اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

November 2, 2015
13:46 دوشنبه، 11ام آبانماه 1394
کد خبر: 74179

پرواز بالن‌های «لون» بر فراز آسمان اندونزی

در سال ٢٠١١ پروژه‌ای به عنوان بخشی از پروژه‌های گوگل ایکس در آزمایشگاه Moonshots شروع به گسترش کرد. پروژه «لون» یک پروژه تحقیق و توسعه تحت گسترش بود که هدف از آن فراهم‌آوردن دسترسی به اینترنت در محدوده‌های روستایی و دوردست به وسیله بالن‌هایی بی‌سرنشین است.
 
در این پروژه بالن‌های مرتفع در استراتوسفر در ارتفاعی نزدیک به ۲۰ کیلومتر از سطح زمین استفاده می‌شود که به وسیله آنها یک شبکه بی‌سیم با سرعتی در حد سرعت نسل سوم شبکه تلفن همراه فراهم می‌آید. کاربرانی که می‌خواهند به شبکه لون متصل شوند از آنتنی که روی ساختمان‌هایشان نصب می‌شود، استفاده می‌کنند. سیگنال‌ها بین بالن‌ها دست‌به‌دست می‌شوند تا اینکه در نهایت به یک ایستگاه زمینی که متصل به رساننده خدمات اینترنتی است، می‌رسند و به اینترنت جهانی راه می‌یابند.
 
اولین آزمایش لون با ٣٠ بالن در سال ٢٠١٣ و در کشور نیوزیلند انجام شد. پس از آن استرالیا و برزیل نیز این فناوری را آزمودند و حالا نوبت به اندونزی رسیده است تا بالن‌ها بر فراز آسمان این کشور قرار بگیرد؛ بنابراین رؤیای دسترسی به اینترنت پرسرعت در دورافتاده‌ترین نقاط زمین با ابتکار گوگل در اندونزی آغاز شد. در این پروژه از بالن‌های مملو از گاز هلیوم که با دکل‌های مخابراتی و زمینی اندونزی در ارتباط هستند، برای دسترسی مردم این کشور در دورافتاده‌ترین نقاط استفاده می‌شود.
 
بالون‌های گوگل یا به عبارتی آلفابت، قرار است در فاصله ١٢مایلی از زمین قرار بگیرند و اینترنت پرسرعت را به هر تلفن همراهی که از قابلیت LTE پشتیبانی می‌کند، ارسال کنند. گفته می‌شود که صرفا یکی از سه جزیره بزرگ قابل سکونت اندونزی به اینترنت دسترسی دارد و سرعت اینترنت در همان منطقه هم بسیار از سطح استاندارد جهانی پایین‌تر است؛ درست همانند ایران.
 
به وسیله بالن‌هایی که سرتاسر اقیانوس و مناطق خشکی را پوشش داده‌اند، سیگنال‌ها جابه‌جا شده و سرعت اینترنتی معادل ١٠ مگابیت‌برثانیه را حتی به کور‌ترین مناطق ممکن نیز ارائه می‌دهند. متوسط سرعت اینترنت در آمریکا ١١ مگابیت‌برثانیه است و اندونزیایی‌ها باید خوشحال باشند که از سرعتی کند، حالا به این حد رسیده‌اند. اندونزی از ١٧‌ هزار جزیره کوچک و بزرگ تشکیل شده که مساحت ٧۴٠‌ هزار مایل را اشغال کرده‌ است؛ بنابراین پروژه لون می‌تواند اینترنت آزاد را در اختیار کاربران بسیاری قرار دهد که ممکن است پیش از آن حتی با اینترنت کار نکرده باشند.
 
گوگل از به‌هوافرستادن ۳۰۰ بالن هلیومی در سراسر زمین در آینده نزدیک خبر داده است. این بالن‌ها تا ارتفاع ۲۰کیلومتری زمین یعنی جایی که به آن «لایه استراتوسفر» گفته می‌شود و تحولات جوی، نظیر بارش باران و برف در آن دیده نمی‌شود اوج می‌گیرند. هریک از این بالن‌ها محدوده‌ای به قطر ۴۰ کیلومتر را پوشش می‌دهد و در سایه عملکرد آنها، مردم نواحی دورافتاده به اینترنت پرسرعت نسل چهار – -۴G دسترسی خواهند داشت.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.