اینترنت و شبکه

سیستم‌عامل و نرم‌افزار

فناوری اطلاعات

September 21, 2016
11:19 چهارشنبه، 31ام شهریورماه 1395
کد خبر: 79980

گوگل و مایکروسافت در صف قربانیان مالیاتی اروپایی

شرکت اپل به‌احتمال زیاد تنها شرکت آمریکایی مستقر در اروپا نیست که به پرداخت مالیات بیشتر در این اتحادیه محکوم می‌شود.
 
اتحادیه اروپا ماه گذشته حکم داد که شرکت اپل باید ۱۴.۵ میلیارد دلار به عنوان مالیات‌ پرداخت‌نشده به ایرلند پرداخت کند. اپل و ایرلند هر دو این حکم را رد کرده و به آن اعتراض کردند اما مارگارت وستاگر، کمیسر اداره رقابت اتحادیه اروپا که مسئول نظارت بر قراردادهای ضد تراست و رقابت است، قاطعانه در این خصوص بر رأی صادرشده پافشاری می‌کند.
 
وستاگر در این باره به «یواس‌ای‌تودی» گفت:هیچ دولتی در اتحادیه نمی‌تواند به یک کمپانی خاص مزیت خاصی بدهد چراکه این مسئله رقابت را در اتحادیه اروپا ناعادلانه می‌کند. دولت ایرلند نیز اعلام کرده است که با همین میزان مالیات موافق است اما این مسئله از نظر اتحادیه اروپا غیر قانونی است. این دقیقاً همان مشکلی است که هم‌اینک ما با دولت ایرلند و اپل داریم.» وی افزود: «ما هم‌اکنون با دو نوع حکم مالیاتی روبه‌رو هستیم. اپل به صورت غیر قانونی از پرداخت مالیات در ایرلند معاف شده است و این مالیات باید پرداخت شود.»
 
اتحادیه اروپا با اعلام رسیدگی به معاملات مالیاتی که شرکت برق فرانسوی انجی با لوکزامبورگ داشته است، سیاست‌های سخت‌گیرانه مالیاتی خود را گسترش داد. آمازون، فیات و مک‌دونالد نیز برای بررسی مزایای مالیاتی ناعادلانه در لوکزامبورگ تحت بررسی هستند و اتحادیه اروپا در حال کاوش بر روی شرکت‌های دیگری است که ممکن است از معافیت‌های مالیاتی در کشورهای  اروپایی برخوردار شده باشند. در این خصوص به نظر می‌رسد ۳۵ شرکت اروپایی و آمریکایی در حال بررسی باشند؛ از این شرکت‌ها می‌توان به انهایزر – بوش اینبیف و استارباکس در هلند نیز اشاره کرد. آمازون، استارباکس و دیگر شرکت‌های آمریکایی اعلام کرده‌اند که هنوز هشدار مالیاتی خاصی در این خصوص دریافت نکرده‌اند.
 
برخی از کارشناسان مالیاتی بر این عقیده‌اند که غول‌های تکنولوژی مانند گوگل، مایکروسافت و فیس بوک نیز که از بخشودگی‌های مالیاتی زیادی در اروپا برخوردار بوده‌اند می‌توانند در رتبه‌های بعدی این فهرست برای برخورد اتحادیه اروپا با شرکت‌های آمریکایی باشند که در کشورهای اروپایی از معافیت‌های مالیاتی برخوردار شده‌اند. وستاگر نیز در این باره گفت: «احتمالاً موارد بیشتری در این زمینه وجود دارد. این شرکت‌ها ممکن است آمریکایی بوده و یا ملیت‌های دیگری داشته باشند و هنوز برای قضاوت در این خصوص زود است.»
 
وستاگر که عضو سابق پارلمان دانمارک بوده و وزیر امور اقتصاد و امور داخلی این کشور نیز بوده است، در سال ۲۰۱۴ به عنوان کمیسر اتحادیه اروپایی منصوب شد. این کمیسیون پیشنهاد قوانین جدید را به پارلمان اروپا داده و اعلام  کرد که آن‌ها را در معاهدات و معاملات بین‌المللی به اجرا می‌گذارد.
 
اقدامات مالیاتی علیه اپل و اقدامات ضد تراست که علیه گوگل به اجرا گذاشته‌شده است، باعث شده که لقب‌های خاصی به این کمیسر اتحادیه اروپا داده شود. برخی او را دشمن کینه‌جوی اتحادیه اروپا علیه شرکت‌های ایالات متحده معرفی کرده‌اند و برخی دیگر عنوان کرده‌اند که حرکت‌های اخیر این کمیسیون در راستای مافیایی کردن اقتصاد در اتحادیه اروپا است. تیم کوک، از شرکت اپل حکم در نظر گرفته‌شده برای اپل توسط کمیسیون اروپایی را «مزخرفات سیاسی» خوانده است.
 
وستاگر به انتقادات در این زمینه توجهی نکرده و به دلایل متعددی اشاره‌کرده است که شرکت‌های آمریکایی را وادار می‌سازد تحت هر شرایطی با اتحادیه اروپا همکاری داشته باشند. او به نیروی کار بسیار ماهر اروپایی و بازار مشتریان اروپایی در این زمینه اشاره‌کرده است. وی در این زمینه تاکید کرده است: «مسئله اصلی این است که ما می‌خواهیم روشن کنیم که شرکت‌های آمریکایی به اروپا نیامده اند تا قوانین مالیاتی را دور بزنند شما به اینجا آمده‌اید که تجارت کنید و باید قوانین تجارت را نیز رعایت کنید و کسب‌وکار صادقانه‌ای داشته باشید.»
 
وستاگر روز دوشنبه در واشنگتن با مقامات آمریکایی از جمله جیکوب لو، وزیر خزانه‌داری و ادیت رامیرز، رییس کمیسیون تجارت فدرال در وزارت دادگستری و کنگره ملاقات کرد. وی در توییتر خود در این باره نوشت که مذاکرات خوبی را با وزیر خزانه‌داری و دیگر مسئولان آمریکایی داشته است. مقامات وزارت خزانه‌داری آمریکا انتقادات شدیدی را در خصوص حرکت اتحادیه اروپا در قبال اپل بیان کرده‌اند و وستاگر تاکید کرده است که لازم نیست اتحادیه اروپا و آمریکا نگاه مشترکی به تمام مسائل داشته باشند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.