تحلیل بازار

January 19, 2018
14:38 جمعه، 29ام دیماه 1396
کد خبر: 87365

بازار گوشی ایران ۱۲ هزار میلیارد تومان گردش دارد/ زیان 2700 میلیارد تومانی کشور از قاچاق موبایل

رییس انجمن وارد کنندگان موبایل، گردش مالی بازار گوشی در ایران را ۱۲ هزار میلیارد اعلام کرد و گفت: برندهای شیائومی و وان پلاس با ثبت نمایندگی می توانند در ایران به شکل رسمی فعالیت کنند.

محمود صفار ضمن اعلام گردش مالی ۱۲ هزار میلیاردی بازار موبایل، گفت: قاچاق در کالای تلفن همراه ضرر ۲۷۰۰ میلیارد تومانی به دولت می زند که رقم سنگینی است و حالا با اجرای طرح رجیستری علاوه بر ساماندهی بازار و مشخص شدن وضعیت واقعی کسب و کار بازار موبایل، دولت نیز درآمد مناسبی کسب می کند.
به گفته محمود صفار، با اجرای طرح رجیستری، با اعتماد واردکنندگان رسمی موبایل به اجرای قاطع و محکم طرح رجیستری، واردات بیش از ۱۵۰ درصد افزایش یافته است و انتظار می رود تا پایان سال جاری، رقم واردات رسمی تلفن همراه با افزایش بیشتری همراه شود.
وی ادامه داد: در حقیقت افزایش واردات موبایل به معنای افزایش سهم ورود رسمی موبایل و کاهش حجم واردات غیر رسمی است که می تواند بازار را به صورت ۱۰ درصد غیر رسمی و ۹۰ درصد واردات رسمی تغییر دهد که این یک اتفاق بزرگ برای بازار تلفن همراه ایران است که چندین سال در قاچاق غرق شده بود.
رییس اتحادیه موبایل درباره هزینه های ورود موبایل به کشور گفت: بر اساس دستورالعمل موجود، ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده، ۵ درصد عوارض ورودی گمرک، ۴ درصد مالیات بر درآمد علی الحساب، ۳ درصد سود بازرگانی، ۲ درصد هزینه حمل و نقل از کشور امارت متحده عربی، ۱ درصد اهدایی به هلال احمر، ۲ درصد متفرقه که در مجموع ۲۶ درصد است و زمان ورود یک دستگاه موبایل به کشور دریافت می شود؛ این مساله باعث می شود حدود یک سوم قیمت اصلی گوشی در محل خرید به قیمت تمام شده تلفن همراه در ایران افزوده شود.
نکته مهم این است که یک درصد از تعرفه برای هلال احمر است که با ورود رسمی موبایل ماهانه ۱۰ میلیارد و در سال ۱۲۰ میلیارد تومان به هلال احمر کمک می شود.
صفار درباره حذف برخی برندها از بازار ایران با اجرای طرح رجیستری موبایل گفت: تعداد بسیار زیادی برندهای موبایل به صورت رسمی و غیر رسمی در ایران فعالیت می کنند.
حذف برخی برندها از بازار ایران همچون شیائومی و وان پلاس به عنوان دو برند مطرح چینی که در بازار ایران به صورت غیر رسمی فعالیت می کنند و نمایندگی ندارند، صحت ندارد. هم اکنون مذاکراتی برای ورود رسمی این برندها به بازار ایران صورت گرفته است. شرکت های متقاضی برای واردات موبایل هایی که برند آن ها نماینده ندارد می توانند به صورت رسمی و با حالت جدید واردات اقدام به ورود یک برند جدید به بازار ایران کنند.
وی تأکید کرد: بازار ایران، بازار بزرگی است و همواره برندهای جدید قصد دارند برای فعالیت اقدام به ورود محصولات خود به بازار موبایل ایران کنند؛ اما این نکته بدیهی است که ورود رسمی یک موبایل توسط یک شرکت ثبت شده که قرار است خدمات پس از فروش ارایه دهد، می تواند به سلامت کاربر، قیمت بهتر موبایل و تحقق خدمات پس از فروش کمک کند.
به گفته رییس انجمن واردکنندگان موبایل، طرح رجیستری، قیمت را گران نمی کند و قرار نیست انحصار ایجاد کند؛ در این طرح تنها قرار است موبایلی سالم و سازگار با شبکه مخابراتی ایران و با قیمت مناسب کاربر ایرانی عرضه کنند که این می تواند بازار موبایل ایران را پس از سال ها غرق شدن در قاچاق سروسامان بدهد.
وی درباره موبایل هایی که قرار است وارد بازار ایران شود، گفت: تمامی موبایل هایی که قرار است به صورت رسمی وارد بازار شود تأیید نمونه می شوند که بنابراین اول با شبکه مخابراتی ایران سازگار خواهند بود و دوم هیچ مشکلی برای سلامت کاربر و میزان جذب تشعشعات ندارند. واردات رسمی موبایل حافظ سلامت کاربر است میزان اصلی جذب تشعشعات موبایل 4/1 است اما اکنون در بازار موبایل هایی با میزان جذب تشعشعات بیشتر از ۵ وجود دارد که سلامت کاربر را در درجه اول هدف قرار داده است.
صفار تأکید کرد که مردم باید بدانند توان تأمین بازار توسط شرکت های واردکننده رسمی وجود دارد و هیچ مشکلی برای تأمین بازار نیست اگر یک شرکتی بازار را تأمین نکند، به آن شرکت تذکر داده می شود و حق امتیاز واردات از آن شرکت سلب می شود. بنابراین مجمع واردکنندگان رسمی موبایل و وزارت صنعت، معدن و تجارت و اتاق بازرگانی ایران از نظر میزان تزریق کالا با هیچ مشکلی روبرو نیست و شرکت ها هم اکنون برای تنظیم بازار اقدام به افزایش سفارش کرده اند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.