تلفن همراه

فناوری

February 26, 2018
19:12 دوشنبه، 7ام اسفندماه 1396
کد خبر: 88285

باMWC2018: مدیاتک از بهینه‌ترین تراشه‌های میان‌رده خود رونمایی کرد

مدیاتک در جریان کنگره‌ی جهانی موبایل ۲۰۱۸، از جدیدترین پردازنده‌ی خود به نام Helip P60 رونمایی کرد. مدیاتک با این تراشه که یک پردازنده‌ی میان‌رده به‌حساب می‌آید، قصد دارد گوشی‌های هوشمند جدید و مقرون‌به‌صرفه را تسخیر کند؛ گوشی‌هایی که بین ۲۰۰ تا ۴۰۰ دلار قیمت دارند، اما اکثر ویژگی‌های گوشی‌های پرچم‌دار را در خود جای می‌دهند. هلیو پی ۶۰ یک تراشه‌ی هشت هسته‌ای است که از چهار هسته‌ی A73 با فرکانس دو گیگاهرتز و چهار هسته‌ی A53 با فرکانس مشابه بهره می‌برد. پردازنده‌ی گرافیکی به‌کاررفته در این SOC از نوع Mali G72 MP3 است که جدیدترین تراشه‌ی گرافیکی ARM به‌حساب می‌آید.
 
هلیو پی ۶۰ به یک واحد پردازش هوش مصنوعی (APU) نیز مجهز است؛ قابلیتی که رفته‌رفته با رواج کاربردهای هوش مصنوعی، در تراشه‌های جدید جا باز می‌کند. این تراشه در بخش هوش مصنوعی از فناوری NeuroPilot شرکت مدیاتک استفاده می‌کند و بنابراین قادر است چهره، اشیاء و حتی مناظر را تشخیص دهد. نوروپایلت با شبکه‌ی عصبی اندروید و سایر فریم‌ورک‌های مشابه مانند تنسور فلو، تی‌اف لایف، کافه و کافه ۲ نیز کار می‌کند. در نتیجه، توسعه‌دهندگان قادر خواهند بود اپلیکیشن‌های مخصوص هوش مصنوعی این تراشه را به‌سرعت برنامه‌نویسی کنند.
 
در بخش دوربین، واحد پردازش تصویر مجزایی برای این تراشه در نظر گرفته شده است که قادر به پردازش تصاویر دوربین دوگانه با لنزهای ۲۰ و ۱۶ مگاپیکسلی است. مدیاتک می‌گوید سه واحد پردازشگر تصویر در هلیو پی ۶۰ به کار برده و با این وجود، مصرف باتری ۱۸ درصد کاهش داشته است. بنابراین می‌توانید با خیال راحت‌تری از دوربین گوشی که معمولا پرمصرف‌ترین بخش در استفاده از باتری است، استفاده کنید.
مدیاتک فناوری CorePilot خود را در این تراشه به‌ کار برده است. این فناوری که وظیفه‌ی تقسیم کار بین هسته‌های پردازنده را بر عهده دارد، باعث می‌شود ضمن ذخیره‌ی انرژی، تجربه‌ی نرم و روانی از کار با گوشی داشته باشید. به گفته‌ی مدیاتک، هلیو پی ۶۰ در مقایسه با هلیو پی ۲۳ هنگام اجرای فعالیت‌های سنگین ۲۵ درصد مصرف باتری کمتری دارد و مجموعا ۱۲ درصد کم‌مصرف‌تر است. هلیو پی ۶۰ از بیشینه‌ی نسبت تصویر ۲۰ به ۹ با کیفیت فول اچ‌دی پلاس پشتیبانی می‌کند. این تراشه برای دانلود از Cat 7 و برای آپلود از Cat 13 پشتیبانی می‌کند و با استفاده از فرآیند ساخت ۱۲ نانومتری شرکت TSMC تولید شده است.
 
مدیاتک انتظار دارد دستگاه‌های مجهز به هلیو P60 تا سه‌ماهه‌ی دوم سال جاری به بازار بیایند؛ چرا که آن‌ها نمونه‌هایی از این پردازنده را در اختیار شرکای خود قرار داده‌اند. مدیاتک از این شرکا نام نبرده است؛ اما انتظار می‌رود به‌زودی شاهد معرفی تعداد زیادی گوشی با این پردازنده باشیم.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.