اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

September 16, 2015
12:29 چهارشنبه، 25ام شهریورماه 1394
کد خبر: 73349

کامپیوتر و اینترنت در مدرسه به بهبود آموزش کمک چندانی نمی‌کند

سازمان توسعه و همکاری‌های اقتصادی اروپا اعلام کرد: طبق تحقیقات جدید، سرمایه‌گذاری وسیع برای تجهیز مدارس به کامپیوتر تاثیر قابل ملاحظه‌ای بر یادگیری و آموزش دانش‌آموزان ندارد.
 
این سازمان حتی معتقد است در نظام‌های آموزشی که از کامپیوتر زیاد استفاده می‌شود نتایج تحصیلی دانش‌آموزان ضعیف‌تر است.
 
برای این تحقیق، سازمان توسعه و همکاری‌های اقتصادی اروپا نتایج تست‌بین‌المللی «پیزا» را در کشورهای مختلف با میزان استفاده از کامپیوتر و اینترنت در مدارس مقایسه کرده است.
 
این مقایسه نشان داد در نظام‌های آموزشی که سرمایه‌گذاری وسیعی در تکنولوژی اطلاع رسانی و ارتباطات شده، نتیجه امتحان پیزا در دروس ریاضی و علوم و مهارت‌های خواندن هیچ برتری "قابل ملاحظه‌ای" در قیاس با کشورهای دیگر ندارد. تست ارزشیابی بین‌المللی دانش‌آموزان (پیزا) را سازمان توسعه و همکاری‌های اقتصادی اروپا برای ارزشیابی تحصیلی دانش آموزان 15 ساله طراحی کرده و از نظر ریاضی، مهارت‌های حل مسئله و دانش اقتصادی آنها را ارزیابی می‌کند. این تست به رایگان و آنلاین در دسترس است. این تست که در بیش از 70 کشور دنیا استفاده می‌شود، مهارت‌های دیجیتال را هم می‌سنجد.
 
«آندریاس شلایخر»، مدیر آموزش سازمان توسعه و همکاری‌های اقتصادی اروپا می‌گوید که تجهیز مدارس به کامپیوتر امید کاذبی ایجاد کرده و بهترین نظام‌های آموزشی دنیا از جمله در شرق آسیا، درباره استفاده از تکنولوژی در سر کلاس بسیار محتاط بوده‌اند.
 
بنابر این گزارش، وضعیت تحصیلی شاگردانی که از تبلت و کامپیوتر زیاد استفاده می‌کنند اغلب بدتر از شاگردانی که به میزان معتدلی از آن استفاده می‌کنند. در واقع در کشورهایی که بیشتر دانش‌آموزان بیشتر اوقات در مدرسه از اینترنت استفاده می‌کنند وضعیت تحصیلی بهبود نداشته است. برای مثال سه کشور استرالیا، سوئد و نیوزیلند شاهد افت قابل ملاحظه و سه کشور اسپانیا، نروژ و دانمارک شاهد رکود بوده‌اند.
 
بهترین نتایج در کشورهایی بوده که از اینترنت کمترین استفاده در مدرسه شده و شامل ژاپن، کره جنوبی و هنگ‌کنگ هستند. مثلا در سنگاپور استفاده معتدلی از تکنولوژی در مدارس می‌شود اما این کشور از نظر مهارت‌های دیجیتال در دنیا جزء بهترین‌هاست.
 
شلایخر می‌گوید که یکی از ناامیدکننده‌ترین یافته‌های این بررسی این است که استفاده از تکنولوژی نه تنها شکاف اقتصادی-اجتماعی بین دانش آموزان را کاهش نداده بلکه آن را تشدید هم کرده است.
 
وی همچنین هشدار داد که استفاده از اینترنت در مدارس باعث می‌شود دانش آموزان به جای کار روی تکالیف، جواب‌ها را از اینترنت به دست آورند و در واقع تکالیف خود را جعل کنند.
 
با این حال شلایخر می‌گوید که نتایج این بررسی نباید بدل به توجیهی برای عدم استفاده از تکنولوژی در مدارس شود. از سوی دیگر برخی در نتایج این بررسی اظهار تردید کرده‌اند و می‌گویند که وقتی این تکنولوژی استفاده چنین گسترده‌ای در جامعه دارد نمی توان آن را از مدرسه دور کرد و مدارس باید در این زمینه پیشتاز باشند.
 
اما برخی نیز معتقدند آشنایی با تکنولوژی‌های پیشرفته در نظام آموزشی باعث می‌شود دانش‌آموزان با مهارت‌هایی فارغ‌التحصیل شوند که جامعه هنوز نتوانسته برایش بازار کار کافی ایجاد کند و این شاگردان برای ورود به بازار کار با مشکل روبرو می‌شوند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.