امینت

تلفن همراه

گوشی

May 10, 2018
15:28 پنجشنبه، 20ام اردیبهشتماه 1397
کد خبر: 90552

آیفون‌ها ۱۸ برابر بیشتر در معرض حملات سایبری هستند

 
کاربران گوشی‌های آیفون ۱۸ برابر بیشتر از سایر گوشی‌های هوشمند در معرض حملات سایبری و فیشینگ قرار دارند.
 
به گزارش ایسنا، به نقل از وب سایت helpnetsecurity، کلمه فیشینگ یا Phishing که مختصرا از عبارت Password Harvesting Fishing به معنای "بدست آوردن رمز عبور از طریق طعمه" به دست آمده و ساخته شده است، یکی از حملات سایبری شناخته شده مبتنی بر مهندسی اجتماعی است که با فریب دادن کاربران موردنظر اطلاعات محرمانه و خصوصی آن‌ها از جمله رمز عبور، اطلاعات حساب بانکی، اطلاعات شخصی و محتوای به اشتراک گذاشته شده ی آن‌ها در شبکه‌های اجتماعی را بدست می‌آورند.
 
برخلاف سایر حملات سایبری که توسط هکرها و مجرمان سایبری و یا بهره‌گیری از آسیب‌پذیری‌های موجود در نرم‌افزار یا سخت‌افزار دستگاه‌های الکترونیکی مربوطه، حملات فیشینگ توسط خود کاربر قربانی صورت می‌پذیرد چراکه هکرها، کاربران را فریب داده تا با دست خودشان اطلاعات موردنظر هکرها را تقدیم آن‌ها کنند.
 
حملات فیشینگ یکی از متداول‌ترین  و آسان‌ترین روش‌های سرقت اطلاعات شخصی، مالی و حریم خصوصی کاربران در فضای مجازی است. طبق تازه‌ترین گزارش موسسه تحقیقاتی واندرا، کاربران دستگاه‌های الکترونیکی و گوشی‌های هوشمند با سیستم عامل iOS، ۱۸ برابر بیشتر از کاربران سایر گوشی‌ها در معرض خطر حملات فیشینگ قرار دارند که این میزان بسیار بیشتر از میزان دانلود و بدافزار از وب سایت و اپلیکیشن‌های آلوده از سوی آن‌هاست.
 
طبق این آمار، بیش از 4000 گوشی هوشمند در روز مورد حملات فیشینگ قرار می‌گیرند که در این میان، گوشی‌های آیفون گوی سبقت را از رقبای اندرویدی خود ربوده‌اند. همچنین در این گزارش سالانه ذکر شده است که میزان و دفعات حملات فیشینگ به گوشی‌های هوشمند ۴۸ درصد بیشتر از رایانه‌های شخصی و لپ تاپ است. به عبارتی دیگر، هکرها و مجرمان سایبری بیشتر قربانیان خود را از میان کاربران موبایل انتخاب می‌کنند چراکه آسیب‌پذیری و احتمال فریبکاری در میان کاربران و سیستم‌های عامل موبایل ۳ برابر بیشتر از رایانه‌هاست.
 
یکی از راه‌هایی که متخصصان امنیت سایبری بعنوان راهکار پیشگیری از حملات فیشینگ معرفی می‌کنند، عدم استفاده و اتصال به اینترنت وای فای رایگان و همگانی در اماکن عمومی است. به گفته آن‌ها، هکرها در اماکن عمومی مختلف با به دام انداختن کاربران قربانی، به کلاهبرداری‌های اینترنتی و گول زدن آن‌ها اقدام می‌کنند و سپس اطلاعات موردنظر خود را از آن‌ها به دست می‌آورند.
 
یکی دیگر از تکنیک‌های متداول حملات فیشینگ، ارسال پیام کوتاه (SMS) آلوده است که در آن علاوه بر جلب توجه مخاطبان، لینک وب سایت‌های آلوده و مشکوک قرار داده شده و اطلاعاتشان را به سرقت می‌برند.  
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.