اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

August 26, 2016
15:41 جمعه، 5ام شهریورماه 1395
کد خبر: 79314

امنیت شبکه ملی اطلاعات تضمین شد/ اجرای دو پروژه امنیتی

در آستانه رونمایی از فاز نخست شبکه ملی اطلاعات، شرکت ارتباطات زیرساخت از اجرای دو پروژه مهم در راستای تضمین امنیت در استفاده از این شبکه ملی خبر داد.
اسماعیل رادکانی، معاون بهره برداری و مدیریت شبکه شرکت ارتباطات زیرساخت در گفتگو با مهر، در تشریح این پروژه ها اظهار داشت: اجرای دو ماژول «دیداس پروتکشن» و « شناسایی و مقابله با فیشینگ» که در فضای مجازی از جمله حملات سایبری شناخته شده هستند در دستور کار شرکت ارتباطات زیرساخت قرار گرفته است.
 
وی گفت: حملات دیداس به حملاتی گفته می شود که با ارسال حجم ترافیک زیاد به سمت یک سایت و یا سرور مدنظر، عملکرد سایت را مختل می کند و سرور مورد هدف، دیگر نمی تواند فعالیت خود را ادامه دهد.
 
رادکانی با اشاره به اینکه این نوع حملات سایبری ممکن است برای هر نوع سایتی که تعاملی و یا خدماتی باشد و مردم به آن مراجعه می کنند اتفاق بیافتد، خاطرنشان کرد: یکی از اهداف شبکه ملی اطلاعات این است که بخش عمده ای از ترافیک ارتباطی در داخل کشور به سهولت انجام شود به نحوی که علاوه بر تولید محتوا، میزبانی سایتها و سرورها نیز در داخل صورت گیرد.
 
وی ادامه داد: براین اساس چنانچه حجم زیادی از ترافیک ارتباطی در داخل کشور، تبادل شود، باید سرورهایی که این خدمات را در داخل کشور ارائه می دهند امنیتشان تضمین شود و نباید عملکرد سرورهای داخلی با حملاتی از جنس دیداس دچار اختلال شود. چرا که حملاتی از جنس دیداس بخشی از پهنای باند بین الملل را اشغال و عملکرد سایتها را مختل می کند.
 
معاون شرکت ارتباطات زیرساخت تاکید کرد: براین اساس یکی از اقدامات برای تضمین امنیت شبکه ملی اطلاعات توسعه مبادی ورودی و خروجی کشور از یک نقطه به چند نقطه بوده است. این افزایش تعداد نقاط سبب می شود اگر در یک مسیر مشکلی ایجاد شد، ترافیک از مسیرهای دیگر جایگزین شود.
 
وی ادامه داد: در همین حال اقدام بعدی صورت گرفته ایجاد سیستم «دیداس پروتکشن» است که جلوی این حملات از مبدا ورودی به سمت کشور گرفته شود. به این ترتیب سایتهایی که مورد هدف دیداس قرار می گیرند از این حملات مصون خواهند ماند. این راهکار عمده مشکلات را حل خواهد کرد و ارائه یک سرویس روی شبکه ملی اطلاعات بدون اختلال در عملکرد اتفاق می افتد و جلوی تهدیدات گرفته می شود.
 
رادکانی، ماژول دیگر بکارگرفته شده برای تضمین امنیت شبکه ملی اطلاعات را مقابله با حملات فیشینگ (صفحات جعلی) عنوان کرد و به مهر گفت: یکی از اهداف مدنظر شبکه ملی اطلاعات تسهیل و امن سازی فضای کسب و کار برای مردم است و در این جهت باید شرایطی فراهم شود که مردم بتوانند به راحتی در این فضا تراکنش مالی و بانکی انجام دهند.
 
این مقام مسئول در شرکت ارتباطات زیرساخت با تاکید براینکه باید سیستم به نحوی باشد که کاربران برای تراکنش اطمینان حاصل کنند که صفحات سایت و درگاهی که به آن وارد می شوند جعلی نیست، تصریح کرد: مدیریت اینگونه حملات و تهدیدات در دستور کار قرار گرفته است تا جلوی ایجاد اینگونه صفحات جعلی گرفته و شناسایی شود.
 
وی با بیان اینکه در این راستا فضای کسب و کار بر بستر شبکه ملی اطلاعات امن تر خواهد شد، ادامه داد: ماژول دیداس پروتکشن هم اکنون در مبادی ورودی ارتباطی کشور به کار گرفته شده است و راهکار مقابله با فیشینگ نیز مراحل تکمیلی را می گذراند.
 
شبکه ملی اطلاعات در فاز نخست قرار است اوایل هفته جاری رونمایی شود.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.