لبه تکنولوژی

February 19, 2017
17:03 یکشنبه، 1ام اسفندماه 1395
کد خبر: 82460

ذرات کهکشانی عامل سقوط آزاد هواپیما و خرابی کامپیوترها

دانشمندان معتقدند ذرات کهکشانی تاثیراتی جدی روی زمین دارند، این ذرات به سقوط آزاد هواپیماها و خرابی و راه اندازی دوباره کامپیوترها منجر می شوند.
این ذرات کهکشانی ممکن است با دستگاه های الکترونیکی در زمین برخورد کنند و سبب سوختن یا عملکرد نادرست آنها شوند.
 
این ذرات از اشعه های کهکشانی خارج از منظومه شمسی سرچشمه می گیرند. اشعه های کهکشانی به جو زمین برخورد می کنند و طیفی از ذرات مانند پروتون، الکترون، اشعه ایکس و اشعه های گاما تولید می کنند که می توانند به داخل هواپیما نفوذ کنند.
 
البته این پدیده جدیدی نیست ذرات کهکشانی به طور مرتب به زمین برخورد می کنند و به تغییر اطلاعات در دستگاه های الکترونیک منجر می شوند.
 
این تغییرات به حدی است که احتمالا به اختلال در عملکرد رایانه منجر می شود.
 
بارات بوا استاد رشته الکترونیک و کامپیوتر در دانشگاه واندربیت در اجلاس سالانه بنیاد پیشرفت های آمریکا آمریکا در این باره سخنرانی کرد. او در این اجلاس گفت: این مشکل بزرگ از دید مردم پنهان است.
 
شرکت های تولید کننده نیمه رسانا نیز درباره برخورد ذرات کهکشانی به دستگاه های الکترونیکی بسیار نگران هستند. زیرا با کوچکتر شدن اندازه ترانزیستورها در تراشه های الکترونیکی و افزایش قدرت سیستم های دیجیتال این مشکل هر روز جدی تر می شود.
 
به گفته بوا  برخورد ذرات کهکشانی به زمین علاوه بر تاثیر در این موارد برای ایمنی انسان نیز خطرناک است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.