رگولاتوری

February 28, 2018
9:08 چهارشنبه، 9ام اسفندماه 1396
کد خبر: 88323

نامه وزیر صنعت و معدن به دادستان کل کشور جهت جلوگیری از توقف فعالیت کسب و کارهای نو و استارتاپ های حمل و نقل

در پی افزایش فشارهای توامان نهادهای مختلف بر روی شرکت های جابجایی مسافر و استارت آپ ها و دستور قضایی دادستان ها برای پلمپ این شرکتها در سراسر کشور علی رغم داشتن مبانی قانونی در این حوزه از جمله آئین نامه ماده 87 قانون نظام صنفی، دکتر شریعمتداری وزیر صنعت معدن و تجارت طی نامه ای از دادستان کل کشور خواست به منظور ایجاد وحدت رویه در نحوه صدور مجوز و نظارت بر فعالیت این قبیل کسب و کارها، به مراجع ذیربط قضایی ابلاغ نموده  با وجود مقررات ذیل الذکر از فعالیت این واحدها جلوگیری نگردد.
متن نامه به شرح ذیل است:

جناب حجت الاسلام والمسلمین آقای منتظری

دادستان محترم کل کشور

موضوع : جلوگیری از توقف فعالیت کسب و کارهای نوپا (استارت آپ ها)

با سلام

به استحضار می رساند، علی رغم وجود مقررات و قانونمندی های موضوعی در خصوص چگونگی صدور مجوز و نحوه نظارت بر فعالیت افراد صنفی در فضای مجازی، بر اساس گزارشات واصله برخی دادستانی های محترم استان ها در پی شکایات شهرداری ها و یا رقبای سنتی کسب و کارهای جدید دستور به وضع شرایطی خارج از ضوابط تعیین شده صادر و یا مبادرت به جلوگیری از فعالیت استارت آپ های فعال در زمینه حمل و نقل آنلاین نموده اند. شرکت هایی نظیر تاچسی، اسنپ و تپسی که بر اساس ایده های نو و خلاقانه افراد جوان و تحصیلکرده راه اندازی شده و توانسته اند همزمان با شکستن قیمتها، موجبات رضایت خاطر مصرف کنندگان و رانندگان را نیز با طی فرآیندهای قانونمند فراهم نمایند.

لذا خواهشمند است به منظور ایجاد وحدت رویه در نحوه صدور مجوز و نظارت بر فعالیت این قبیل کسب و کارها، به مراجع ذیربط قضایی ابلاغ فرمایید با وجود مقررات ذیل الذکر از فعالیت این واحدها جلوگیری نگردد.

1-آیین نامه چگونگی صدور مجوز و نحوه نظارت بر فعالیت افراد صنفی در فضای مجازی موضوع مواد((2))، ((12)) و تبصره ماده((87)) قانون نظام صنفی که پس از طی تشریفات قانونی در جلسه مورخ 1395/11/17 هیات عالی نظارت تائید و در تاریخ 1396/1/28 به تصویب رسیده است.

2-استفاده از ظرفیت ماده((17)) همان قانون برای تعیین صلاحیت و صدور کارت شناسایی برای رانندگان شاغل در این کسب و کارها از طریق نیروی انتظامی و اتحادیه ذی ربط.

3-بند "ج" ماده((37)) قانون موصوف در خصوص تعیین ضوابط خاص داخلی اتحادیه برای صدور پروانه کسب.

4-تصویب نامه شماره 20334/ت50501 ه مورخ 1395/2/22 هیات محترم وزیران دال بر صدور پروانه کسب برای فعالیت آژانس ها برابر ضوابط توسط اتحادیه صنفی و تدوین دستورالعمل چگونگی نظارت شهرداری ها بر فعالیت آنها در درون شهرها.

5-قانون اصلاح مواد((1))، ((6)) و((7)) قانون اجرای سیاست های کلی اصل (44) قانون اساسی و ماده((57)) قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور دال بر ممنوعیت اخذ هرگونه مدارک خارج از مجاری قانونی برای شروع و یا ادامه فعالیت و تعیین مجازات برای خاطیان از این امر مطابق ماده((600)) قانون تعزیرات.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.