تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

April 7, 2018
18:08 شنبه، 18ام فروردینماه 1397
کد خبر: 89397

ممنوعیت استفاده استارت‌آپ‌ها از رسوب وجوه در کیف پول

معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی گفت: کسب­‌وکار استارت‌آپ‌ها در کیف پول باید معطوف به دریافت کارمزد باشد و اگر بخواهند از رسوب وجوه استفاده کنند، ممنوعیت جدی وجود دارد.
 
ناصر حکیمی درباره ارائه خدمات استارت‌آپ‌ها بر روی کیف پول اظهار داشت: از منظر بانک مرکزی، استارتاپ‌­های فین­تک باید مؤسسه یا سازمانی مانند بانک یا مؤسسۀ اعتباری را که قانوناً مجاز به انجام دادن این کار است، وارد چرخۀ کسب­‌وکار کیف پول خود کنند و این کار باید با مشارکت بانک انجام پذیرد.
 
وی افزود: البته  این امر به این معنی نیست که بانک در کسب‌­وکار فین­ تک‌­ها دخالت کند بلکه بانک به ­منزلۀ محلی عمل می­‌کند که نهایتاً پول در حساب­‌های آن ذخیره می­‌شود. در این صورت، می‌­توان محدودیت­‌های قانونی را برطرف کرد و کسب‌وکار شکل خواهد گرفت.
 
حکیمی تاکید کرد: نکتۀ مهم این است که نه کسب­‌وکار، نه درآمد آن نباید مبتنی بر گردآوری وجوه باشند. در این صورت، شکل بانک و مؤسسۀ مالی خواهد یافت. کسب­‌وکار کیف پول باید معطوف به دریافت کارمزد باشد و اگر بخواهند از رسوب وجوه استفاده کنند، ممنوعیت جدی وجود دارد.
 
معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی درباره نحوه استفاده فین‌تک‌ها از سود پول­‌ها، تصریح کرد: دربارۀ این موضوع اختلاف ­نظر وجود دارد و از نکاتی که باید برطرف شود، این است که فین­ تک­‌ها می­‌توانند از تأخیر تسویه استفاده کنند و سود پول را نصیب خودشان سازند یا خیر؟.
 
وی افزود: برای این موضوع دو دیدگاه وجود دارد. مطابق دیدگاه اول، این پول به راهبر کیف پول تعلق ندارد که بخواهد از سود آن استفاده کند بلکه این وجه متعلق به پذیرنده است و دیدگاه دوم می­‌گوید زمانی که تسویه طبق قرارداد انجام نشده، این پول متعلق به راهبر کیف پول است. هرکدام از این دیدگاه‌­ها استدلال خود را دارند و باید دربارۀ این موضوع جمع‌­بندی شود و به نتیجه رسید.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.