لبه تکنولوژی

May 6, 2018
20:15 یکشنبه، 16ام اردیبهشتماه 1397
کد خبر: 90385

“جیمز وب” مجددا به مشکل خورد

تلسکوپ فضایی "جیمز وب" طی آزمایشات خود در آزمایشگاه "نورثروپ گرومن"( Northrop Grumman) در جنوب کالیفرنیا، با مشکل فنی دیگری مواجه شده است.
 
به گزارش تک‌تایمز، گِرگ رابینسون مدیر برنامه تلسکوپ فضایی "جیمز وب"(JWST) در گزارشی در آکادمی ملی مطالعات فضایی اظهار کرد، پیچ و مهره‌های محافظ خورشیدی این تلسکوپ از دستگاه جدا شده‌اند. این محافظ که به اندازه یک توپ تنیس است، برای محافظت تلسکوپ فضایی از نور و گرمای زیاد خورشید طراحی شده است.
 
رابینسون گفت: قطعات سخت‌افزاری از تلسکوپ محافظت می‌کند. اما با عملکرد نوری دستگاه ارتباطی ندارد.
 
وی افزود، ما در حال حاضر معتقدیم که تمامی قطعات سخت‌افزاری اعم از پیچ و واشر تلسکوپ، از پوشش این محافظ افتاده‌اند. به همین جهت ما می‌خواهیم علت این مشکل و راههای رفع آن را بیابیم.
 
تلسکوپ فضایی جیمز وب"(James Webb Space Telescope) که یک ابزار جانشین برای تلسکوپ فضایی هابل است، یک تلسکوپ فضایی بسیار پیشرفته است که در صورت موفقیت در مراحل پرتاب و استقرار به عنوان بزرگترین تلسکوپ فضایی جهان شناخته خواهد شد. طبق محاسبات انجام شده جیمز وب با استفاده از طول موج بلند نارنجی- قرمز نور مرئی و از طریق نور مادون‌قرمز با طول موج مشخص کیفیت بی‌نظیری را ارائه خواهد کرد.
 
این برای اولین بار نیست که تلسکوپ فضایی "جیمز وب" پیش از پرتاب دچار اختلال می‌شود. این اختلال باعث شد که اولین پرتاب این تلسکوپ در سال 2019 با تاخیر مواجه شود. 
 
وی ادامه داد، احتمالا برنامه پرتاب این تلسکوپ در سال 2020 انجام شود.
 
ناسا، ماه گذشته در یک نشریه مطبوعاتی اعلام کرد که برای انجام یک ماموریت موفق، این تلسکوپ نیازمند زمان بیشتری برای راه اندازی است تا آزمایشات نهایی آن انجام شود.
 
رابرت لایت‌فود مدیر فعلی ناسا اعلام کرد، تلسکوپ جیمز وب در اولویت ماموریت‌های فضایی این سازمان است و همچنین بزرگترین پروژه بین‌المللی فضایی در تاریخ آمریکا است.
 
وی افزود، تمامی تجهیزات سخت افزاری این تلسکوپ اکنون تکمیل شده است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.