رسانه‌های اجتماعی

April 29, 2018
20:14 یکشنبه، 9ام اردیبهشتماه 1397
کد خبر: 90176

پایان کار دولت در تلگرام

مهلت معاون اول هیات دولت به دستگاه های دولتی برای خروج از تلگرام دیروز به پایان رسید.
29 فروردین بخشنامه ای با امضای اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهور ابلاغ شد که در آن آمده بود: «به منظور حمایت از پیام رسان های اجتماعی داخلی و ایجاد مزیت رقابتی، کلیه دستگاه های یاد شده موظفند ظرف یک هفته از تاریخ ابلاغ این بخشنامه هرگونه فعالیت و ارایه خدمات خود را از طریق پیام رسان های اجتماعی داخلی انجام دهند و بسترهای لازم را در این زمینه فراهم کنند».
اکنون مهلت یک هفته ای دستگاه های دولتی در حالی دیروز به پایان رسید که هر دستگاه شرایط متفاوتی را سپری می کند. برخی کاملا از تلگرام خارج شده و کانال های خود را در پیام رسان های داخلی فعال کرده اند.
برخی مانند وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، نام کانال خود را تبدیل کرده و فعالیت کانال به صورت غیر رسمی ادامه دارد. برخی دیگر نیز بدون توجه به این بخشنامه هنوز کانال هایشان فعال است.
براساس این گزارش کانال دستگاه های دولتی و زیرمجموعه هایشان مانند پایگاه خبری گسترش (متعلق به وزارت صنعت)، بانک کشاورزی، گمرک نیوز، مرکز لرزه نگاری کشور و ایران ایر دیروز نیز پست هایی منتشر کردند. با این حال کانال هایی چون کانال وزارت صنعت و همچنین کانال مرکز فناوری اطلاعات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از تلگرام خداحافظی کردند.
معاون فرهنگسازی و توسعه کسب و کارهای مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت ارشاد در این باره گفت: هشتم اردیبهشت آخرین مهلت دستگاه های دولتی برای استفاده از تلگرام است و باید طبق بخشنامه ابلاغی از سوی معاون اول رییس جمهوری، تمامی دستگاه های دولتی به کار خودشان در تلگرام خاتمه دهند.
محمدصادق افراسیابی به فارس گفت: امروز مسوولان نظام با توجه به برخی مسایل از جمله ضرر و زیان های فراوان تلگرام، به این نتیجه رسیده اند تا هرچه سریع تر روند انتقال و کوچ از پیام رسان خارجی به داخلی و بومی مهیا شود.
وی شکستن انحصار پیام رسان های خارجی به ویژه تلگرام را برای کشور مهم دانست و گفت: بیشتر اجزای مرتبط با نظام به نوعی درگیر ارایه راهکارهای مختلف برای این نقل و انتقال هستند تا کار و روند کوچ به نحو احسن انجام شود و صاحبان کسب و کارهای دیجیتال دچار ضرر و زیان نشوند و در این مسیر برخی دانشگاه های مهم کشور مانند صنعتی شریف هم راهکارهایی ارایه کرده اند.
وی همچنین با بیان بخشنامه ابلاغی معاون اول رییس جمهوری به نهادهای زیرمجموعه قوای مجریه، مقننه و قضاییه، وزارتخانه ها، سازمان ها، موسسات دولتی شرکت های دولتی، استانداری ها، نهادهای عمومی غیردولتی و دستگاه هایی که شمول قانون بر آنها مستلزم ذکر یا تصریح نام است، گفت: در این بخشنامه آمده است به منظور حمایت از پیام رسان های اجتماعی داخلی و ایجاد مزیت رقابتی، تمام دستگاه های یاد شده موظفند ظرف یک هفته از تاریخ ابلاغ این بخشنامه هر گونه فعالیت و ارایه خدمات خود را از طریق پیام رسان های اجتماعی داخلی انجام دهند و بسترهای لازم در این زمینه را فراهم کنند.
افراسیابی ادامه داد: از آنجا که 29 فرودین ماه تاریخ ابلاغ این بخشنامه بود لذا امروز، هشتم اردیبهشت آخرین مهلت دستگاه های دولتی برای استفاده از تلگرام است و لازم است طبق بخشنامه ابلاغی از سوی معاون اول رییس جمهوری، تمامی دستگاه های دولتی به کار خودشان در تلگرام خاتمه دهند. به گفته وی خوشبختانه روند نقل و انتقال از پیام رسان های خارجی به داخلی رشد صعودی به خود گرفته به طوری که تاکنون شاهد هستیم نزدیک به 25 درصد کابران تلگرام به پیام رسان های داخلی کوچ کرده اند.
معاون فرهنگسازی و توسعه کسب وکارهای مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت ارشاد به آمارهای مرکز ملی فضای مجازی کشور پرداخت و گفت: آمارها نشان از کم شدن بار ترافیک تلگرام و از طرفی کاهش تولید محتواست.
به گفته وی البته هرچند ممکن است که برخی همزمان در دو پیام رسان داخلی و خارجی حضور داشته باشند اما آنچه حایز اهمیت است کوچ از پیام رسان تلگرام به پیام رسان های داخلی است که روند سرعت و شتاب به خود گرفته است.
افراسیابی گفت: با عنایت به پایان مهلت تعیین شده در بخشنامه ابلاغی معاون اول ریاست جمهوری، پیش بینی می شود از امروز نیز شاهد کاهش میزان کابران دولتی تلگرام و کوچ آنها باشیم.
وی گفت: نیازمند همدلی و همراهی همگان در حرکت ملی این نقل و انتقال از پیام رسان های خارجی به داخلی هستیم تا بدون هیچگونه دغدغه و استرسی شاهد این انتقال باشیم.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.