سیستم‌عامل و نرم‌افزار

فناوری اطلاعات

June 9, 2018
15:50 شنبه، 19ام خردادماه 1397
کد خبر: 91340

بازار داغ نرم‌افزارهای بدون مجوز

امروزه اغلب نرم‌افزارهایی که مردم روی کامپیوترهای شخصی‌شان دانلود می‌کنند، چه برای کاربردهای تجاری و چه خانگی، با قیمت نسبتا گرانی در بازار عرضه می‌شوند. به همین دلیل هم هست که معمولا خرید این نرم‌افزارهای گران برای بسیاری از کاربران امکان‌پذیر نیست و آنها را به سمت دانلود نرم‌افزارهای رایگان یا پیدا کردن راه‌های دور زدن هزینه‌ها سوق می‌دهد.
از طرفی واقعیت این است که کاربران به راحتی می‌توانند نسخه‌های رایگان چنین نرم‌افزارهایی را پیدا کرده و پرداخت‌های اجباری را دور بزنند. با این اوصاف چندان هم عجیب نیست که بیش از یک سوم تمام نرم‌افزارهای دانلود و نصب شده روی کامپیوترهای شخصی سراسر دنیا بدون مجوز یا به‌طور غیر قانونی نسخه‌برداری شده، باشند. در واقع نسخه‌‌های بدون مجوز و کپی شده از نرم‌افزارهای اصل این روزها همه جا به راحتی در دسترس هستند و اغلب کاربران ترجیح می‌دهند به جای صرف هزینه‌های اضافی، از این نسخه‌های بدون مجوز استفاده کنند. آنها معتقدند که با این کار می‌توانند بدون صرف هیچ هزینه‌ای و به‌صورت کاملا رایگان از تمام امکانات و قابلیت‌های نرم‌افزارهای گران‌قیمت اصلی بهره‌مند شوند.
 
اگر بخواهیم به شکلی دقیق‌تر این موضوع را بررسی کنیم باید سراغ تحقیقات آماری انجام شده از سوی موسسات Statista و Business Insider برویم. این تحقیقات که به تازگی منتشر شده‌اند، نشان می‌دهند که ۳۷ درصد از کل نرم‌افزارهای دانلود و نصب شده روی کامپیوترهای شخصی سراسر دنیا، بدون مجوز و کپی هستند. به این ترتیب این میزان در بازار ارزشی بیش از ۴۶ میلیارد دلار دارد که مبلغ قابل‌توجهی به‌نظر می‌رسد. هرچند بررسی‌های آماری موسسه Statista در این مورد کمی امیدوار کننده است. بررسی‌های این موسسه نشان می‌دهد که سهم نرم‌افزارهای بدون مجوز از بازار نرم‌افزارهای کامپیوتری هر سال رو به کاهش است و این موضوع می‌تواند بارقه امیدی باشد. با این حال اما نباید فراموش کرد که ارزش دلاری نرم‌افزارهای بدون مجوز همچنان بالاست.
 
علاوه بر ضرر میلیارد دلاری که بازار داغ نرم‌افزارهای قفل شکسته و بدون مجوز به شرکت‌های نرم‌افزاری بزرگ دنیا تحمیل می‌کند، استفاده از این نرم‌افزارها می‌تواند راه خوبی برای نفوذ بدافزارها به ساختار شرکت‌ها و البته خود کاربران باشد؛ اتفاقی که مشکلات جدی را به دنبال خود می‌آورد که حل آنها مستلزم صرف هزینه‌های هنگفتی خواهد بود. کارشناسان Business Insider معتقدند که این موضوع بسیار جدی است، اما متاسفانه آن‌طور که باید از سوی کاربران مورد توجه قرار نمی‌گیرد. آنها اعلام کرده‌اند که یک حمله بدافزاری می‌تواند برای یک شرکت به‌طور متوسط ۴/ ۲ میلیون دلار ضرر مالی به همراه آورده و حل کردن آن هم اغلب بیش از ۵۰ روز به طول می‌انجامد. هرچه باشد کاربرانی که از این نرم‌افزارهای بدون مجوز و قفل شکسته استفاده می‌کنند معمولا امکان دریافت بسته‌های به‌روزرسانی آنها را نداشته و همچنین نمی‌توانند از خدمات حمایتی و پشتیبانی شرکت‌های تولیدکننده هم بهره‌مند شوند. با این اوصاف کارشناسان و تحلیلگران امیدوارند که با افزایش سطح آگاهی کاربران در سراسر دنیا، تمایل به استفاده از نرم‌افزارهای بدون مجوز و کپی شده کاهش معناداری پیدا کند.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.