فناوری اطلاعات

August 18, 2015
9:24 سه شنبه، 27ام مردادماه 1394
کد خبر: 72744

استاد دانشگاه علم و صنعت: کارجویان IT را ثبت‌نام می‌کنیم

استاد دانشگاه علم و صنعت گفت: برنامه‌ای با سازمان فناوری اطلاعات ایران داریم که قرار است سامانه ثبت‌نام از کارجویان را طراحی کنیم.
 
علی اکبر جلالی در اولین همایش ملی خدمات عمومی الزامی ICT در مناطق روستایی با بیان اینکه طی 20 سال گذشته در روستا کار کرده‌ام، اظهار کرد: پیشنهاد ایجاد 10 هزار دفتر ICT روستایی را بنده در زمان ریاست جمهوری سه دوره پیش مطرح کردم.
 
وی با تأکید بر اینکه چشم‌انداز کنونی ICT روستایی ما را به هدف نمی‌رساند، گفت: جمعیت روستایی روز به روز کاهش می‌یابد و در حالیکه گمان می‌کردیم با رساندن آب و برق به این مناطق مانع مهاجرت شویم اما اکنون شاهدیم که این موضوعات هم نتوانسته مانع مهاجرت شود. قطعا اگر گمان کنیم که با توسعه اینترنت در مناطق دور افتاده مانع از پیشرفت چنین نقیصه‌ای می‌شویم باز هم اشتباه کرده و مطمئن باشیم که سیر مهاجرت از روستا به شهر ادامه می‌یابد.
 
استاد دانشگاه علم و صنعت درباره راهکار توسعه خدمات ICT در روستاها با حداکثر بهره‌وری گفت: در ابتدا روستا را باید یک وب سایت در نظر بگیریم تا بتوانیم کلیه امور را الکترونیکی کرده و زمینه‌ای برای کسب اطلاعات بیشتر از موقعیت آن فراهم کنیم. گردشگران امروز دنبال اطلاعات بیشتر از مناطق مختلف و بعد تصمیم به سفر هستند.
 
او افزود: مسئولان ما به جای پرداختن به این موضوع بیشتر در بیابان‌ها هستند و وقت خود را صرف سفر و بازدیدهای حضوری می‌کنند. شعاع دید روستا را باید عوض کنیم.
 
جلالی با بیان اینکه چنین دیدگاهی کاربردی است، ابراز کرد: وقتی بسترهای الکترونیکی را تماما در قالب یک وب سایت پیاده‌سازی کنیم آنگاه شاهد خواهیم بود که یک فروشگاه در روستاهای سیستان و بلوچستان می‌تواند تجارتی جهانی انجام دهد. با آی‌تی می‌توان شیوه‌های دامداری و کشاورزی نوین را پیاده‌سازی کرد.
وی خاطر نشان کرد: اگر از آی‌تی در دامداری استفاده شود دیگر شاهد نخواهیم بود که هر روز قیمت شیر بالا رود زیرا نگاه دانش بنیان را حاکم کرده‌ایم.
 
او با اشاره به محورهای برنامه ششم توسعه گفت: در هیچ برنامه توسعه‌ای چنین محورهای مهمی را در ارتباط با IT نداشته‌ایم لذا باید 25 درصد بودجه کشور را به این مقوله اختصاص دهند. برای اولین بار است که در برنامه توسعه جهانی شدن را دیده‌ایم.
 
جلالی با نگاه به گزارش اتحادیه جهانی مخابرات در ارتباط با هزینه‌های طرح USO (خدمات عمومی الزامی ICT در مناطق کمتر برخوردار) گفت: طی تحقیقاتی که در 69 کشور جهان انجام شده است معمولا 27 درصد هزینه‌های این بخش صرف توسعه پهنای باند روستایی و مناطق کمتر توسعه یافته می‌شود و 25 درصد نیز به توسعه مراکز روستایی اختصاص می‌یابد.
 
این استاد دانشگاه ایران را اولین کشور در توسعه ICT روستایی دانست و گفت: این کار را در یکی از روستاهای گلستان چندین سال پیش اجرا کردیم. اکنون نیز برنامه‌ای با سازمان فناوری اطلاعات ایران داریم که قرار است سامانه ثبت‌نام از کارجویان را طراحی کنیم. در این طرح از مشارکت وزارت کار هم برخوردار هستیم.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.