رسانه‌های اجتماعی

رگولاتوری

September 13, 2017
13:52 چهارشنبه، 22ام شهریورماه 1396
کد خبر: 84897

صفحه شبکه‌های اجتماعی داخلی وزیر ارتباطات کلید خورد

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از حضور در شبکه‌های اجتماعی داخلی برای افزایش ارتباط با کاربران خبر داد.
 
محمدجواد آذری جهرمی در حاشیه بازدید از سومین لیگ بازی‌های رایانه‌ای در برج میلاد با اشاره به حضور فعالش در شبکه‌های اجتماعی خارجی اظهار کرد: ارتباط با کاربران از طریق شبکه‌های اجتماعی داخلی در حال انجام است. از روز گذشته در شبکه‌های سروش، بیسفون پلاد، کلوب و تبیان و در جهت حمایت از این شبکه‌های داخلی صفحه اجتماعی را باز کرده‌ایم و طبیعتا حضور فعالی در آنها خواهیم داشت و پاسخگوی سوالات و نظرات مردم خواهیم بود. امیدواریم در آینده اکثر این پاسخ‌ها در سرویس‌های داخلی صورت گیرد.
 
وی در پاسخ به اینکه آیا حضور در شبکه‌های اجتماعی داخلی به معنای محدود کردن شبکه‌های اجتماعی خارجی است، گفت: نگاه ما به شبکه‌ها نگاه حمایتی است. عضویت در این شبکه‌های اجتماعی محدودیت ندارد اما دور زدن فیلترینگ است که ممنوعیت دارد. در حال حاضر ما به عنوان وزیر اجازه انجام خلاف قانون را نداریم. برخی از مسئولان با کسب اجازه از  کارگروه فیلترینگ به شبکه‌ها دسترسی دارند.
 
مذاکره برای حل مشکل مارکت‌های جهانی ادامه دارد
 
وی با اشاره به لزوم حضور بازی‌های ایرانی در بازار جهانی و مسدود شدن نرم‌افزارهای ایرانی در مارکت‌ها بیان کرد: بازارهای جهانی در حال ایجاد برخی محدودیت‌ها هستند. البته بازی‌ تنها در موبایل عرضه نمی‌شود بلکه در رایانه‌های شخصی و وب نیز حضور دارند که ما مشکلی در این زمینه نداریم اما محدودیتی که برای ما وجود دارد، در حوزه تبادلات مالی است که شرکت‌های خارجی در اپ‌استور و گوگل‌پلی برای ما ایجاد می‌کنند.
 
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: البته این مشکل باید به صورت کلی حل شود زیرا مانع توسعه کسب و کارهای ماست. اکنون نیز وزارت خارجه در حال پیگیری برای حل این موضوع است که به محض اینکه به نتیجه برسد، اعلام می‌شود.
 
پیگیر تصویب کپی‌رایت در مجلس هستیم
 
وی با اشاره به موضوع کپی‌رایت و اهمیت آن اظهار کرد: قانون مالکیت معنوی ایران مربوط به سال ۱۳۴۸ است و در قانون تجارت در جمهوری اسلامی اضافاتی به آن قانون زده شده که به صورت کامل نیازهای حمایتی کسب‌وکارهای نوپا، بازیها و ویدیوها را پوشش نمی‌دهد. ما در برنامه‌های خود در نظر داشتیم که یک کارگروه حقوقی این مساله را بررسی کند.
 
او خاطرنشان کرد: این کار اکنون آغاز شده است، برای بازتعریف در حوزه مالکیت فکری و معنوی و حریم خصوصی، به منظور صیانت از حقوق مردم در فضای مجازی. طبیعتا باید لایحه‌ای تنظیم شده و به دولت داده شود تا نهایتا در مجلس به تصویب برسد. این موضوع جزو حوزه های مهم است.
 
وی با بیان اینکه اگر موضوع کپی‌رایت حل نشود، نمیتوان به رشد لازم و مطلوب رسید، افزود:ما زمانی در دنیا تولیدکننده نبودیم و شاید اگر کپی‌رایت را رعایت نمی‌کردیم اتفاقی نمی‌افتاد، اما امروز تولیدکننده و ملزم به رعایت این حوزه‌ها هستیم تا کسب‌وکارهای ما شکل بگیرند و رشد کنند.
 
لزوم بهبود خدمات رایگان بین‌المللی
 
در پاسخ به سوالی مبنی بر هماهنگی با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای ارتباط با سرورهای بازیهای خارجی بیان کرد: اینکه بازی مجوز داشته و یا اینکه دارای کیفیت مناسب باشد، دو موضوع است. اگر شرکت خارجی بخواهد در کشور فعالیت مالی داشته باشد، باید مجوز بگیرد. اما وقتی خدمات رایگان می‌دهد، ما ملزم هستیم خدمات را برای مردم بهبود بدهیم. در ارتباط با بهبود کیفیت سرویس‌ها نیاز به هماهنگی نیست اما اگر شرکت خارجی بخواهد در ایران فعالیت کند، باید با وزارت ارشاد هماهنگی داشته باشد.
 
جهرمی با اشاره به پرداخت وام وجوه اداره‌شده به بازیهای رایانه‌ای اظهار کرد: یکی از حوزه‌های مورد توجه جوانان و یکی از صنایع سودآور در کسب و کارهای نوپا. موضوع بازی است و مورد حمایت قرار می‌گیرد. سال گذشته ۱۰ میلیارد تومان وام در قالب وامهای کم بهره به شرکت‌هایی بازی‌ساز پرداخت شده و ما پیشرفت خوبی داشتیم. با سیاست‌های وزارت ارشاد نیز آمادگی داریم به تسهیل حوزه کمک شود و ما نیز بازی بین‌المللی داشته باشیم.
 
او همچنین به انتقال سرورهای بازیها به ایران اشاره کرد و افزود: لیستی تهیه شده که آن را با وزارت ارشاد هماهنگ می‌کنیم. اگر این بازیها رایگان باشند، منعی برایشان نیست و قرار دادن یک نود در ایران برای اینکه فاصله‌شان کاهش یابد و کاربرها بتوانند کیفیت بهتری را تجربه کنند، از موضوعات مطرح شده است و برخی از بازیها هم تایید کردند که این کار را انجام دهند. البته وزارت ارشاد نسبت به برخی بازی‌ها ملاحظاتی دارد که با توجه به درخواست مردم، می‌گوییم به جای بستن آنها، باید مذاکره کرد تا پارامترهای فرهنگی ما را رعایت کنند.
 
وزیر ارتباطات با تاکید بر اهمیت حمایت از بازیهای رایانه‌ای خاطرنشان کرد: بازی‌های رایانه‌ای جزو پنج حوزه پرطرفدار در فضای مجازی هستند. انتقال مفاهیم، فرهنگ سازی و تربیت از طریق بازیها، از موضوعاتی است که امروز در دنیا رایج است. بازی یکی از محورهای سرویس‌های شبکه ملی اطلاعات است، با توجه به اینکه اوقات فراغت جوانان را پر می‌کند، اهمیت زیاد دارد به همین دلیل نگاه ویژه‌ای به آن داریم، با وزارت ارشاد و معاونت علمی ریاست‌جمهوری نیز هماهنگی خواهیم داشت و احتمالا به زودی یک کمیته مشترک برای ساماندهی این فضا، بهبود کیفیت بازی‌های خارجی و تقویت بازی‌های داخلی خواهیم داشت.
 
همچنین جهرمی در مراسم فینال سومین لیگ بازی‌های رایانه‌ای، با تاکید بر اهمیت بازی‌های رایانه‌ای گفت: باید برای حوزه‌ای که مردم به آن توجه می‌کنند تسهیلاتی فراهم و برنامه‌ریزی مناسبی انجام شود که در اوقات فراغت به آن بپردازند. ما خوشحال می‌شویم یک بازی داشته باشیم که مردم سطح دنیا به آن مشغول شوند، البته بازی‌های خارجی هم برای جوانان معنی ندارد.
 
وی در پاسخ به نحوه حمایت از بازی‌های رایانه‌ای اظهار کرد: وزارت ارتباطات اسپانسر مالی بازی‌های نیست اما ما به بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای کمک می‌کنیم این نیاز را فراهم کند. همچنین به سرویس‌های لایه بالایی که مورد نیاز کاربر است توجه می‌کنیم. در حال حاضر استاندارد بین‌المللی تاخیر بازی‌های آنلاین ۱۰۰ میلی ثانیه است اما با توجه به فاصله کاربرهای ایرانی با سرورها ما ۴۰۰ میلی ثانیه تاخیر داریم که این مشکل باید حل شود.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.