لبه تکنولوژی

August 10, 2016
9:23 چهارشنبه، 20ام مردادماه 1395
کد خبر: 78904

روبات «کنجکاوی» به قله های مریخ صعود می‌کند

مغز متفکر مأموریت «کنجکاوی» ناسا در مریخ برنامه های بعدی این روبات را تشریح کرد.
چهار سال پیش در چنین روزهایی که مریخ نورد کنجکاوی به عنوان آزمایشگاه علمی ناسا بر سطح این سیاره فرود آمد تا یکی از تاریخی ترین دورانهای ناسا آغاز شده باشد. از آن زمان این روبات یک تنی اطلاعات ارزشمندی درباره این سیاره در اختیار دانشمندان قرار داده است.
 
حالا پروفسور جان بریجز که از وی به عنوان مغز متفکر این پروژه یاد می شود درباره برنامه های بعدی این مریخ نورد که با سوخت اتمی کار می کند توضیح می دهد.
 
کنجکاوی در ششم آگوست سال ۲۰۱۲ در سطح مریخ فرود آمد و مأموریت خود را برای پیدا کردن شواهد احتمالی از حیات میکروبی در این سیاره آغاز کرد.
 
ناسا در سال ۲۰۱۳ اعلام کرد که به چشم انداز از پیش تعریف شده برای این روبات دست یافته است و این زمانی بود که دانشمندان موفق به کشف اکسیژن، نیتروژن، هیدروژن، سولفور، فسفر و کربن در سیاره سرخ شدند. این عناصر برای فراهم آمدن شرایط مناسب جهت ادامه حیات ضروری است.
 
اکنون و درحالی که قرار بوده این مأموریت تا پایان امسال تمام شود ناسا آن را برای دو سال دیگر تمدید کرده است.
 
پروفسور جان بریجز می گوید: چهار سال عالی در مریخ داشته ایم. این مأموریت از همان لحظه فرودش هیجان انگیز بود. کنجکاوی تاکنون ۱۴۲۱ روز مریخی را پشت سر گذاشته و ۱۳.۶ کیلومتر راه هم حرکت کرده است.
 
این دانشمند می گوید: پیشتر تصور می شد مریخ یک سیاره شکل گرفته از سنگهای ساده بازالت است اما یافته های ارزشمند کنجکاوی آن را رد کرد.
 
حالا او ادامه می دهد که در ماههای پیش رو مریخ نورد کنجکاوی به صعود از ارتفاعات Mount Sharp ادامه خواهد داد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.