لبه تکنولوژی

April 6, 2018
17:09 جمعه، 17ام فروردینماه 1397
کد خبر: 89364

ربات ایرانی جایگزین آتش نشانان می شود

 
محققان کشور موفق به ساخت ربات آتش نشان شدند که می تواند دمای بیش از هزار درجه را در آتش سوزی ها تحمل کند.
محمد مشفقی طراح و مسئول آزمایشگاه ربات آتش نشان در مرکز تحقیقات مکاترونیک دانشگاه آزاد واحد قزوین در گفتگو با مهر اظهار داشت: شروع این طرح از یک سال و نیم گذشته آغاز شد که ۶ تا ۱۰ ماه اول برای تحقیقات فنی و انتخاب مواد مورد نیاز این ربات صرف شد.
 
وی با بیان اینکه هدف از ساخت این ربات طراحی رباتی کاربردی بوده است، گفت: به دلیل اینکه آتش نشانان در آتش سوزی ها باید به محل حادثه نزدیک شوند و جان آنها به خطر می افتد استفاده از ربات بهتر خواهد بود زیرا جان این افراد در این گونه حوادث حفظ می شود.
 
وی با اشاره به ویژگی های این ربات گفت: ربات آتش نشان با بدنه دو جداره و مجهز به آب خنک امکان ورود به شعله مستقیم آتش را دارد.
 
مشفقی افزود: به دلیل اینکه در آتش سوزی ها ۱۹ خطر عمده جان آتش نشانان را به خطر می اندازد این ربات می تواند در برابر این خطرها مقاوم باشد و در نهایت به اطفای حریق بپردازد زیرا بسیاری از خطرها برای ربات زیان بار نیست.
 
به گفته این محقق، ربات طوری طراحی شده و فلزات و الیافی در آن به کار رفته که در شعله مستقیم آتش مشکلی برای آن به وجود نمی آید.
 
وی با بیان اینکه در طراحی ربات آتش نشان ۷۰۰ تا هزار درجه آزادی و چرخش در نظر گرفته شده، گفت: این ربات می تواند از موانع و سطوح ناهموار بالا رود و درجه آزادی آن جلو، عقب و گردش های مختلف را شامل می شود.
 
مشفقی با بیان اینکه شلنگ آتش نشانی قابل نصب به این ربات است، گفت: نازل آب پاش ربات آتش نشان تا ۳۶۰ درجه قابل تنظیم است و می تواند ۲۷۰ درجه به صورت عمودی را پوشش دهد.
 
وی با بیان اینکه ربات آتش نشان نقطه بازگشت به صفر دارد، گفت: این به این معناست که اگر ارتباط ما با ربات قطع شود ربات می تواند به نقطه ای که شروع به حرکت کرده، بازگردد. همچنین این ربات قابلیت اعلام دمای درون خودش را دارد.
 
وی افزود: نمونه اولیه این ربات هزینه ای برابر با یک سوم بیمه یک آتش نشان است از این رو به نظر می رسد استفاده از ربات ها در آتش سوزی ها بهتر است.
 
این محقق با تاکید بر اینکه نمونه خارجی این ربات با این ویژگی ها هنوز ساخته نشده است، گفت: ربات های خارجی ویژگی هایی همچون امکان ورود به آتش و ماندن به مدت ۵ تا ۸ دقیقه در حادثه ندارند. از این رو می توان گفت ربات آتش نشان ایرانی با چنین ویژگی هایی برای اولین بار است که در دنیا طراحی و ساخته شده است.
 
به گزارش مهر، ربات آتش نشان برای اطفای حریق توسط محققان دانشگاه آزاد واحد قزوین طراحی و ساخته شده است که این ربات در سیزدهمین دوره مسابقات روبوکاپ آزاد ایران که اکنون در حال برگزاری است، رونمایی شد.
 
سیزدهمین دوره مسابقات روبوکاپ آزاد ایران ۲۰۱۸ از ۱۶ تا ۱۸ فروردین در نمایشگاه بین المللی تهران با حضور تیم های داخلی و خارجی برگزار می شود.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.