اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

August 25, 2015
10:44 سه شنبه، 3ام شهریورماه 1394
کد خبر: 72910

معاون وزیر ارتباطات: افزایش ۱۶برابری شبکه اینترنت تا ۲سال آینده/ رکورد توسعه فیبرنوری

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از افزایش ۸ برابری ظرفیت شبکه اینترنت داخلی و ۱۶ برابری ظرفیت شبکه اینترنت بین الملل تا پایان دولت یازدهم خبر داد.
 
محمود خسروی امروز در مراسم بهره برداری از پروژه هاب ماهواره ای، عملکرد شرکت ارتباطات زیرساخت را طی دو سال گذشته در دولت یازدهم تشریح کرد و گفت: در دو سال اخیر ۴ هزار و ۷۰۰ کیلومتر فیبر نوری در کشور ایجاد شد که این رکورد طی ۳۰ سال گذشته بی سابقه بوده است.
 
وی با تاکید بر نگاه ویژه رئیس جمهور به توسعه ارتباطات زیرساخت به عنوان زمینه ساز خدمات دولت الکترونیک و فناوری اطلاعات در کشور، گفت: در زمینه توسعه ظرفیت شبکه انتقال نوری در انتهای دولت دهم ۴۵۰ هزار E۱ داشته ایم که امروز این ظرفیت به ۱ میلیون و ۳۳۵ هزار E۱ افزایش یافته و ظرفیت شبکه انتقال نوری به ۲.۹ برابر افزایش یافت. در همین حال قرار است این شبکه تا پایان دولت یازدهم به ۱۲ میلیون E۱ افزایش یابد که رشد ۹ برابری را نشان می دهد.
 
معاون وزیر ارتباطات با اشاره به سرمایه گذاری ۸۰۰ میلیاردی در شبکه انتقال نوری کشور در سال ۹۳ خاطرنشان کرد: اگر قرار بود با روند قبلی و با سرمایه گذاری گذشته این پروژه اجرایی می شد، ۸ سال طول می کشید.
 
مدیر عامل شرکت ارتباطات زیرساخت با بیان اینکه ظرفیت شبکه IP داخلی در ابتدای دولت یازدهم ۶۴۳ گیگابیت بر ثانیه بود که امروز به ۲ هزار و ۴۰۰ گیگابیت بر ثانیه رسیده است، اضافه کرد: این اقدام از افزایش ۳.۷ برابری حکایت دارد و قرار است ظرفیت این شبکه با ۸ برابر افزایش تا پایان دولت یازدهم به ۲۰ ترابیت در ثانیه برسد.
 
وی در مورد توسعه ظرفیت شبکه IP بین المللی گفت: رشد این شبکه بر اساس سیاست های شبکه ملی اطلاعات خواهد بود و هم اکنون به ظرفیت ۲۴۵ گیگابیت بر ثانیه رسیده است که قرار است تا دو سال آینده با ۱۶ برابر رشد به ۴ ترابیت برسد.
 
وی با اشاره به افزایش ترانزیت ارتباطات بین الملل گفت: بر اساس برنامه ریزی های انجام شده این ظرفیت تا دو سال آینده به ۱۰ ترابیت ترانزیت خواهد رسید.
 
خسروی سهم ترافیک داخلی از کل ترافیک کشور را ۴۰ درصد عنوان کرد که طی دو سال اخیر ۴ برابر رشد داشته و گفت: نرخ رسمی ترافیک ایران در بین الملل ۱۰ سنت برای تلفن ثابت و ۱۲ سنت برای موبایل تعیین شده است.
 
معاون وزیر ارتباطات با اشاره به راه اندازی پروژه هاب ماهواره ای، این پروژه را سیستم مکمل و پشتیبان شبکه زیرساخت ارتباطی عنوان کرد که می تواند شبکه ای برای مدیریت بحران در زمان بلایای غیر مترقبه و حوادث در کشور با توجه به موقعیت خاص جغرافیایی و جمعیتی ایران باشد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.