دسترسی داشت؛ ولی باید تحت همان نسخه‌ی فعلی (Current Version) کار کند.
 
نسخه‌های اینترپرایز و اجوکیشن شباهت‌های زیادی با یکدیگر دارند و هر دو تقریباً قابلیت‌های مشابهی را ارائه می‌کنند. یکی از بزرگترین تفاوت‌های این دو نسخه‌ای این است که مشتریان اینترپرایز می‌توانند به Long Term Servicing Branch بپیوندند که این امکان در نسخه‌ی اجوکیشن وجود ندارد.
 
همچنین هر سه نسخه‌ی Pro، Enterprise و Education امکان دسترسی به فروشگاه مشاغل یا تجاری (Business Store) ویندوز 10 را دارند و حتی در نسخه‌ی Home امکان پشتیبانی از بارگذاری جانبی اپلیکیشن‌های حرفه‌ای وجود دارد.
 
یکی از قابلیت‌های جذاب تمامی نسخه‌های ویندوز 10 پشتیبانی از Mobile Device Management است که البته این ویژگی در نسخه‌ی هوم ویندوز 10، بعداً اضافه خواهد شد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.