فناوری

January 15, 2018
14:57 دوشنبه، 25ام دیماه 1396
کد خبر: 87293

باتری‌هایی که با بزاق دهان شارژ می‌شوند!

دور از تصور بود که روزی یک نوع باتری کاغذی داشته باشیم که بتواند توسط آب دهان خود ما طراحی شود. امر بعیدی که اما محققان دانشگاه بینگهمتون آن را ممکن کرده اند.

محققان دانشگاه بینگهمتون باتری‌هایی با کارایی بالا تولید کرده اند که از باکتری‌های بزاق دهان انسان ساخته شده و می‌تواند در محیط‌هایی استفاده شود که باتری‌های معمولی نمی‌توانند کار کنند. با مقدار کمی از آب دهان، باتری می‌تواند یک چراغ LED را به مدت تقریبا 20 دقیقه روشن نگه دارد، بنابراین این باتری‌ها به نور دیودها محدود نیستند. مسلما برایمان دور از تصور بود که روزی یک نوع باتری کاغذی داشته باشیم که بتواند توسط آب دهان طراحی شود. امر بعیدی که البته محققان دانشگاه بینگهمتون آن را ممکن کرده‌اند.

این تیم با موفقیت باتری‌هایی با کارایی بالا تولید کرده که از باکتری‌های بزاق دهان انسان ساخته شده‌است و می‌تواند در محیط‌هایی استفاده شود که باتری‌های معمولی نمی‌توانند کار کنند. با مقدار کمی از آب‌ دهان، باتری می‌تواند یک چراغ LED را به مدت تقریبا 20 دقیقه روشن نگه دارد. بنابراین، این باتری‌ها به نور دیودها محدود نیست.

بر اساس اطلاعات گزارش مرکز اطلاع‌رسانی مدیریت امداد و هماهنگی عملیات رخدادهای رایانه‌ای (ماهر)، این فناوری جدید برای اهداف مختلف و به ویژه برای کشورهای توسعه نیافته، مورد استفاده قرار می‌گیرد. احتمالاً از این باتری‌ها برای استفاده از ابزارهای پزشکی مختلف مانند آزمایش‌های بارداری، آزمایش HIV، مانیتورهای گلوکز و سایر دستگاه‌ها استفاده می‌شود.

کار کردن با این باتری‌ها بسیار راحت و کم هزینه است و هر کسی می‌تواند آن را به هر دستگاهی متصل کند. همچنین این باتری‌ها می‌توانند با استفاده از مقدار کمی آب کثیف برای کسانی که فاقد غدد بزاقی‌اند کار کند.

این باتری‌ها تنها با استفاده از کاغذ، کربن و موم، چاپ و تولید می‌شود. به گفته یکی از محققان، باتری‌ها شامل سلول‌های باکتریایی تخصصی‌اند که اگزوالکتروژنیک نامیده می‌شوند و توانایی جذب الکترون‌ها به خارج از الکترود را دارند. برای ذخیره‌سازی طولانی مدت، سلول‌های باکتری به حالت منجمد نگهداری می‌شوند تا بعداً مورد استفاده قرار گیرند. در ضمن این باتری‌ها حتی می‌توانند در شرایط سخت محیطی، مانند مناطق بیابانی نیز مورد استفاده قرار گیرند و تنها چیز مورد نیاز جهت آب رسانی و فعال‌سازی سلول‌های منجمد شده، یک ماده ارگانیک می‌باشد.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.