لبه تکنولوژی

April 29, 2018
19:58 یکشنبه، 9ام اردیبهشتماه 1397
کد خبر: 90173

جنگ جهانی روباتیک

اتحادیه اروپا به‌تازگی فرایندی بسیار ویژه را آغاز کرده است تا بتواند درزمینهٔ هوش مصنوعی و صنایع روباتیک با کشورهای آمریکا و چین رقابت کند.
هوش مصنوعی و صنایع روباتیک دیگر مواردی از جنس آینده نیستند. به همین دلیل نیز در اختیار داشتن فناوری‌های مدرن این رده می‌تواند آینده هر کشور و منطقه‌ای را در صنایع فناوری تضمین کند. در این میان باید گفت که کشورهای آمریکا و چین به‌عنوان کشورهای پیشگام درزمینهٔ هوش مصنوعی و صنایع روباتیک مطرح هستند و همین امر نیز موجب شده است که اتحادیه اروپا سعی در رقابت با آن‌ها داشته باشد.
 
این اتحادیه به‌تازگی یک مانور بسیار ویژه روباتیک را ترتیب داده است تا ضمن نشان دادن توانایی‌ها و پیشرفت‌های خود در این زمینه، تعامل بین ربات‌ها را نیز به بوته آزمایش بگذارد. این مانور در حقیقت حرکات هماهنگ تعداد زیادی روبات بر روی یک سطح سفیدرنگ بود که باهماهنگی با یکدیگر به‌خوبی به حرکت دست می‌زنند.
 
ایده این کار در حقیقت به آزمودن این امر بازمی‌گشت که آیا چندین گره هوشمند می‌توانند به یکدیگر وصل شده و باهم ارتباط برقرار کنند و تأثیر فناوری‌های مدرن و اختراع‌شده را به حداکثر برسانند یا خیر. یکی از نکات جالب این آزمایش این است که یکی از اصلی‌ترین بانیان و مسئولان آن، پروفسور فرید دیلمی نام دارد و طرح‌های اولیه را در بریستول بریتانیا به اجرا درآورده است.
 
اروپا در حال حاضر دو مورد از بزرگ‌ترین کمپانی‌های روباتیک جهان را در اختیار دارد. نخستین شرکت، ABB نام دارد و در سوییس واقع‌شده است و دومین شرکت نیز Kuka AG است که در کشور آلمان قرارگرفته است. بااین‌حال این دو شرکت با غلوهایی مانند گوگل و مرکز تحقیقات روباتیک چین قابل‌مقایسه نیستند.
 
به‌این‌ترتیب اتحادیه اروپا با تخصیص بودجه‌ای کلان قصد دارد تا قابلیت‌های روباتیک خود را بهبود بخشیده و آن‌ها را به رخ رقبای بزرگ شرقی و غربی خود بکشد. در این میان استارت‌آپ‌ها می‌توانند نقشی بسیار مهم را داشته باشند و امروزه در جهان چندین استارت‌آپ وجود دارند که با ورود به این عرصه، تحول ایجاد کرده و درآمدهایی میلیارد دلاری به دست آورده‌اند.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.