اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

July 24, 2015
22:51 جمعه، 2ام مردادماه 1394
کد خبر: 72110

اینترنت در دستان چه کسی است؟

اینترنت این دنیای مجازی که در گذشته چهار سیستم کامپیوتری میزبان آن بودند، حالا به‌مکانی با فعالیت ده‌ها ‌میلیون سیستم تبدیل شده است. با وجود اینکه اینترنت مالکی ندارد اما به طرق مختلف نگهداری و نظارت می‌شود که این نظارت بر سیاست‌گذاری‌ها و پروتکل‌های ارتباطی توسط جامعه اینترنت که سازمانی غیرانتفاعی است و در سال ۱۹۹۲ تأسیس شده، انجام می‌شود.
 
می‌توان گفت اینترنت امروزه توسط بیش از دو ‌میلیارد نفر در سرتاسر دنیا مورد استفاده قرار می‌گیرد و به علت متمرکزنبودن، از شهرت قابل‌توجهی برخوردار است. نکته قابل‌توجه این است که این شبکه کامپیوتری کاملا همگانی و عمومی است به‌طوری‌که نه کسی صاحب اینترنت است و نه کسی می‌تواند اعلام کند چه کسانی به آن وصل شوند اما همه سازمان‌ها موظف به مدیریت شبکه‌های خود هستند که برای کسب موفقیت در این مدیریت توافق‌نامه‌هایی در زمینه‌های مختلف استفاده از آن ایجاد می‌کنند.
 
شاید این پرسش مطرح باشد که چه کسی اینترنت را اداره می‌کند؟ باید بگوییم هیچ‌کس اینترنت را اداره نمی‌کند. اینترنت درواقع شبکه‌ای غیرمتمرکز است که از شبکه‌های کوچک‌تر تشکیل شده است. این شبکه‌ها همان‌ هزاران شرکت، دانشگاه، دولت و نهاد‌های دیگر هستند که برای خود شبکه‌های اختصاصی داشته و به تنهایی آنها را اداره می‌کنند و براساس توافق‌نامه‌ای مشخص، با یکدیگر به تبادل می‌پردازند.
 
اما استانداردهای فنی مشترک که چرخ اینترنت را به حرکت درمی‌آورند، توسط سازمان نیروی ضربت مهندسی اینترنت (IETF) مدیریت می‌شود که تشکیلاتی آزاد محسوب می‌شود، زیرا هرکس بخواهد، می‌تواند در جلسات آن شرکت کرده و استانداردهای جدیدی را پیشنهاد کند یا اینکه تغییراتی را برای استانداردهای فعلی پیشنهاد دهد.
 
در نظر داشته باشید هیچ‌کس مجبور به پذیرش استانداردهای تأییدشده سازمان IETF نیست و در کنار این سازمان، نهادهای دیگری مشغول به فعالیت هستند و گاهی به‌اشتباه از آنها به‌عنوان اداره‌کننده اینترنت یاد می‌شود و این نهاد‌ها یا باشگاه‌های اینترنتی وظیفه واگذاری نام‌ها و شماره‌ها که به آن آیکان می‌گویند را دارند که درواقع مسئول توزیع نام‌های اینترنتی و‌آی‌پی آدرس‌هاست و هیچ کنترلی روی اینکه چه کسی می‌تواند به اینترنت متصل شود و چه اطلاعاتی را به اشتراک بگذارد، ندارد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.