فناوری اطلاعات

October 5, 2016
9:56 چهارشنبه، 14ام مهرماه 1395
کد خبر: 80333

رئیس سازمان فضایی خبرداد: پرتاب سه ماهواره تا پایان سال آینده/ اعزام انسان به فضا دراولویت نیست

رئیس سازمان فضایی ایران با بیان اینکه تمام فعالیتهای این سازمان در قالب اقتصاد مقاومتی است افزود: پرتاب سه ماهواره تا پایان سال آینده در دستورکار قراردارد.
 
محسن بهرامی رئیس سازمان فضایی ایران  با بیان اینکه تمام فعالیتهای این سازمان در قالب اقتصاد مقاومتی است افزود: تامین ماهواره های عملیاتی ملی ، ارتباطات بین المللی و ساماندهی سازمانی ما در مسیر رسیدن به اقتصاد مقاومتی است.
 
 پرتاب ماهواره دوستی تا پایان سال
 
وی به نگاه درون گرا همراه با تعامل بین المللی اشاره کرد و افزود: دراین راستا ارتباطات گسترده  با دانشگاهها را آغاز کرده ایم.
 
 بهرامی از پرتاب ماهواره دانشگاهی شریف ست (دوستی) با پرتابگر داخلی خبر داد و افزود: ماهواره دانشگاهی شریف ست،  ماهواره ای سنجشی است.
 
 این مقام مسوول یادآورشد: این ماهواره آماده پرتاب است و در حال بازنگری فنی است  و قراردادهای لازم تنظیم شده  است  و تا پایان سال  پرتاب می شود.
 
 ماهواره دانشجویی با دانشگاهی تفاوت دارد
 
وی به تفاوت ماهواره  دانشجویی  با دانشگاهی اشاره کرد و افزود:  فقط  مکعب ایرانی ماهواره دانشجویی است که درحال تغییر است اما ماهواره ها ی دانشگاهی بخشی از برنامه توسعه  فناوری سازمان  است و برای تمرین دانشجویی نیست.
 
 بهرامی با  اشاره به اینکه علاوه بر ماهواره دوستی،‌ دو ماهواره سنجشی امیرکبیر و ماهواره مخابراتی ناهید ١ نیز در مرحله نهایی ساخت قرار دارد، ابراز امیدواری کرد:  تا پایان سال آینده هر ٣ ماهواره را در مدار  قرارمی دهیم .
 
 رییس سازمان فضایی خاطر نشان کرد:  ماهواره امیرکبیر در مراحل نهایی و ماهواره ای سنجشی است  و عمرآن یک و نیم تا دو سال است و ماهواره  مخابراتی ناهید یک و دو  در پژوهشگاه فضایی  دنبال می شود همچنین ماهواره ظفر  قراردادش بسته شده و  مربوط به دانشگاه علم و صنعت است و  درمورد آن در حال بازنگری هستیم.
 
پروژه اعزام انسان به فضا خط خوردنی نیست
 
وی ادامه داد: ماهواره سنجشی پارس ۱ از جمله برنامه های سازمان فضایی ایران  است که اولین ماهواره حرفه ای سنجشی است و انجام آن را به کنسرسیومی  واگذار کرده ایم.
 
 بهرامی در خصوص پروژه اعزام  انسان به فضا گفت: این پروژه  در شورای عالی عتف شده بود و در اسناد بالادستی نیز بر آن تاکید شده است. بنابراین این پروژه خط خوردنی نیست اما اولویت آن کمتر شده است.
 
رییس سازمان فضایی با اشاره به پرتاب های زیر مداری  گفت: اینکه بخواهیم یک انسان را به فضا بفرستیم، گامی فضایی است و در این زمینه نیازمند نقشه راه توسعه فناوری فضایی هستیم.
 
وی با بیان اینکه همه فعالیت ما فعالیت های صلح آمیز است ادامه داد: بهتراست حرفهای ژولورنی نزنیم و حرفهای فنی را به حرفهای سیاسی  تبدیل نکنیم.
 
مصباح به کجا رسید
 
بهرامی در خصوص سرنوشت ماهواره مصباح به خبرنگاران گفت: 12 سال است که این پروژه به طول انجامیده  و با تحریم توسط  ایتالیا بلوکه شد اما در شرایط فعلی درحال مذاکره هستیم اگرچه پرتاب کار سخت و گرانی است و ساخت یک ماهواره تعهدی برای پرتاب ایجاد نمی کند.
 
 رییس سازمان فضایی به مرکز سنجش از دور ماهدشت و فعالیتهای آن اشاره کرد و ادامه داد: انشالله تا سال دیگر افتتاح می شود.
 
 بهرامی به تجهیز مرکز قشم و ایستگاه شمال شرقی و غربی اشاره کرد و گفت: لازم است بخشی از  توانمندیهای داخلی را مدیریت کنیم و  زمینه ایجاد و جذب فناوری را، برا ی توسعه ماهواره ملی ایجاد کنیم.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.