رگولاتوری

August 20, 2017
8:58 یکشنبه، 29ام مردادماه 1396
کد خبر: 84589

رییس مرکز ملی فضایی ایران مطرح کرد؛ موفقیت ایران در صنعت ریزماهواره‌ها/ ورود ماهواره‌های شخصی به زندگی تا 2 دهه آینده

رییس مرکز ملی فضایی ایران، از جایگاه خوب و مناسب ایران در صنعت ریزماهواره‌ها خبر داد و بر توجه به این حوزه تاکید کرد.
 
منوچهر منطقی در خصوص جایگاه ایران در زمینه تولید ریزماهواره‌ها، گفت: بحث میکروماهواره‌ها موضوع جدیدی برای ایران نیست و پایه‌های دانش و فناوری در این زمینه را در بخش شرکت‌های دانش‌بنیان و دانشگاه‌ها ایجاد کرده‌ایم.
 
وی افزود: کافی است که سمت و سوی تخصصی مناسبی برای این صنعت تعیین شود تا بتوانیم ریزماهواره‌های ارزان‌قیمت را در کشور تولید کنیم. 
 
به گفته منطقی، شبکه‌سازی بین ماهواره‌ها ضروری است تا با این کار، نیازهای اقتصادی را توسط این شبکه تامین کنیم.
 
وی همچنین تصریح کرد: هم اکنون کشور ما در صنعت میکروماهواره‌ها در جایگاه خوبی قرار دارد و از نظر پایه‌های دانشی و نیروهای متخصص غنی هستیم.
 
منطقی در ادامه گفت: معمولا ریزماهواره‌ها توسط دانشگاه‌ها طراحی می‌شود که در حال حاضر 6 دانشگاه به طور تخصصی و با تسلط کامل بر روی پروژه‌های متعدد ماهواره‌ای کار می‌کنند.
 
رییس مرکز ملی فضایی ایران با اشاره به اینکه در این 6 دانشگاه، 3 پایه محصول ملی را تعریف کرده‌ایم، اظهارکرد: هر کدام از این دانشگاه‌ها، خدمات قابل ملاحظه‌ای را ارائه می‌دهند. 
 
رییس مرکز ملی فضایی ایران در بخش دیگری از سخنان خود، تصریح کرد: از مزیت‌های ریز ماهواره‌ها این است که تولید با سرعت بالایی پیش می‌رود و از هزینه‌ها کاسته می‌شود؛ چرا که ما از تولید یک ماهواره بزرگ به تعداد زیادی ماهواره کوچک و مشابه می‌رسیم. در واقع می‌وان یک تولید سریالی در این زمینه راه‌اندازی کرد.
 
وی معتقد است که در ماهواره‌های کوچکتر می‌توان کارایی ماهواره‌های بزرگتر را داشت.
 
بر اساس اعلام روابط عمومی معاونت علمی‌وفناوری ریاست‌جمهوری، به گفته منطقی، می‌توانیم با شبکه 24 ماهواره 100 کیلوگرمی همان نتیجه را بگیریم که از ماهواره 7.2 تن می‌گیریم. چشم‌انداز دنیا در دو دهه آینده به این سمت پیش می‌رود که افراد می‌توانند ماهواره شخصی داشته باشند و بوسیله موبایل خود آن را کنترل کنند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.